CoronaBinnenland

RIVM publiceert jubelrapport om succes herfstvaccinatie aan te tonen, maar ongewild is er deze nevenbevinding

Help door dit met kennissen op je social media te delen!

Vorige week donderdag publiceerde het RIVM een jubelrapport: ‘Driekwart minder kans op ziekenhuisopname na corona-herhaalprik’.

Het blijkt een stukje propaganda met bij elkaar gefantaseerde claims, schrijft Martijn de Jong voor website Virusvaria.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De intentie van de publicatie was om het succes van de herfstvaccinatie aan te tonen, maar ongewild is er een nevenbevinding, dat het gelijk nog steeds aan de kant van de ongevaccineerden ligt, merkt statisticus Herman Steigstra op.

Een opmerkelijke passage

Uit het rapport blijkt dat er naar de ziekenhuisopnames in de periode 9 oktober tot en met 20 november is gekeken, meer specifiek naar de relatieve incidenties per vaccinatiestatus.

In het rapport staat een opmerkelijke passage: ‘De eerste ziektedag is voor alle leeftijdsgroepen geschat op 7 dagen voor de ziekenhuisopname. Personen worden direct na een eerste vaccinatie geclassificeerd als ‘minimaal een eerdere vaccinatie’ en 7 dagen na de herhaalprik in de najaarsronde 2023 als ‘Najaarsprik 2023 ontvangen’.

rivm

De Jong: “Dit betekent dat een persoon die 13 dagen vóór ziekenhuisopname de herhaalprik heeft gehaald inderdaad in de categorie is gestopt van gevaccineerden die de herhaalprik niet hebben gehaald. De 14 dagen time-out zit dus ook weer in dit onderzoek.” En dan te bedenken dat de hele studie slechts 6 weken besloeg.

Nog een opmerkelijke passage

“Dan is 2 weken waarin iemand wél een herhaalprik gehad kan hebben, maar toch geregistreerd wordt alsof die persoon geen herhaalprik heeft gehad, wel een heel groot aandeel.”

Nog een opmerkelijke passage. We kunnen er niet van uitgaan dat alle patiënten die zijn meegenomen in deze studie COVID-19 hadden: ‘De reden voor opname is onbekend voor 52 procent van de opnames sinds 25 september 2023. Deze opnames zijn wel meegenomen in de analyse. Het is daarom waarschijnlijk dat een aantal patiënten dat positief is getest op SARS-CoV-2, maar om een andere reden in het ziekenhuis is opgenomen de schattingen heeft beïnvloed’.

rivm

De Jong corrigeerde voor de zojuist genoemde 14 dagen-truc en zag daarna dat voor alle groepen – behalve de groep 80-89 jaar – verschillen tussen de groepen mét en zónder herhaalprik volledig binnen de onzekerheidsmarge vallen. Het kleine verschil voor de groep 80-89 jaar kan volgens hem wellicht worden verklaard door een rooskleurig gekozen herhaalprikgraad.

Ongevaccineerden komen minder vaak in het ziekenhuis

Er is eigenlijk maar één conclusie verantwoord: er kan niet worden geconcludeerd dat de najaarsprik tot een lager aantal ziekenhuisopnames leidt.

Wat het rapport daarnaast laat zien, is dat de groep ongevaccineerd tijdens de hele studieperiode stabiel is gebleven. Het aandeel ongevaccineerd in het totale aantal ziekenhuisopnames ligt tussen de 10 en 13 procent voor de verschillende leeftijdsgroepen boven de 60 jaar. “Dit is de eerste keer dat RIVM data laat zien waaruit blijkt dat de coronavaccinaties geen aantoonbare effectiviteit hebben tegen ziekenhuisopnames,” aldus De Jong.

rivm

“Het RIVM constateert nu zelf ook: ongevaccineerden komen minder vaak in het ziekenhuis dan wel gevaccineerden,” voegt Steigstra toe. Hij vindt het bijzonder dat het enthousiasme van de overheid niet past bij de bevindingen van het RIVM. “Een soort blinde vlek? Politiek? Massavorming?”

Een nieuwe bestelling van de minister

Over bij elkaar gefantaseerde claims gesproken: op 14 oktober 2021 meldde het RIVM dat ‘vier op de vijf coronapatiënten op de ic niet gevaccineerd is’. Kort daarna werd de verplichtstelling van de coronapas uitgebreid. De beeldvorming van de ‘pandemie van de ongevaccineerden’ droeg bij aan het draagvlak van de QR-codes.

Ferdi Tuinman diende een Wob-verzoek in over het RIVM-bericht. Uit de stukken die hij heeft ontvangen, blijkt dat er is gegoocheld met de cijfers en dat toenmalig coronaminister De Jonge dit wist.

Ten eerste blijkt dat er druk was vanuit het ministerie van De Jonge om dit bericht te publiceren. Een medewerker van het RIVM schrijft op 13 oktober 2021 in een e-mail over ‘een nieuwe bestelling’ van de minister.

rivm

Op het randje

Van een deel van de ziekenhuispatiënten was de vaccinatiestatus onbekend. Iemand stelde vervolgens voor om de categorie ‘onbekend’ maar gewoon ‘niet gevaccineerd’ te noemen. Daarbij komt dat mensen die geen toestemming gaven om de vaccinatiestatus te delen, geteld konden worden als ‘ongevaccineerd’. “Belangrijke beperking,” merkte een RIVM-medewerker op.

rivm

Tegenover minister De Jonge werd de zorg geuit dat voor een belangrijk deel de vaccinatiestatus onbekend is. “Voorstel is om het te presenteren met de onbekenden eruit gelaten,” aldus een RIVM-medewerker.

Een andere medewerker van het RIVM vond dit ‘op het randje’. “Dan wel erbij vermelden dat dit is op basis van de patiënten met bekende vaccinatiestatus.”

rivm

Druk

Er werd ook gegoocheld met de cijfers. Zo kwam de status ‘volledig gevaccineerd’ met een mRNA-vaccin pas 14 dagen na de tweede prik. Die truc wordt dus nog steeds toegepast.

Tuinman concludeerde: “Het persbericht zorgde voor draagvlak voor het coronatoegangsbewijs. Maar er zat druk achter van De Jonge, die het bericht ‘bestelde’ en zich bemoeide met statistische keuzes. Kort daarna moesten we overal onze QR tonen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistisch
Realistisch
7 maanden geleden

Liegen liegen liegen !
Dat is álles wat ze kunnen , en verdelgen , niet te vergeten !

Annette
Annette
7 maanden geleden

En ZO worden de meeste mensen nog steeds op een verschrikkelijke manier bedrogen door regering, officiële instanties als het RIVM en noem maar op.

Wij leven in de omgekeerde werkelijkheid. In feite moet je inmiddels zo’n beetje alles, wat wij horen en zien, simpelweg 180 graden omdraaien. En DAN zou je zomaar de waarheid te pakken kunnen hebben.

Ik ben totaal niet verbaasd over al deze gegevens, die vrijkomen.

Het was natuurlijk meteen na het begin van het geven van deze experimentele gentechinjecties al overduidelijk, dat er zwaar met de daarna beschikbare gegevens werd gemanipuleerd.

WAT is dat toch voor een pure waanzin, om iemand NA het toedienen van de prik, pas na TWEE WEKEN te beschouwen als “gevaccineerd”.

Dat is natuurlijk al pure apekool en, althans voor zover ik weet, ook nog nooit eerder zo geformuleerd.

Ook de verhalen over de enorme hoeveelheid mensen, zogenaamde ongevaccineerden, die de ziekenhuisbedden bezet hielden, is niets anders dan pure apekool.

WIE kent niet de verhalen van mensen, die bijvoorbeeld een auto-ongeluk hadden, in het ziekenhuis belandden, werden getest met de fake coronatest (die hele corona is NOOIT wetenschappelijk bewezen en geïsoleerd) en dan vervolgens, indien zij kwamen te overlijden, als coronaslachtoffer werden geclassificeerd.
Dat deze persoon zeer waarschijnlijk overleden was aan de gevolgen van het ongeluk was natuurlijk helemaal niet belangrijk.
ALLES voor de cijfers.

Je zou toch denken, dat na bijna DRIE jaar van valse berichtgeving, er eindelijk eens met juiste gegevens zou worden gewerkt.

HELAAS….. het tegendeel is waar.

De mensen die al bijna VIER jaar (begin 2020) wakker zijn, vallen echt niet meer in slaap. Beter nog…. er komen dagelijks wakkeren bij.

Als je de agressieve berichtgeving af en toe eens ziet op de MSM, WEET je, dat de laatste prikcampagne (gelukkig) niet erg aanslaat.

Over de hele wereld halen steeds minder mensen de zoveelste “booster” en dat is te zien in de resultaten van bedrijven als Pfizer en consorten. Hun aandelen dalen en zij verliezen momenteel veel geld.

Dat deze moordenaars maar heel snel failliet mogen gaan. Halleluja!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Ben NIET gevaxxed NOOIT mondluier gehad…
IK LEEF MIJN LEVEN HOE IK WIL EN NIET HOE ZIJ HET WILLEN…
IK HEB SCHIJT AAN DE CORRUPTE REGERING!!

Niet bang
Niet bang
7 maanden geleden

Het was alleen om de QR code te doen. De gezondheid van de burger interesseerde de Jonge niets.

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x