Het Complot

“Rothschilds lieten Titanic zinken om de Federal Reserve op te kunnen zetten”

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er circuleert een theorie op internet die de Rothschilds linkt aan de ramp met de Titanic en de creatie van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Business Insider duikt in de wereld van de complottheorieën.

Aan boord van de Titanic waren drie rijke mannen, Benjamin Guggenheim; Isa Strauss en David Astor, die bij de ramp zijn omgekomen. Het steenrijke drietal zou tegen de nieuwe Federal Reserve Bank zijn geweest.

De Titanic zonk in 1912 en de Federal Reserve werd in 1913 opgericht. Volgens de theorie is er een verband tussen de dood van de drie mannen en de weerstand die ze hadden tegen de Fed.

"Rothschilds lieten Titanic zinken om de Federal Reserve op te kunnen zetten"
Deze drie rijke heren zouden fel tegenstander van de Fed zijn geweest (Twitter)

Op YouTube is een filmpje te vinden waarin wordt geclaimd dat de inspiratie voor de ramp met de Titanic werd gehaald uit het 19e-eeuwse boek ‘Futility, or the Wreck of the Titan’. Het boek werd 14 jaar voor de ramp en 10 jaar voor de bouw van het schip gepubliceerd.

Rond april 1912 zouden alle tegenstanders van de Federal Reserve uit de weg zijn geruimd. In december 1913 werd de Fed opgericht, aangestuurd door de bankierselite die de mensheid tot slaaf wilde maken, aldus de video.

J.P. Morgan

Er zijn verschillende versies van de theorie. Volgens één versie waren de drie mannen tegen de federale inkomstenbelasting, volgens een andere was de orde der Jezuïeten erbij betrokken. J.P. Morgan, de investeerder die een bank oprichtte die nog altijd zijn naam draagt, zou ervoor hebben gezorgd dat de mannen aan boord kwamen en vervolgens het schip hebben laten zinken.

Morgan was betrokken bij de oprichting van de Federal Reserve en tevens eigenaar van de rederij International Mercantile Marine, waar de White Star Line, bekend van de Titanic, onder viel. Er zijn ook mensen die zeggen dat de Titanic niet kan zijn gezonken door een aanvaring met een ijsberg.

[Business Insider]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x