Buitenland

Russische minister: “Amerika spaart terreurgroep IS doelbewust in Syrië”

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten en hun bondgenoten spelen een gevaarlijk spel in Syrië. Aan de ene kant willen ze dat de Islamitische Staat president Bashar al-Assad verzwakt, maar tegelijkertijd willen ze niet dat de terreurgroep de macht in het land overneemt. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

Uit een analyse van de luchtaanvallen die het afgelopen jaar onder leiding van de VS zijn uitgevoerd, blijkt dat er nauwelijks IS-eenheden zijn geraakt die een serieuze bedreiging vormen voor het Syrische leger.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Weinig resultaten

Lavrov zei in gesprek met zender Rossiya 1 dat het moeilijk is om precies te bepalen wat het echte doel van Amerika in Syrië is. “Ze willen dat IS Assad zo snel mogelijk verzwakt om hem te verdrijven, maar tegelijkertijd willen ze IS niet te sterk maken,” legde hij uit.

De analyse van de antiterreuroperatie in Syrië onder leiding van de VS heeft weinig resultaten opgeleverd, aldus Lavrov. Het is niet zo dat er geen resultaten zijn, maar sinds augustus 2014 is het gebied dat de Islamitische Staat in handen heeft wel gegroeid.”

‘Op niets gebaseerd’

Hij zei ook dat westerse claims dat de Russische luchtmacht in Syrië op vreedzame burgers schiet, op niets zijn gebaseerd.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken bracht dinsdag een bezoek aan de Franse ambassade in Moskou om medeleven te betuigen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs afgelopen week.

Moskou heeft aangekondigd zijn 25 langeafstandbommenwerpers vanaf nu twee keer zo vaak in te zetten tegen IS en andere terreurgroepen.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x