Homepagina » Het Complot » “Rothschilds lieten Titanic zinken om de Federal Reserve op te kunnen zetten”
"Rothschilds lieten Titanic zinken om de Federal Reserve op te kunnen zetten"

“Rothschilds lieten Titanic zinken om de Federal Reserve op te kunnen zetten”

Er circuleert een theorie op internet die de Rothschilds linkt aan de ramp met de Titanic en de creatie van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Business Insider duikt in de wereld van de complottheorieën.

Aan boord van de Titanic waren drie rijke mannen, Benjamin Guggenheim; Isa Strauss en David Astor, die bij de ramp zijn omgekomen. Het steenrijke drietal zou tegen de nieuwe Federal Reserve Bank zijn geweest.

De Titanic zonk in 1912 en de Federal Reserve werd in 1913 opgericht. Volgens de theorie is er een verband tussen de dood van de drie mannen en de weerstand die ze hadden tegen de Fed.

"Rothschilds lieten Titanic zinken om de Federal Reserve op te kunnen zetten"

Deze drie rijke heren zouden fel tegenstander van de Fed zijn geweest (Twitter)

Op YouTube is een filmpje te vinden waarin wordt geclaimd dat de inspiratie voor de ramp met de Titanic werd gehaald uit het 19e-eeuwse boek ‘Futility, or the Wreck of the Titan’. Het boek werd 14 jaar voor de ramp en 10 jaar voor de bouw van het schip gepubliceerd.

Rond april 1912 zouden alle tegenstanders van de Federal Reserve uit de weg zijn geruimd. In december 1913 werd de Fed opgericht, aangestuurd door de bankierselite die de mensheid tot slaaf wilde maken, aldus de video.

J.P. Morgan

Er zijn verschillende versies van de theorie. Volgens één versie waren de drie mannen tegen de federale inkomstenbelasting, volgens een andere was de orde der Jezuïeten erbij betrokken. J.P. Morgan, de investeerder die een bank oprichtte die nog altijd zijn naam draagt, zou ervoor hebben gezorgd dat de mannen aan boord kwamen en vervolgens het schip hebben laten zinken.

Morgan was betrokken bij de oprichting van de Federal Reserve en tevens eigenaar van de rederij International Mercantile Marine, waar de White Star Line, bekend van de Titanic, onder viel. Er zijn ook mensen die zeggen dat de Titanic niet kan zijn gezonken door een aanvaring met een ijsberg.

[Business Insider]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

woordvoerder

Woordvoerder Amerikaanse Gezondheidsministerie: ‘Soros is het echte virus!’ (en Rothschilds ‘hunkeren naar macht’)

Afgelopen week benoemde president Trump zijn voormalige ...

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...

>