Buitenland

RTL slaat alarm: 30 graden in Spanje, nooit eerder gebeurd in januari – dit zeggen Nederlanders die er vertoeven

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Spanje heeft de afgelopen dagen te maken met historische temperaturen, bericht RTL Nieuws, dat bij het artikel de temperatuurkaart van 25 januari plaatste. Bij Valencia zou ruim 30 graden zijn gemeten. Het zou 10 tot 15 graden boven het gemiddelde voor deze tijd van het jaar zijn.

Voor het eerst werd het daarmee in Europa tropisch warm in januari, stelt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

‘Klimaatspecialist’ voor RTL Nieuws Heleen Ekker voegt toe: “Spanje ligt in het Middellandse Zeegebied, dat volgens het klimaatpanel van de VN, het IPCC een ‘hotspot’ van klimaatverandering is.”

‘Gevaarlijke’ rode zone

Ook Tineke Muller zag de alarmerende berichten over temperaturen in Spanje. Aangezien ze van een vriend die in Spanje op een camping staat heel andere berichten hoorde, deed ze op sociale media een oproep aan mensen die op dit moment in het land verblijven: geef aan waar je op 25 januari verbleef en hoe warm het daar was.

Het regende reacties. Niemand maakte melding van 30 graden. Carolien was in Moraira en daar was het 19 graden. Elise meldt vanuit Roses 21 graden. Dirk: Costa Blanca, 19 graden.

John zit in Torrevieja, in de ‘gevaarlijke’ rode zone. ’s Nachts 10 graden, overdag maximaal 23. Liz laat weten dat het in Almeria één dag 21 graden was en de rest van de week 14 à 15 graden rond het middaguur.

Niks abnormaals

Een kennis van Loes woont ook in het donkerrood ingekleurde gedeelte, onder Malaga. Zij liet weten dat het ’s middags aangenaam was met 20 tot 22 graden, maar dat ze ’s ochtends nog wel een dikke trui aan hadden. “Niks abnormaals.”

In Javea was het zeker geen 30 graden, aldus de familie van Jan. Marlon meet een graad of 20 aan de kust. Franky meet 19 à 20 graden in Almunecar.

Heerlijk

Alexander zat donderdag in Denia met 24 graden. “Dat is wel op het piekmoment, vanaf 17.00 uur is het tijd voor een dikke jas.” Walter is in Malaga, waar het 22 graden is. “Heerlijk!”

Derk zit op 8 kilometer van de kust bij Alicante. Daar was het donderdag 26 graden, maar daarna zakten de temperaturen weer. Juri meet nu in Alicante 12 tot 13 graden.

Marianne: omgeving Marbella, 21 tot 24 graden. Charles: Cadiz, 21 graden. Jan: Alora, 21 graden. Tanja: Benidorm, rond de 20 graden. Henk: Tarragona, 20 graden.

Niks aan het handje dus.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 278 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

158 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
compleetdenker
compleetdenker
3 maanden geleden

🤣 nu moeten en normies toch wel de BS van msm en klimaatcorruptie gaan inzien toch!?

Sandokan
Sandokan
3 maanden geleden

Doorgesnoven weerbericht paniekzaaiers… het moet tenslotte worden verklaard waarom er miljarden voor t klimaat nodig zijn…

Omdenker
Omdenker
3 maanden geleden

Costa Dorada dichtgespoten door gigantisch veel vliegtuigen. Ongezonde luchtkwaliteit geeft de app aan terwijl er verder niets vervuilends in de buurt is.

dna
dna
3 maanden geleden

je ziet ze nu openlijk zijn wie ze echt zijn. negeer ze dood

Back to top button
158
0
We lezen graag je reactie!x