Gezondheid

De misleiding van de optiek: wazig zien is te herstellen!

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim 60% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder draagt een bril of contactlenzen (bron: CBS). Dit betekent dat miljoenen Nederlanders last hebben van een refractieafwijking. De meest voorkomende refractieafwijkingen zijn myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid), presbyopie (ouderdomsverziendheid) en astigmatisme (cilinders).

Opvallend is dat de meeste mensen als vanzelfsprekend aannemen dat wanneer men wazig ziet en naar de oogarts of opticien is geweest, en een recept voor bril of contactlenzen voorgeschreven krijgt, dit een definitieve oplossing is. Met andere woorden, de meeste mensen denken dat een oogafwijking blijvend is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook denken veel mensen dat een oogafwijking progressief is, omdat dit ze dat vaak verteld wordt. Hierdoor gaan zij ervan uit dat de afwijking in de loop der tijd langzaam zal verergeren. De ervaring leert dat velen als kind een bril kregen en dat de correctie gedurende de jaren steeds sterker werd.

De grote vraag is hoe dit nu precies komt.

Dr. William H. Bates
Dr. William H. Bates

In 1920, bijna een eeuw geleden, publiceerde oogarts Dr. William H. Bates in zijn boek ‘Perfect Sight Without Glasses’ hoe dit kwam en zijn conclusies waren schokkend.

De oorzaak van wazig zien, vooral bijziendheid, ligt volgens Bates aan verkeerd gebruik van de ogen, waardoor deze onder constante spierspanning staan. In onze steeds moderner wordende maatschappij zijn wij heel langzaam steeds meer de zes externe oogspieren, die om elke oogbol zitten, gaan overbelasten. Hierdoor trekken zij onnodig veel aan de oogbollen, waardoor na verloop van tijd, vooral tijdens de jeugd, de perfecte bolvorm enigszins veranderd en vervormd wordt.

Een oogbol is gevuld met een glasachtig lichaam, het corpus vitreum genoemd.

oogbolspieren
Oogbolspieren

Dit glasachtig lichaam bestaat uit een geleiachtig vocht, waardoor de oogbol in zijn geheel een beetje op een rubberen bol lijkt. Zodra daar druk op uitgeoefend wordt, door het constant trekken van spieren die eraan vast zitten, verandert de vorm van de oogbol een beetje.

Het gevolg van deze vormverandering is dat het brandpunt van het invallende licht niet meer precies op het netvlies valt, wat wazig zicht tot gevolg heeft.

Zodra we deze afwijking gaan corrigeren met een bril, contactlenzen of laserbehandeling, creëren we slechts een tijdelijke oplossing. Een bril, contactlenzen of laserbehandeling valt dan ook in de categorie symptoombestrijding, omdat de werkelijke oorzaak niet opgelost wordt.

Deze oorzaak (de spierspanning) blijft en de vervorming Oogbol brandpunt netvliesvan de oogbollen gaat verder, waardoor er na verloop van tijd een nieuwe (sterkere) correctie nodig is, of een herhaalde laserbehandeling. De snelheid van achteruitgang van de ogen wordt naarmate men ouder wordt weliswaar minder, waardoor de afwijking op een bepaalde leeftijd enigszins ‘stabiliseert’, maar de afwijking zelf zal niet vanzelf weggaan zolang men de oorzaak niet aanpakt.

Dr. Bates ontwikkelde een methode om de oogspieren weer tot rust te krijgen en te laten ontspannen, waardoor de vorm van de oogbollen weer terug kan gaan naar wat het oorspronkelijk was. Vele duizenden mensen hebben zijn methode gevolgd en hebben daarmee hun natuurlijke gezichtsscherpte weer volledig teruggekregen.

De optiek, ofwel de optische industrie, is niet gebaat bij deze methode, want als iedereen de Bates-methode zou gebruiken, zou het merendeel van de mensen met een refractieafwijking als bijziendheid of verziendheid geen bril of contactlenzen meer nodig hebben en zouden centra voor ooglaseren overbodig worden. Het gevolg is dat de optiek zich buitengewoon sceptisch uitlaat over de Bates-methode en graag het beeld opwerpt dat ‘het nagenoeg onontkoombaar is dat hoe ouder je wordt, hoe slechter je ogen worden, dus hoe groter de kans dat je een bril nodig hebt’.

Achteruitgang van de ogen heeft slechts te maken met verkeerd gebruik van de ogen en hoe langer men dit doet, hoe groter de afwijking wordt.

De oefeningen van Bates zijn simpel, en effectief mits ze consistent, veelvuldig en correct toegepast worden. Helaas rouleren er op het internet veel verkeerde toepassingen van de Bates-methode. Zo zou worden gesuggereerd dat de Bates-methode oogoefeningen zouden zijn, terwijl Bates zelf juist beschrijft dat oogoefeningen een tegenovergesteld effect hebben. Een juiste toepassing van de Bates-methode is van belang als men de gezichtsscherpte wil herstellen.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft hiervoor een eenvoudige oplossing gecreëerd: Hypnotisch Ooglaseren.

In een speciale hypnosesessie leer je het belangrijkste onderdeel van de Bates-methode toepassen en automatisch te integreren in je dagelijks leven, plus enkele andere technieken die helpen je gezichtsscherpte te herstellen. Veel mensen zijn hierdoor van hun bril en contactlenzen afgekomen en hebben ontdekt dat een oogafwijking niet persé iets blijvends is. Wazig zicht is te herstellen, net zoals je na verloop van tijd herstelt van een verkoudheid.

Trancewerk biedt deze bijzondere hypnosesessie, en alle andere sessies uit de categorie Zintuigen, zoals o.a. ‘Beter en scherper horen’ en ‘Hulp bij tinnitus (oorsuizen)’, tijdelijk aan voor slechts 10 euro per sessie.

Klik hier om meer te lezen en gebruik te maken van deze aanbieding.

Bronnen:
Oogartsen.nl
Trancewerk.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
9 jaren geleden

Goed verhaal. Is inderdaad ook van toepassing op hoorproblemen. Gehoorproblemen hebben in veel gevallen niets met “niet kunnen horen” te maken maar met het wel of niet in staat zijn geluiden te onderscheiden.

Dat is een proces wat niet bij het trommelvlies maar in de hersenen plaatsvindt. Het alleen maar nog verder versterken van geluid is vaak onnodig, schadelijk en verkwisting van verzekerings geld.

Er zijn mensen die in een rumoerige zaal geen geluid kunnen onderscheiden maar thuis een zacht tikkende klok drie kamers verderop nog kunnen horen. Ik ben ervan overtuigd dat je met training of zo u wilt hypnose de hoorvaardigheid, als het om onderscheiden van geluid gaat, kunt verbeteren. Laat Beter Horen het niet horen.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden
Neo
Neo
9 jaren geleden

Heel leuk en aardig dat Bates gebeuren maar het is haast niet te doen in de hedendaagse maatschappij. Zo zou je als het ware beeldschermen moeten mijden om je ogen wat rust te kunnen geven. Een kantoorbaan icm de Bates methode werkt bv niet want alle vooruitgang maak je zo weer ongedaan door de dag door naar een schermpje te turen. Hoewel een scherm vermoeiender (door de refresh rate) is dan papier is het beide vermoeiend voor je ogen aangezien je ogen in rust zijn wanneer je de verte in tuurt. Dus niet eens specifiek het turen naar een scherm is zo slecht.
Daarnaast zou je verder je bril/lenzen zo min mogelijk moeten gebruiken, het liefst helemaal niet. Ook niet te doen vooral tegenwoordig. Overal waar je komt is van alles te lezen van verkeersborden tot verpakkingen in de supermarkt (ook op afstand).

Heb van alles op dit gebied uitgeprobeerd maar een goed alternatief voor een bril en/of lenzen is het niet. De oefeningen zelf gaan al snel veel tijd in beslag nemen (en worden oersaai). De resultaten zijn vaak nogal wispelturig (veel meer als momenten van helder zien is er nooit uit gekomen). Hypnose leuke en aardig maar na 3x zo’n sessie doorlopen te hebben wordt het ook oersaai en op de 2e plaats wordt je steeds minder gevoelig voor dat soort inducties. Geloof ook niet echt dat ik er noemenswaardige resultaten mee geboekt heb. En ook hierbij gaat er zo veel meer tijd in zitten dan op het eerste gezicht lijkt. Tien min hier (palmen bv), kwartiertje daar, etc… telt al snel aan. En dan hebben we nog niet eens andere zaken waar je wellicht ook tijd aan moet besteden erbij geteld zoals bv sport activiteiten, meditatie, and what not…

Dus waar draait het uiteindelijk op uit een hoop gedoe met misschien ooit resultaat of een bril/lenzen gebruiken en in 1 klap scherp kunnen zien.

Nu is de achterliggende gedachte niet verkeerd bij de Bates methode maar daar zou toch iets beters voor te bedenken moeten zijn al die vervelende oefeningetjes. Zo ben ik eens een klein operatietje aan een ooglid ondergaan waarbij de nodige verdoving werd ingespoten (damn wat ging die naald diep). Anyhow toen bleek echter wel dat zolang de verdoving actief was ik gewoon helder kon zien. Wellicht dat een vorm van verdovings-therapie je ogen weer kunnen resetten zodat je een tijd lang gewoon kunt zien voor de stress vd hedendaagse manier van kijken weer intreed?

Ik heb ook nog iets van een apparaat meegekregen dat met name op de Aziatische mark is/was verschenen. Erin kijken wat dan ook op de een of andere manier je ogen liet ontspannen oid. Ja ik weet het, het klinkt als zo’n onzin gadget uit die regio maar dat was toch niet het geval hiermee. Er waren wetenschappelijk vastgelegde goede resultaten mee geboekt hoewel ik geloof dat het meer op kinderen gericht was dus in hoeverre het effect zou hebben op oudere ogen met een afwijking?

En dan heb je nog mensen die gewoon spontaan opeens geen bril/lenzen meer nodig hebben. Zo kwam ik laatst iemand tegen die de hond aan ’t uitlaten was die op een gegeven moment een z’n verhaal vertelde dat hij (lang verhaal kort) na onder narcose te zijn geweest (niet ooggerelateerd) z’n dure bril niet meer nodig had. Als dat kan moet dat toch ook voor andere een optie zijn maar dan via intentionele weg. De vraag is alleen hoe precies?

Diedo
Diedo
9 jaren geleden

Ik ben in de afgelopen jaren beetje een fan geworden van Michel. Niet omdat ie zo goed zingt 🙂 maar omdat zijn sessies zo supergoed helpen.

Ik heb in de afgelopen jaren goed in de shit gezeten en bijna 2 jaar terug kwam ik op Niburu een bijdrage tegen over de hypnose sessies van Michel. Eerlijk is eerlijk, is was er cynisch over maar destijds was het een introductie voor 10 euro dus ik dacht, baat het niet, schaad het niet.

Nou, ik heb het geweten. Ik koos voor geluk en wat heb ik me een geluk gehad. Als ik achteraf terugkijk kan ik alleen maar zeggen: Diedo, wat ben jij een geluksvogel. Ik stond versteld dat het werkte. Daarna heb ik meerdere sessies besteld die mij verder op weg hebben geholpen om mijn leven op de rit te krijgen.

Mijn persoonlijke ervaring: door een sessie te doen, wordt je in situaties gebracht waardoor je het duidelijk gaat zien. Je begrijpt het omdat je automatisch met jezelf aan de slag gaat. Je wordt je bewust van jouw valkuilen maar vooral het onbewuste gedeelte doet daar iets mee (hoe dat precies zit, weet ik niet maar zo voelt het voor mij). Het zijn prachtige processen die ik heb doorgemaakt.

Om een eventuele opmerking over “reclame maken” te pareren. Dit is geen reclame maar een eerlijk verhaal van iemand die diep in de sh*t heeft gezeten en er nu helemaal uit is.

Back to top button