Binnenland

Kabinet wekt woede met warmtepompplicht: ‘En weer een ‘complottheorie’ die werkelijkheid wordt’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Hybride warmtepompen of een duurzaam alternatief worden vanaf 2026 verplicht bij vervanging van de cv-installatie. Het kabinet wil met de verplichte warmtepomp woningen sneller ‘vergroenen’. Tot 2030 is er een subsidieregeling voor woningeigenaren.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor woningen die niet geschikt zijn voor zo’n duurzamer alternatief. De komende jaren worden er meer warmtepompmonteurs opgeleid en ook wordt de productie verhoogd. Dat terwijl gas als groen wordt gezien in Brussel.

De Xi Jinping van de Lage Landen

Het kabinet wekt veel woede met de verplichting. “Nieuw onderwerp, zelfde tactiek: dwang,” zegt Maarten van den Berg. Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) reageert: “En weer een ‘complottheorie’ die werkelijkheid wordt.”

“Zeiden wij al in 2018/2019, toen het nog te stoppen was. ‘Gaat nooit verplicht worden’, logen kartel en media toen. En here we are,” voegt FVD-kopman Thierry Baudet toe. Hij wijst erop dat zo’n warmtepomp 6000 euro kost in plaats van 1500 euro voor een nieuwe cv-ketel, plus fors hoger stroomverbruik.

“Geld besparen met de door Hugo de Jonge, de Xi Jinping van de Lage Landen, verplichte hybride warmtepomp met geïntegreerde cv-ketel? Think again!” aldus Baudet.

De overheid is niet te vertrouwen!

Rutger van den Noort, redacteur van OpinieZ.com, verwijst naar een tweet van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, die op 30 juni 2019 schreef dat niemand van het gas af ‘moet’. “Je krijgt de kans daartoe en de mogelijkheid om over te gaan naar schone energie. Het is up to you,” stelde hij.

“De overheid is niet te vertrouwen!” zegt Van den Noort tegen Segers.

Helemaal koekoek

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging twittert: “De overheid wil bepalen wat u wel en niet mag installeren in huis. Helemaal koekoek.” PVV-leider Geert Wilders trekt fel van leer: “Hou op met dat gedram. Belachelijk dat het verplicht wordt gesteld. Lijkt wel een klimaatkalifaat hier.”

4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
6 maanden geleden

Tja en weer een regeling waar ik beslist niet aan mee werk

Ton
Ton
6 maanden geleden

Verplicht!!! An me nooit niet.

OGV
OGV
6 maanden geleden

Verplicht verplicht verplicht, enige woord in hun woordenboek.

Marrob BE
Marrob BE
6 maanden geleden

Als we dit allemaal weigeren!!
Dan alleen het kabinet aan de warmtepomp.
Laat ze eerst eens de lopende affaires oplossen.
Wat een hufters.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

131
0
We lezen graag je reactie!x