Homepagina » Buitenland » Russische minister: “Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië”
Russische minister: "Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië"

Russische minister: “Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië”

De Verenigde Staten en hun bondgenoten spelen een gevaarlijk spel in Syrië. Aan de ene kant willen ze dat de Islamitische Staat president Bashar al-Assad verzwakt, maar tegelijkertijd willen ze niet dat de terreurgroep de macht in het land overneemt. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

Uit een analyse van de luchtaanvallen die het afgelopen jaar onder leiding van de VS zijn uitgevoerd, blijkt dat er nauwelijks IS-eenheden zijn geraakt die een serieuze bedreiging vormen voor het Syrische leger.

Weinig resultaten

Lavrov zei in gesprek met zender Rossiya 1 dat het moeilijk is om precies te bepalen wat het echte doel van Amerika in Syrië is. “Ze willen dat IS Assad zo snel mogelijk verzwakt om hem te verdrijven, maar tegelijkertijd willen ze IS niet te sterk maken,” legde hij uit.

De analyse van de antiterreuroperatie in Syrië onder leiding van de VS heeft weinig resultaten opgeleverd, aldus Lavrov. Het is niet zo dat er geen resultaten zijn, maar sinds augustus 2014 is het gebied dat de Islamitische Staat in handen heeft wel gegroeid.”

‘Op niets gebaseerd’

Hij zei ook dat westerse claims dat de Russische luchtmacht in Syrië op vreedzame burgers schiet, op niets zijn gebaseerd.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken bracht dinsdag een bezoek aan de Franse ambassade in Moskou om medeleven te betuigen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs afgelopen week.

Moskou heeft aangekondigd zijn 25 langeafstandbommenwerpers vanaf nu twee keer zo vaak in te zetten tegen IS en andere terreurgroepen.

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

biden

Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x