Mens en Dier

Fleur Agema zet GroenLinks-PvdA-Kamerlid keihard op haar plek: ‘Doe ff normaal joh, dramaqueen’

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

Vrijdag werd wereldwijd stilgestaan bij Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is: investeer in vrouwen, versnel de vooruitgang. VN-vrouwenorganisatie UN Women zegt dat jaarlijks 360 miljard dollar extra (!) nodig is om ‘gendergelijkheid’ te bereiken.

Verschillende politici spraken zich uit over Internationale Vrouwendag. “Ons krijgen ze niet meer klein. Houden ze niet meer stil. Hoe heftig het soms ook is als vrouw in de politiek. Wij maken ons kwaad voor respect en gelijkwaardigheid,” schreef GroenLinks-PvdA-Kamerlid Suzanne Kröger op X.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Maar de islam vind jij dan weer niet erg, toch?

Fleur Agema (PVV) zette Kröger keihard op haar plek. “Doe ff normaal joh, dramaqueen,” bijt ze haar toe.

“Ik zag net een filmpje van een Iraanse die tig keer was gearresteerd door de moraalpolitie in de Islamitische Republiek Iran en niet mag voetballen omdat ze een VROUW is. Maar de islam vind jij dan weer niet erg, toch?” vraagt Agema.

‘Niet inclusief’

GroenLinks-PvdA wekte ook woede met een poster die de partij op sociale media zette ter ere van Internationale Vrouwendag. Op het pamflet staan allerlei vrouwenattributen zoals vibrators, tampons, een spiraaltje en menstruatiecups.

Volgens boze aanhangers is de poster ‘niet inclusief’. “Dit ontwerp slaat de plank flink mis,” reageerde iemand.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

Fleur Agema heeft natuurlijk, althans in dit geval, hartstikke gelijk.

Die Suzanne Kröger is niets anders dan, inderdaad, een jankende dramaqueen.

Ik word zo langzamerhand helemaal doodziek van al die miepende wijven, voorzover zij nog steeds “geboren” vrouwen zijn. Want dat is tegenwoordig ook al helemaal niet meer zo zeker.

Wat die poster betreft: Is het nu werkelijk ZO, dat een vrouw alleen nog maar bestaat uit een vibrator, tampon en maandverband? IK krijg hier in ieder geval kotsneigingen van.

Fleur heeft OOK gelijk wat betreft de relatie vrouw tegenover islam.
In de islam heeft een vrouw nauwelijks rechten. WEL veel plichten.
De enkele vrouwen die zich daartegen verzetten, hebben het zwaar.

Hier laat ik het maar bij, want ik zou er nog wel meer over kunnen zeggen, maar dan ga ik misschien wel over de lijn. En dat kan ik maar beter niet doen.

Helga
Helga
2 maanden geleden

Hypocriet gedoe, alles om maar een publiekstrekker te zijn. Maar alle reacties bestaan uit loze woorden en alles is schone schijn. De dingen \ zaken die er werkelijk toe doen worden vergeten en onbenoemd gelaten. Zoals gewoonlijk dus, in de nederlandse politiek. Er komt een tijd dat politiek een vies woord zal zijn en dat een politicus een besmet beroep wordt.
Het staat nl. synoniem voor list, leugen en bedrog, machtsmisbruik , hebzucht en theater. De acteurs en actrices spelen een akelige rol. Ik zou mij daar direct van afzijdig houden. Maja, wie ben ik…. mensen genoeg die dit wel willen en dus hun levenslessen nog niet geleerd hebben.

wander
wander
2 maanden geleden

Vrouwen dag, 1922 na de revolutie in Rusland in het leven geroepen door Zetkin die voor Lenin werkte.Een cummunist bedenksel . Maar zo zijn er meer van dagen/feestdagen die we vieren zonder dat we de achtergrond goed kennen.

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
2 maanden geleden

Fleur is een wakkere nuchtere Vrouw.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x