Homepagina » Buitenaards » Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen
studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen zijn in ons sterrenstelsel, blijkt uit een studie. “Er zouden tenminste enkele tientallen actieve beschavingen in onze Melkweg moeten zijn, ervan uitgaande dat het op andere planeten ook 5 miljard jaar duurt voordat intelligent leven ontstaat,” zei Christopher Conselice van de Universiteit van Nottingham in een verklaring.

“Ons nieuwe onderzoek suggereert dat de zoektocht naar buitenaardse intelligente beschavingen niet alleen onthult hoe leven ontstaat, maar ons ook laat zien hoelang beschavingen blijven bestaan,” voegde Conselice toe.

17.000 lichtjaar

Volgens de onderzoekers zijn er op dit moment minstens 36 intelligente beschavingen in de Melkweg die geavanceerd genoeg zijn om radiosignalen te versturen. De dichtstbijzijnde planeet met zo’n intelligente beschaving zou zich op 17.000 lichtjaar van de aarde bevinden, als de beschavingen gelijkmatig zijn verdeeld.

Voor de studie gingen de onderzoekers terug naar de vergelijking van Drake, een wiskundige formule die in 1962 is bedacht door Frank Drake. De formule onderzoekt hoeveel planeten in ons sterrenstelsel geschikt zijn voor intelligent leven. In de formule ontbraken tot nu toe een aantal belangrijke waarden, waardoor de rekensom nooit opgelost kon worden. Die hebben de Britse wetenschappers – voor zover mogelijk – toegevoegd.

De studie is verschenen in vakblad The Astrophysical Journal.

[Independent]
4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
10 maanden geleden

Voor zover bekend is er nog nooit ‘intelligent’ leven ontdekt, en al zeker hier op aarde niet…!

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Marc
10 maanden geleden

Vooral niet door het verbieden van HCQ.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Marc
10 maanden geleden

Marc
De Bhagavad Gita en andere Hindoe geschriften en de Bijbel staan vol met verhalen over buitenaardsen van allerlei ras, vorm en kleur. Ook de Inca’s en die stam in Afrika wisten er nog veel meer te vertellen
Dat geleerden verspeent van elke kennis orakelen is allang bekent.
Als je maar genoeg aanneemt dan komt er altijd wel iets uit dat je kunt vertellen en dat het een onderzoek is geweest door een stel deskundigen.
a me hoela

peters
peters
Reactie op  Marc
10 maanden geleden

@marc zover jou bekent ja. niet alles is bekent vele zaken zijn niet bekent was zo en nog zal nog lang zo zijn.

DunJos
DunJos
10 maanden geleden

Allemaal weer gis- en gokwerk vlgs mij

Rafael
Rafael
10 maanden geleden

Door weg te blijven van onze primitieve aarde of zich te vermommen als aardbewoners, tonen de buitenaardsen hoe intelligent ze zijn.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
10 maanden geleden

Raar aantal gezien de enorme hoeveelheid sterren.

Logisch
Logisch
10 maanden geleden

Ze hebben nooit iets ontdekt. Ze hebbens ons allang ontdekt.Hoe kunnen ze dan zeggen hoeveel beschavingen er moeten zijn het zijn er veel en veel meer. Onze technologie is ook niet zo slim als die van hun. Wij zijn te jong om alles te kunnen snappen. Zelfs om door de ruimte reizen. Daar is ons lichaam niet geschikt voor gemaakt.

Ron
Ron
10 maanden geleden

Voor zover ik weet leven we in een wereld van uitzetten en krimpen, positief negatief een wereld van dualiteit, actie en reactie. Zonder deze natuurlijke maanwerking is leven niet mogelijk of is primitief. Bloedsomloop, spijsvertering, celfunctie van uitzetten en krimpen. Natuurlijk moet je subsidies trekken en daarom mensen hun hoofd gek maken met allerhande onbewezen theorieën.

Rayoflight
Rayoflight
10 maanden geleden

Vergelijking van Drake

Drake vergelijking gaat eigenlijk ervan uit dat het universum heel groot is en maakt daarvoor gebruik van observatiedata waarin altijd wordt aangenomen dat de lichtsnelheid constant is en zich rechtlijnig voortplant. De afstanden van elk object in het universum zijn op dit gegeven gebaseerd maar klopt dit wel ?

Veel dingen in de wetenschap blijken vaak later echter complexer dan in eerste instantie aangenomen. Zoals bijvoorbeeld het binnenste van de aarde dat nu complexe structuren heeft of het atoom waarvan men dacht dat het slechts een klein hard bolletje was en nu volgens de wetenschap uit quarks gullonen neutronen protonen en wat niet meer bestaat.

Licht Anders = Universum Anders.

Welnu ,Wat als het gedrag van licht op grote afstanden compleet anders is ?
Vermoedelijk kunnen dan in een keer alle afstandsmetingen het raam uit ! Wat als redshift ook een andere oorzaak dan zoals aangenomen alleen Doppler effect kan hebben.
Zijn alle afstandsmetingen niet compleet nutteloos geworden ?

Sterker nog : ik ben van mening dat kennis omtrent het gedrag van licht op grote afstanden bekend is maar doelbewust verzwegen word. Want zelfs op aarde kun je soms achter de horizon kijken , en daar zijn legio voorbeelden van te vinden. Waarom word dit niet meer onderzocht i.p.v. met FlatEarth te associëren en het belachelijk te maken.

Onbekend universum , duistere krachten op aarde

De huidige wetenschap doet niets anders dan theorieën ijken lijkt het. Er moet een andere denkwijze komen om veel dingen te verklaren die met de huidige ‘zwaartekracht’ theorie en lichtsnelheid altijd constant ‘want Einstein Said so’ theorie te verklaren.
Constant word er gesleuteld aan een theorie die kunstmatig ingewikkeld gemaakt is om deze ontoegankelijk voor leken te maken. CERN is koploper en het doel is mijns inziens niet om de mensheid verder te helpen maar om doelbewust wetenschappelijk een weg in te slaan die vooruitgang tegenwerkt. Het zal iedereen wel duidelijk zijn dat op aarde een agenda word afgedraaid die tot doel heeft om de beschaving te niet te doen (corona/klimaathoax).
Met dat gegeven denk ik dat CERN geen uitzondering is. Kijk maar wie CERN financieert , zijn dat niet dezelfde krachten die de menselijkheid nu uit de samenleving halen ?

Een levend universum

Desalniettemin ben van mening dat het krioelt van het leven in het universum en misschien is het universum zelf een groot organisme. Feit dat we ze niet ‘zien’ (lees contact hebben) heeft ermee te maken denk ik dat ze ervoor gekozen hebben om niet met de mensheid in contact te komen. Geef ze eens ongelijk ! In de tijden dat er een elite was die het volk tot oorlogen aanzette was er geen contact. Derhalve ben ik van mening dat deze ‘criminele individuen’ lees elite de reden zijn dat er geen contact is. Kijkt men echter verder terug in de tijd dan zien we de pyramiden (over de hele wereld). Nog steeds is niet verklaard hoe deze gebouwd zijn. Was het misschien een joint venture project ?

Duistere Krachten.

We leven in een fantastische tijd waarin alles maar dan ook alles duidelijk word. Duidelijk is al dat er een globale agenda is die de mensheid ‘kaput’ wil maken. Waarom eigenlijk ? Dit is toch volstrekt onlogisch. Het word echter duidelijk als men bedenkt dat achter de elite/NWO een volgende level is die tot doel heeft om de mensheid aan banden te leggen.

Conclusie

De mensheid is te snel te slim geworden. Zonder agenda2020 word morgen bij wijze van spreken de thorium reactor ontdekt en het zou maar zo kunnen dat Aliens niet alleen geen contact willen maar er ook buitenaardse beschavingen zijn die absoluut niet willen dat de mensheid zich ontwikkeld.

Wow
Wow
Reactie op  Rayoflight
9 maanden geleden

Dit heb jij goed gezien Rayoflight,..vooral deze ;Derhalve ben ik van mening dat deze ‘criminele individuen’ lees elite de reden zijn dat er geen contact is.
dit is de waarheid,..de zgn elite is tegen het Zelf en wij zijn allen het Zelf,.het gehele Universum komt voort uit het Zelf!!.en nog 1 van Rayoflight deze ;
Feit dat we ze niet ‘zien’ (lees contact hebben) heeft ermee te maken denk ik dat ze ervoor gekozen hebben om niet met de mensheid in contact te komen. Geef ze eens ongelijk ! In de tijden dat er een elite was die het volk tot oorlogen aanzette was er geen contact.
En zo is het beste mensen,…maar het komt goed,…

blackpeat
blackpeat
Reactie op  Wow
9 maanden geleden

Het komt goed. Zij mijn tante ook altijd, tot op haar sterfbed bleef ze dat vol houden.

jtprf
jtprf
10 maanden geleden

altijd dat gepraat over “buitenaards intelligent” leven. Zelden hoor je over mogelijk leven
als mossen, bacterieën enz. maar dat klinkt niet zo spannend in menselijke oren.
Dat er meer is dan wij weten ben ik van overtuigd, maar in welke hoedanigheid en vorm is puur
speculatie, je kan wiskunde doen wat je wil. Meten is weten, en zien is geloven.

Rob
Rob
10 maanden geleden

Onderzoekers die niet eens weten wat een mens IS en wat het leven IS gaan wiskundig berekenen hoeveel ‘buitenaardse intelligente beschavingen er ZOUDEN KUNNEN zijn. En die beschavingen zouden dan geavanceerd genoeg moeten zijn om radiosignalen te versturen. Die onderzoekers hebben dan geen enkel idee wat bewustzijn inhoudt en waar dat een over gaat. Wie zegt dat andere beschavingen überhaupt zulke beperkte middelen nodig hebben? Het is maar wat je intelligentie noemt. Hier op de planeet is dat wel een heel beperkt begrip. Hier wordt niet eens het leven geleefd en dan vinden ze zichzelf intelligent? Klinkt eerder als egoïsme. Dit soort onderzoeken zijn een samenraapsel van onzekerheden. Als dit , als dat, als zus en als zo, dan heel misschien zitten ze daar of daar of daar…etc. Maar niemand kan zeggen OF ze er werkelijk zijn en zo ja, waar. Dat wordt alleen duidelijk als we zouden meemaken en dat zit er als mens nu zeker nog niet in.

Toeval
Toeval
10 maanden geleden

Toeval dat er ook hier geen enkel bewijs voor is ?
De meeste snappen nu wel in wat voor wereld we leven..

x

Check Also

astronomen

Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische ...

objecten

4 mysterieuze objecten gespot in diepe ruimte. ‘Nog nooit eerder gezien’

Diep in de ruimte is iets vreemds ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x