Buitenland

Na dit interview kijk je nooit meer hetzelfde naar de oorlog in Oekraïne

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Eind vorige maand kreeg het Russische leger na weken van felle gevechten de strategische Oekraïense stad Severodonetsk volledig in handen. De burgemeester zei dat het Oekraïense leger zich uit de stad had teruggetrokken.

De bevrijding van Severodonetsk was een belangrijk doel van Rusland, dat vrijwel de gehele regio Loehansk in handen heeft. Het behouden van de stad werd door president Zelenski eerder nog gezien als cruciaal voor de toekomst van de Donbass.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Duitse journalist Alina Lipp sprak met één van de inwoners van Severodonetsk, een jongeman. Die zei dat het Oekraïense leger ‘niks goeds heeft gedaan’. Hij voegde toe dat de Oekraïense soldaten dronken waren, huizen doorzochten en pakten wat ze pakken konden.

Ze hebben een hekel aan ons

De Amerikaanse journalist Patrick Lancaster liet eerder al zien dat Severodonetsk volledig is verwoest en dat bijna geen enkel gebouw onbeschadigd is. De jongeman zei tegen Lipp dat het Oekraïense leger de stad maandenlang heeft gebombardeerd.

Er werd humanitaire hulp verleend in een school, zei hij. De Oekraïense soldaten zeiden tegen mensen: ‘Kom, we geven jullie eten en onderdak.” Vervolgens werd het hele gebied platgebombardeerd door de Oekraïners.

Op de vraag waarom ze dat hebben gedaan, antwoordde hij: “Ze hebben een hekel aan ons.”

Ze hebben hier alles gebombardeerd

Op 24 februari, toen Rusland de speciale militaire operatie opstartte, ‘ging het hier helemaal los’, zei de jongeman. “Alle buitenwijken zijn vier maanden lang beschoten. Ze hebben hier alles gebombardeerd. Het maakte hun niet uit of er mensen waren of niet. En ze zeiden dat het de Russen waren.”

Lipp merkte op dat men in het Westen zegt dat de Russen woningen bombarderen en burgers doden. De Russen hebben ook huizen geraakt omdat Oekraïense soldaten zich daar schuilhielden, benadrukte de getuige.

4.8 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

HI-MARS…BoOMM!!!….BYE-MARS

Sterker nog: Het zijn juist de OekroNazis & de NAVO die verantwoordelijk zijn voor alle Oorlogsmisdaden & Misdaden tegen de Menselijkheid…De NAVO levert namelijk alle wapens waarmee de OekroNazis vervolgens op Burgerdoelen schieten, zoals o.a. met de HIMARS…De afgelopen twee weken (van 6 juli tot 20 juli) zijn gelukkig al 4 HIMARS-MLRS vernietigd…https://t.me/mod_russia_en/2871 
6 Juli werden de eerste twee HIMARS vernietigd in het gebied rondom Malotaranovka…
17 Juli werd een 3de HIMARS in het gebied rondom Krasnoarmeysk vernietigd…
de 4de HIMARS in de buurt van Konstantinovka…
https://southfront.org/russian-mod-announces-destruction-of-first-two-ukrainian-himars-rocket-launchers-video/

https://southfront.org/russian-mod-releases-footage-of-missile-strike-on-ukrainian-himars-launcher/
De vernietiging van de 4de HIMARS werd op 22 Juli bekendgemaakt door het Russische Ministerie van Defensie, van de laatste is nog geen beeldmateriaal openbaar gemaakt…De Russkies hebben op dit moment ook al 1 HIMARS van de OekroNazis gekocht voor nadere Analyse van dit zogenaamde Amerikaanse Wunderwaffe….De Russkies zijn inmiddels ook zéér bedreven geworden in het uit de lucht schieten van HIMARS-Raketten…Die door de OekroNazis voornamelijk worden gebruikt om de Burgerbevolking te Terroriseren…Uncle Shmuel & zijn Keizerrijk der Leugens zullen de OekroNazi-Terroristen & Azov-Nazi-Doodseskaders zo’n 20 HIMARS leveren, waarvan er inmiddels al 12 zijn geleverd, 4 zijn vernietigd, dus hebben de OekroNazis er nu nog maar 8 over…Het Zelenskyy-Regime in Kiev, Uncle Shmuel & zijn Pentagram zijn als de dood zo bang om hun verliezen toe te geven….Volgens Uncle Shmuel heeft nog nooit iemand een HIMARS vernietigd….het Russische leger is dus de eerste die dat lukte…Uncle Shmuel, het Keizerrijk der Leugens, das Viertes Euro-Reich & hun Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie worden door Rusland COMPLEET VERNEDERD & Weggevaagd op dit moment…Hun complete Wapenarsenaal wordt langzaam maar zeker vermalen & vermorzelt in de Donbass-Gehaktmolen….Het Nederlandse Leger heeft zelf nog maar genoeg Kogels, Raketten, Bommen & Granaten voor een dag of vier Oorlogvoering…daarna hebben ze al hun Kruit verschoten…hoogmoed komt vlak voor de val…
https://zaplog.pro/post/30027/-operatie-denazificatie-part-viii-
https://zaplog.pro/post/30009/-operatie-denazificatie-part-vii-
NAVO-Wunderwaffe Andrei Martyanov 
https://youtu.be/cUOh6AP6Slw

Annette
Annette
1 jaar geleden

Zo’n interview, zoals hier te zien en te horen is, komt helaas NOOIT op de Nederlandse staatsomroep. Zoveel is wel duidelijk.

WIJ, wakkere ninefornews-lezers, weten natuurlijk al langer, dat je voor het ECHTE nieuws niet bij het OOG in de huiskamer moet zijn. Dat oog kan je beter zoveel mogelijk gesloten houden. Het enige wat je daar op kan zien en horen zijn een aaneenschakeling van leugens en bangmakerij. Slecht voor je bloeddruk.

Alina Lipp is in haar eigen land, Duitsland, al veroordeeld (als ik het goed heb) tot een gevangenisstraf van drie jaar, met daarnaast nog een geldboete.

DAT is wat er tegenwoordig gebeurt, als je de waarheid wilt vertellen. Dat is uiteraard VERBOTEN.

Wat ik al een poosje als maatstaf hanteer is het volgende: ALLES wat je op de NPO of RTL ziet en hoort, moet je gewoon 180 graden draaien. Niets is meer wat het lijkt.

Ik las gisteren ook op de Teletekst, dat Rusland beschuldigd wordt van oorlogsmisdaden. OOK dat moet je gewoon omdraaien: de Oekraïense nazi’s zijn degenen, die onschuldige mensen bombarderen.

De manier waarop deze nazi’s deze arme mensen puur in de val lokten onder het mom van onderdak te geven en voedsel en dan vervolgens deze zelfde mensen te bombarderen, is duivels. Ik heb er geen ander woord voor.

Het zijn wolven in schaapskleren. Je denkt in je onschuld, dat ze komen om je te helpen (het zijn toch tenslotte mensen uit je eigen land?) en dan zit je vervolgens in de val.

Ik kan alleen maar hopen, dat Vladimir Poetin met zijn leger zo snel mogelijk het hele rattennest in de Oekraïne definitief opruimt.

exegese
exegese
1 jaar geleden

In tijd van oorlog is het de waarheid die als eerste sneuvelt. Draai daarom alles om en je komt het dichtst bij de waarheid.

koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Het Westen zijn smeerlappen en hebben bloed aan hun handen.

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x