Mens en Dier

Kijk: Bill Gates zegt dat Europese energiecrisis ‘goed’ is

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Terwijl Europeanen moeite hebben om hun energierekening te betalen en er mogelijk black-outs in het vooruitzicht liggen, stelt Bill Gates dat de energiecrisis op de lange termijn ‘iets goeds’ is.

In 2015 richtte Gates Breakthrough Energy Ventures op, een groep organisaties die vol inzetten op duurzame energie en het terugdringen van de uitstoot van ‘broeikasgassen’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nieuwe benaderingen

Tegen CNBC zei de miljardair dat het een tegenslag is dat er geen Russisch gas beschikbaar is in Europa. We moeten op zoek naar alternatieven en dus draaien onder andere de kolencentrales om mensen warm te houden, aldus Gates, die toevoegde dat het van belang is dat de economieën in goede vorm zijn.

“Op de lange termijn is het juist goed omdat mensen niet afhankelijk willen zijn van Russisch gas en dus sneller kiezen voor nieuwe benaderingen,” aldus Gates.

Resetknop indrukken

Dinsdag publiceerde de Microsoft-oprichter een stuk getiteld ‘De staat van de energietransitie’, waarin hij stelt dat landen die flink hebben geprofiteerd van fossiele brandstoffen, zoals de Verenigde Staten en landen in Europa, hun economie volledig zouden moeten decarboniseren.

“Ik denk niet dat de markt in staat is om in slechts enkele decennia de resetknop van een hele economie in te drukken,” schrijft Gates. “We hebben een plan nodig om het proces te versnellen.”

4.9 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
5 maanden geleden

Bill Gates de alleskunner.

Willy wonka
Willy wonka
5 maanden geleden

Kill gayts weer door de bocht

DutchOutlaw
DutchOutlaw
5 maanden geleden

WANNEER WORDT DEZE MALLOOT EINDELIJK EENS OPGESLOTEN? WAT EEN MAFKETEL!

Vlinder
Vlinder
5 maanden geleden

Diagnose:psychopaat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x