Homepagina » Buitenland » Russische minister: “Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië”
Russische minister: "Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië"

Russische minister: “Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië”

De Verenigde Staten en hun bondgenoten spelen een gevaarlijk spel in Syrië. Aan de ene kant willen ze dat de Islamitische Staat president Bashar al-Assad verzwakt, maar tegelijkertijd willen ze niet dat de terreurgroep de macht in het land overneemt. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

Uit een analyse van de luchtaanvallen die het afgelopen jaar onder leiding van de VS zijn uitgevoerd, blijkt dat er nauwelijks IS-eenheden zijn geraakt die een serieuze bedreiging vormen voor het Syrische leger.

Weinig resultaten

Lavrov zei in gesprek met zender Rossiya 1 dat het moeilijk is om precies te bepalen wat het echte doel van Amerika in Syrië is. “Ze willen dat IS Assad zo snel mogelijk verzwakt om hem te verdrijven, maar tegelijkertijd willen ze IS niet te sterk maken,” legde hij uit.

De analyse van de antiterreuroperatie in Syrië onder leiding van de VS heeft weinig resultaten opgeleverd, aldus Lavrov. Het is niet zo dat er geen resultaten zijn, maar sinds augustus 2014 is het gebied dat de Islamitische Staat in handen heeft wel gegroeid.”

‘Op niets gebaseerd’

Hij zei ook dat westerse claims dat de Russische luchtmacht in Syrië op vreedzame burgers schiet, op niets zijn gebaseerd.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken bracht dinsdag een bezoek aan de Franse ambassade in Moskou om medeleven te betuigen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs afgelopen week.

Moskou heeft aangekondigd zijn 25 langeafstandbommenwerpers vanaf nu twee keer zo vaak in te zetten tegen IS en andere terreurgroepen.

[RT]


Vond je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...