Homepagina » Financieel » Alle Cyprioten krijgen een basisinkomen
Alle Cyprioten krijgen een basisinkomen

Alle Cyprioten krijgen een basisinkomen

De Cypriotische president Nicos Anastasiades heeft aangekondigd dat alle inwoners van zijn land volgend jaar een basisinkomen krijgen.

De hoogte van het basisinkomen wordt gebaseerd op de basisbehoeften van iedere burger en ieder huishouden, denk aan kleding, consumptie en elektriciteit.

Het basisinkomen geeft economisch zwakkere groepen van de bevolking bovendien het recht op huisvesting, aldus de president. Onvoorziene uitgaven, zoals noodzakelijke reparaties aan woningen en gemeentebelastingen, worden ook opgenomen in het basisinkomen.

Gepensioneerden krijgen meer

Het basisinkomen, dat hoogstwaarschijnlijk in juni 2014 wordt ingevoerd, staat geheel los van leeftijd, klasse of de professionele situatie. Ook afgestudeerde studenten en zelfstandig ondernemers die geen werk kunnen vinden zullen een basisinkomen krijgen. Mensen die wel een baan hebben, maar minder dan het basisinkomen verdienen krijgen een aanvullend inkomen.

Veel gepensioneerden met een laag pensioen gaan meer geld krijgen, aldus Anastasiades. Het basisinkomen wordt gefinancierd met allerlei verschillende toeslagen die door ministeries en agentschappen in rekening worden gebracht.

Trojka is akkoord

De president zei dat de hoogte van het basisinkomen op een objectieve en wetenschappelijke manier zal worden berekend. Voor het eerst kunnen Cyprioten die werkloos raken op een waardige manier blijven leven omdat ze recht hebben op een basisinkomen. Ondertussen wordt voor iedere werkloze gezocht naar een passende baan.

Anastasiades zei dat de trojka – die bestaat uit afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) – het voorstel van de regering ‘tot een moderne formulering van het welvaartsbeleid’ heeft geaccepteerd.

Bron: Cyprus-mail.com

Lees ook: ‘Basisinkomen moet ingevoerd’

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

61 reacties

 1. nou nederland dan ook maar he want de SOPN heeft dat voorstel ook al geplaatst het moet kunnen zeggen ze dus waarom dan ook niet .

  0 likes
 2. Dit lijkt niet echt op een (onvoorwaardelijke) basis inkomen.
  Maar meer op een verhoogde “bijstand uitkering”

  0 likes
 3. Zij wel…

  0 likes
 4. Dit is goed nieuws nu de rest nog…..

  0 likes
 5. Whahahaha, let op, volgend jaar moet dit land extra aan het infuus van Brussel. En wij maar betalen. GVD, wanneer gaat er nu eens iemand echt optreden tegen dit soort grote onzin!!!!!!!

  0 likes
 6. Prima,… nu Nederland nog!!

  0 likes
 7. Heel goed! Maar het akkoord ontneemt de overheden niet de plicht alsnog de “graaiers” op te sporen en te berechten en daarna te onteigenen.
  Heb mijn bedenkingen aangezien het een akkoord betreft wat zijn goedkeuring heeft gekregen via EU bemiddeling.

  0 likes
 8. Er zijn nu toch ook nog steeds mensen die eigenlijk niet meer hoeven te werken maar die ook gewoon door blijven gaan? En het gaat ook om iederéén. Dus niet alleen degenen die het nodig hebben. Het wordt tijd dat de hele wereld dit gaat doen. Zo zou dat moeten bij een basisinkomen voor iedereen. Maar…wat ik hier begrijp is dat het meer om een soort van inkomen gaat voor de mensen die dus zonder of onder het minimum zitten. Dus zoals bij ons de uitkering.

  0 likes
 9. Eerst zien dan geloven…….. als de centrale ”Jewschild” bank het aanmoedigt dan zit er vast een dikke anaconda onder het gras……

  0 likes
 10. Doordat ze via EU bemiddeling dit gedaan hebben moet dit misschien gezien worden als een test. Als het werkt gaat het in voor de andere landen.

  0 likes
 11. [quote name=”Vonzie”]Er zijn nu toch ook nog steeds mensen die eigenlijk niet meer hoeven te werken maar die ook gewoon door blijven gaan? En het gaat ook om iederéén. Dus niet alleen degenen die het nodig hebben. Het wordt tijd dat de hele wereld dit gaat doen. Zo zou dat moeten bij een basisinkomen voor iedereen. Maar…wat ik hier begrijp is dat het meer om een soort van inkomen gaat voor de mensen die dus zonder of onder het minimum zitten. Dus zoals bij ons de uitkering.[/quote]

  Nee, het is niet te vergelijken met een uitkering. In het stuk wordt namelijk ook gesproken van een Unemployment Allowance.

  0 likes
 12. Hoe hoog is dat basisinkomen dan ? Kun je er naast de eerste levensbehoeften ook van genieten ?

  0 likes
 13. Waarom is iedereen zo positief? Ik denk dat er zeker terecht ook skepcis is bij anderen. Als je het mij vraagt is dit een ultieme socialistische move. Als de overheid eenieders inkomen gaat bepalen, of tenminste zich ermee gaat bemoeien, dan ben je toch helemaal alle controle kwijt. Nee, ik zie dit als een stap de verkeerde kant op.

  0 likes
 14. Nu per direct ook in Nederland invoeren!

  0 likes
 15. Opmerkelijk dat de skeptische reactie vooral lijken voor te komen uit angst dat anderen het beter hebben dan zij.
  Voor hen de volgende vraag: hebben de burgers van Cyprus iets jou aangedaan?
  In de verklaring van de rechten van de mens en burger is het eerste punt hier al duidelijk over: “1 De mensen worden vrij en met gelijke rechten geboren en blijven dit. Maatschappelijke verschillen kunnen slechts op het algemeen welzijn gebaseerd worden.”
  Een basisinkomen geeft een blijk van erkenning van dit recht. Prima!

  0 likes
 16. [quote name=”Bert”]Dit lijkt niet echt op een (onvoorwaardelijke) basis inkomen.
  Maar meer op een verhoogde “bijstand uitkering”[/quote]
  Ja precies wat ik ook zie. Het is niet ONVOORWAARDELIJK.

  Geen wonder dat het IMF erachter zit

  0 likes
 17. [quote name=”Operator”]Waarom is iedereen zo positief? Ik denk dat er zeker terecht ook skepcis is bij anderen. Als je het mij vraagt is dit een ultieme socialistische move. Als de overheid eenieders inkomen gaat bepalen, of tenminste zich ermee gaat bemoeien, dan ben je toch helemaal alle controle kwijt. Nee, ik zie dit als een stap de verkeerde kant op.[/quote]
  Je basisinkomen valt niet weg naast je werk of wat dan ook, dus je mag dan zelf zo veel bijverdienen als je kunt.
  Enkel als dan je werk even wat minder is heb je altijd je basis nog.
  In mijn ogen perfect zo en ja een gezin mag best wat meer basis hebben dan een alleenstaande….

  0 likes
 18. [quote name=”Aardebewoner”]Hoe hoog is dat basisinkomen dan ? Kun je er naast de eerste levensbehoeften ook van genieten ?[/quote]
  Wil je er naast ook genieten dan dien je een baan te vinden. Je krijgt de basis wil je meer kan je gewoon 40 uur gaan vakkenvullen zodat je meer hebt.

  0 likes
 19. In iedere samenleving moet eenieder zijn steentje bijdragen, zelfs in de rimboe. Ontneem de mensen alle verantwoordelijkheid voor hun eigen doen en laten en je krijgt een puinhoop. De wolven wachten rustig af en pakken hun “afhankelijk gemaakte” buit. Goede taktiek van De Cypriotische president Nicos Anastasiades

  0 likes
 20. [quote name=”Holger”]Opmerkelijk dat de skeptische reactie vooral lijken voor te komen uit angst dat anderen het beter hebben dan zij.
  Voor hen de volgende vraag: hebben de burgers van Cyprus iets jou aangedaan?
  In de verklaring van de rechten van de mens en burger is het eerste punt hier al duidelijk over: “1 De mensen worden vrij en met gelijke rechten geboren en blijven dit. Maatschappelijke verschillen kunnen slechts op het algemeen welzijn gebaseerd worden.”
  Een basisinkomen geeft een blijk van erkenning van dit recht. Prima![/quote]

  Meest grote onzin die ik heb gelezen. Vooral omdat ik al meer dat 35 jaar volledig heb gewerkt en er een grote groep is die nog nooit wat heeft gedaan. Basisinkomen, prima, met RANDVOORWAARDEN zoals werkverleden, inzet, opleiding.

  0 likes
 21. [quote name=”Jan”][quote name=”Holger”]Opmerkelijk dat de skeptische reactie vooral lijken voor te komen uit angst dat anderen het beter hebben dan zij.
  Voor hen de volgende vraag: hebben de burgers van Cyprus iets jou aangedaan?
  In de verklaring van de rechten van de mens en burger is het eerste punt hier al duidelijk over: “1 De mensen worden vrij en met gelijke rechten geboren en blijven dit. Maatschappelijke verschillen kunnen slechts op het algemeen welzijn gebaseerd worden.”
  Een basisinkomen geeft een blijk van erkenning van dit recht. Prima![/quote]

  Meest grote onzin die ik heb gelezen. Vooral omdat ik al meer dat 35 jaar volledig heb gewerkt en er een grote groep is die nog nooit wat heeft gedaan. Basisinkomen, prima, met RANDVOORWAARDEN zoals werkverleden, inzet, opleiding.[/quote]
  Daar gaat het hele probleem nou in zitten hier, omdat mensen alleen kijken van zijn/haar ego ik heb dit, ik heb dat, ik heb zus.(het zijn de jongeren die de rekening van de ouderen nu krijgen en die hebben nog niet eens 35 jaar kunnen doen en laten wat ze wouden)
  Er zijn genoeg mensen die niet dezelfde kansen krijgen, of het al niet eens zijn met dit oneerlijke systeem. En dus geen moeite er in gaan steken, en als straks voor iedereen de kansen gelijk zijn zal iedereen weer frisse moet hebben.
  Of gaat nu weer de oude garde een eerlijker systeem tegenhouden vanuit de ego ikke ikke ikke….

  0 likes
 22. Eerst ons opzadelen met extra uitgaven voor die leeglopers en nu komen ze met deze oplossing, hadden ze daar niet eerder mee kunnen komen?? Alles verloopt volgens plan. Hier moet het ook nog slechter gaan. Dan is alles hier ook in de uitverkoop, verzekeringen, pensioenen, bedrijven die allemaal opgekocht worden door buitenlandse coöperaties. Onze pensioenen zijn straks in handen van buitenlanders. Als daar dan de pleuris uitbreekt…sorry geen pensioen meer voor de Nederlanders. Ze zijn nu al takken aan het afstoten en niet aan Nederlandse bedrijven.

  0 likes
 23. “The single but absolutely necessary precondition is that they don’t refuse to accept offers for employment and to participate in the policies of continuous employment that are determined by the state,” he said.

  Iemand dit gelezen? Een manier om iedereen aan een wel dan niet passende baan te helpen dus. Geen vrijbrief voor een leven op overheidskosten.

  0 likes
 24. Als een failliet land in staat is dit soort kosten op te hoesten, dan is Nederland de volgende die dit ook kan.

  Er is geld genoeg in dit land. Maar wat doen we met de toestroom van de profiteurs ?

  0 likes
 25. Zoals ik het lees is het de bedoeling dat men in ieder geval wat er ook gebeurt een vast bedrag heeft per maand, voor de mensen die werken en méér verdienen/ hebben dan die basis is er niets extra’s bij,voor de mensen die wel werk hebben maar mínder dan die basis krijgen een aanvulling. Ben benieuwd waar dit naar toegaat.

  0 likes
 26. Totaal zot plan die gefinancierd zal moeten worden door spaanders, vermogenden, werkenden en zelstandigen. Dat de ECB en het IFM akkoord gaan zegt al meer dan genoeg, die zijn eveneens bezig om van Europa een Nationaal Socialistische (nazi) staat te maken en alles wat daaraan kan bijdragen is welkom. Cyprus lijkt een proeftuin voor de rest van de EU te worden. De elite en de Eurogroep hebben zo te zien in deze keurig werk verricht en gaat de uitbreiding van een New World Nazi rijk helemaal volgens plan.

  0 likes
 27. Een droom die hier werkelijkheid wordt, te mooi voor woorden..

  0 likes
 28. te mooi om waar te zijn, ik zou graag de financièn willen inkijken voordat ik dit geloof..

  0 likes
 29. [quote name=”fox”][quote name=”Jan”][quote name=”Holger”]Opmerkelijk dat de skeptische reactie vooral lijken voor te komen uit angst dat anderen het beter hebben dan zij.
  Voor hen de volgende vraag: hebben de burgers van Cyprus iets jou aangedaan?
  In de verklaring van de rechten van de mens en burger is het eerste punt hier al duidelijk over: “1 De mensen worden vrij en met gelijke rechten geboren en blijven dit. Maatschappelijke verschillen kunnen slechts op het algemeen welzijn gebaseerd worden.”
  Een basisinkomen geeft een blijk van erkenning van dit recht. Prima![/quote]

  Meest grote onzin die ik heb gelezen. Vooral omdat ik al meer dat 35 jaar volledig heb gewerkt en er een grote groep is die nog nooit wat heeft gedaan. Basisinkomen, prima, met RANDVOORWAARDEN zoals werkverleden, inzet, opleiding.[/quote]
  Daar gaat het hele probleem nou in zitten hier, omdat mensen alleen kijken van zijn/haar ego ik heb dit, ik heb dat, ik heb zus.(het zijn de jongeren die de rekening van de ouderen nu krijgen en die hebben nog niet eens 35 jaar kunnen doen en laten wat ze wouden)
  Er zijn genoeg mensen die niet dezelfde kansen krijgen, of het al niet eens zijn met dit oneerlijke systeem. En dus geen moeite er in gaan steken, en als straks voor iedereen de kansen gelijk zijn zal iedereen weer frisse moet hebben.
  Of gaat nu weer de oude garde een eerlijker systeem tegenhouden vanuit de ego ikke ikke ikke….[/quote]

  Ik heb medelijden met al die jonger. Keihard werken moeten ze en al die oudjes boven de 40 in de watten liggen die lekker de hele dag niks doen en genieten van het leven !

  0 likes
 30. [quote name=”Statler”]In iedere samenleving moet eenieder zijn steentje bijdragen, zelfs in de rimboe. Ontneem de mensen alle verantwoordelijkheid voor hun eigen doen en laten en je krijgt een puinhoop. De wolven wachten rustig af en pakken hun “afhankelijk gemaakte” buit. Goede taktiek van De Cypriotische president Nicos Anastasiades[/quote]

  Vertrouw nooit 1 politikus. Het zijn allemaal kwakzalvers. Waar halen ze dat werk vandaan ?
  Dit is gewoon, als het al waar is, een goedkope manier van slavenarbeid. Je mag niet weigeren.
  Hier gaan ze het ook doen “met behoud van uitkering”.
  Jongeren tot 27 krijgen niet eens een uitkering meer.
  Griekenland kan het niet betalen, want ze krijgen toch geen geld meer en moeten radikaal bezuinigen. Ik denk dat er hier harder gekrepeerd wordt. Per dag meer dan 18 huisuitzettingen. Hoezo “we leven in luxe” ? En “we zijn 1 van de rijkste landen ter wereld” ?

  0 likes
 31. Het lijkt een goed plan. Echter is dit dus weer niet ONVOORWAARDELIJK. Wat betekend dat je voor een slavenloon mag gaan werken. Net als vroeger, je kreeg 1 (één!) aardappel en daar kon je het mee doen.

  In een eerder schrijven had ik al een gezegd dat je in sommige landen (zoals ‘merica) niet eens je eigen groenten mag kweken. Je wordt dus AFHANKELIJK gemaakt van de roverheid.

  Helaas, als dit via de EU en het IMF loopt gaan bij mij alle bellen rinkelen.

  Ben benieuwd of we uberhaupt 2014 gaan meemaken aangezien Snowden had verkondigd dat er een KILLSHOT solarflare komt binnenkort waar honderden miljoenen mensen door komen te overlijden.

  0 likes
 32. voorlopig een niet een zelf betaald systeem. Gewoon een cadeautje van de overige Europese belasting betalers.

  Wanneer stop de geld stroom. Nederland kent namelijk ook echte armoede.
  Je moest ze de kost geven die niet rond kunnen komen van hun inkomen of uitkering.

  De overheid hier heeft bezittingen en geld. De bevolking heeft voornamelijk schulden.

  In giekenland en cypres is het juist andersom.
  Ik zeg niet dat daar geen armoede is.
  Maar de meeste mensen daar in cypres verdiende hun geld in de financiële wereld.

  Deze landen hebben enkel geprofiteerd van de euro. En het gaat maar door en door en door.

  Een grote corrupte bende.
  niet te stoppen ook, want onze regering heeft geen enkele zeggenschap meer over onze schatkist.
  Deze staat al geruime tijd in Brussel. God mag weten wie daar allemaal in graaien.

  0 likes
 33. Ik heb medelijden met al die jonger. Keihard werken moeten ze en al die oudjes boven de 40 in de watten liggen die lekker de hele dag niks doen en genieten van het leven ![/quote]

  Kijk, met een dergelijke instelling heb je dus duidelijk een groot probleem. Oudjes die veel gedaan hebben voor de maatschappij worden gewoon even aan de kant geschoven. Vooral zo doorgaan met dergelijke mentaliteit. Niet wetende dat er steeds meer ouderen komen…..wat zouden die gaan stemmen denk je??

  0 likes
 34. Te grappig; Een droom die werkelijkheid wordt…mensen lezen “basisinkomen” en roepen hoezee hoezee, vraag je eens af bij WIE die toeslagen in rekening worden gebracht. (taksen en accijnzen etc.)
  Het Is gewoon “bijstand”. Bestaat in Nederland al langer. Centjes vallen niet uit de lucht hoor, lieve wakkere mensen. Groeit ook niet aan een boom.

  “Het basisinkomen wordt gefinancierd met allerlei verschillende toeslagen die door ministeries en agentschappen in rekening worden gebracht.”

  Dikke knuf en vooral blijven lachen.

  0 likes
 35. Laat het maar eerst gebeuren en dan zien wat het resultaat is, ondanks ik wel weet wie aan de touwtjes trekken en hoe het systeem zo’n beetje werkt..

  Nederland is ook maar een schijnheilig land, mensen die zeggen dat je het hier goed hebt, moeten nog maar even goed nadenken.. “Zolang je een baan hebt heb je niets te zeuren” dat soort mentaliteit zie ik nog vaak genoeg om me heen, helaas..

  0 likes
 36. [quote name=”Jan”]Ik heb medelijden met al die jonger. Keihard werken moeten ze en al die oudjes boven de 40 in de watten liggen die lekker de hele dag niks doen en genieten van het leven ![/quote]

  Kijk, met een dergelijke instelling heb je dus duidelijk een groot probleem. Oudjes die veel gedaan hebben voor de maatschappij worden gewoon even aan de kant geschoven. Vooral zo doorgaan met dergelijke mentaliteit. Niet wetende dat er steeds meer ouderen komen…..wat zouden die gaan stemmen denk je??[/quote]
  Ik denk dat jouw overgrootvader 3keer zo hard moest werken dan jij, wel is gehoord over zakken kolen uit een ruim van een schip een ladder opsjouwen 7 dagen per week voor een bedrag waar je nauwelijks van kon eten?

  0 likes
 37. Wel grappig al dit gekissebis over geld. Nee, men mag het vooral niet zomaar krijgen, er moet eerst voor gewerkt worden! Want dat is ons al eeuwen lang ingeprent door een stel rijkeren die zelf nauwlijks één vinger uitstaken en alles door anderen lieten doen. En waar moet het geld vandaan komen? Ja vast uit de zakken van de hardwerkende burger!

  Mensen, jullie zouden eens verder moeten kijken dan jullie neuzen lang zijn 🙂

  0 likes
 38. [quote name=”nella”][quote name=”Jan”]Ik heb medelijden met al die jonger. Keihard werken moeten ze en al die oudjes boven de 40 in de watten liggen die lekker de hele dag niks doen en genieten van het leven ![/quote]

  Kijk, met een dergelijke instelling heb je dus duidelijk een groot probleem. Oudjes die veel gedaan hebben voor de maatschappij worden gewoon even aan de kant geschoven. Vooral zo doorgaan met dergelijke mentaliteit. Niet wetende dat er steeds meer ouderen komen…..wat zouden die gaan stemmen denk je??[/quote]
  Ik denk dat jouw overgrootvader 3keer zo hard moest werken dan jij, wel is gehoord over zakken kolen uit een ruim van een schip een ladder opsjouwen 7 dagen per week voor een bedrag waar je nauwelijks van kon eten?[/quote]
  Ean weer daarvoor moesten mensen zoeken naar hun eten , en zouden ze willen dat ze konden werken voor een beetje voedsel….
  En toen en toen en toen….
  Het begint me op te vallen dat mensen die al 35 jaar gewerkt hebben en dergelijke, het meeste moeite hebben met een systeem waar je gewoon recht heb op je basis.
  Want jah vroeger was ik zo zielig dat ik overal keihard voor heb moeten werken en dat een andere of een nieuwe generatie andere rechten heeft is oneerlijk want want wat….
  Sneu nu beginnen meer dingen op zijn plek te vallen, mensen kijken alleen vanuit de ego en gunnen een ander niks of het moet minstens met randvoorwaarden….

  0 likes
 39. DOEN als de elite ook eens een keer lekker inleveren , kunnen we allemaal een beetje normaal leven .
  Wat volgens mij de bedoeling ook is van God

  0 likes
 40. [quote name=”Eden”]Wel grappig al dit gekissebis over geld. Nee, men mag het vooral niet zomaar krijgen, er moet eerst voor gewerkt worden! Want dat is ons al eeuwen lang ingeprent door een stel rijkeren die zelf nauwlijks één vinger uitstaken en alles door anderen lieten doen. En waar moet het geld vandaan komen? Ja vast uit de zakken van de hardwerkende burger!

  Mensen, jullie zouden eens verder moeten kijken dan jullie neuzen lang zijn :)[/quote]

  Nah vooruit, jij gaat dus een maand ergens gratis wonen en gratis eten…..succes. We spreken je over een maand weer.

  0 likes
 41. Zodra men aan de pensioenen komt en niet de grote graaiers in deze maatschappij gaat aanpakken zal er niets gebeuren. Lijkt erop dat 40-45 totaal vergeten is. Vooral de ouderen die in begin jaren 40, 50 en 60 dit land weer hebben opgebouwd worden gewoon hier op de site geschoffeerd. Echt vreselijk. Laat vooral diegene die meer dan 40 of soms 50 jaar hebben gewerkt eindelijk van hun wel verdiende pensioen genieten. Ga werken!!!! Er is genoeg werk te vinden!!! Maar je moet wel willen!!!

  0 likes
 42. Klinkt heel mooie allemaal maar dit geeft ook een enorme controle en macht over mensen/volk. Eerst alles afpakken en onmogelijk maken om zodoende een totaal afhankelijk volk te creëren. Dit soort zogenaamd mooie ideeën zullen met argusogen aanschouwt moeten worden. Het komt immers van politici, en juist die zijn niet te vertrouwen….. Vraag me af wat daar allemaal wel niet tegenover moet/zal staan.

  0 likes
 43. Stalin liet een dergelijke constructie ook heel mooi klinken en wist dat ook goed te verkopen. Men hoefde enkel vrijheid, privacy, geluk, ontwikkeling, persoonlijke groei en kansen in te leveren voor een schijn-gelijkwaardigheid… Het huidige systeem klopt inderdaad niet maar ieder weldenkend mens zou moeten kunnen doorzien waar dit heen gaat. Helemaal als het van de grootste bedriegers uit de geschiedenis (komt later nog in de boeken) komt. Als dit ingaat is echt alles van de overheid en verspeel je al je eigen “recht op” . THINK!

  0 likes
 44. De ultieme nivelleringsdroom van Hans Spekman.
  Kotsmisselijk word ik er van, want het is wel duidelijk wie er voor mag opdraaien.

  Economisch succes is een keuze, zieken en invaliden daargelaten.
  Het is de hoogste tijd om de sociale hangmat af te breken. Een vangnet is prima, maar er zijn grenzen.

  Churchill had het grootste gelijk van de wereld, toen hij zij dat kapitalisme rijkdom creeert, terwijl socialisme armoede verdeelt.

  0 likes
 45. [quote name=”Bert”]Dit lijkt niet echt op een (onvoorwaardelijke) basis inkomen.
  Maar meer op een verhoogde “bijstand uitkering”[/quote]

  Eens!

  Zodra de EU ergens mee akkoord gaat, weet je al dat het enkel hun belangen verdedigd…!!

  0 likes
 46. En ziedaar, de deuren van de socialistische gevangenis worden gesloten. Gaan we weer. Probleem, reactie, oplossing. Thesis, antithesis, synthesis. Men creëert een probleem, het publiek reageert, en er wordt een ‘oplossing’ aangedragen. Ondermijning van persoonlijke bezittingen, afhankelijkheid van de overheid (geef het een naam, Cypriotische politiek, EU), centralisatie van macht.
  Slaap lekker!

  0 likes
 47. Nederland , Nou jongens reken maar niet dat wij iets voor elkaar krijgen op dat gebied hier. In heel europa en daar buiten krijgen bijvoorbeeld vaders van pas geboren kinderen minimaal weken betaald ouderschaps velof, hier krijg je twee dagen. En dan zeuren ze na een dag al of je komt werken. Nee Europa zegt Al het goeie komt van de Nederlandse melk koeien. …

  0 likes
 48. Het doel en de invulling van het basisinkomen moeten van elkaar gescheiden worden, dan zie je dat het woord ‘basisinkomen’ helemaal oplost.

  Doel: allemaal onze vrije Levenstoegang terug krijgen.
  Invulling: niet via een inkomen, en ook niet via belastingen.

  Maar…… heel iets anders

  Het punt is nou juist, dat wij onze eigen Levenstoegang AL creëren, iedere dag weer. Want we gaan iedere dag weer naar de bakker, etc. Die financiële ruime creëren we dus AL. ZELF.

  Onze Levenstoegang hoeft dus niet ‘van rijken af te komen’, nee, ze kan gewoon met 1 programmeer regel voor iedereen maandelijks aangemaakt worden: in NL bijvoorbeeld ieders banksaldo met 750 verhogen, want wij brengen dit daadwerkelijk meteen de economie in: naar de bakker etc.

  En in iedere transactie lost dan vervolgens steeds weer een deel op, bijvoorbeeld 1/1000.

  Onze Levenstoegang is er AL, dat zijn we zelf.
  En op deze manier (just one programming rule) gaat ze niet meer naar een ander,
  En ze laat al het oude vanzelf oplossen.

  De valse kracht die altijd in het voordeel werkt van de rijken, omdat bij een ander kunstmatig (!) armoede is gecreëerd, is zo ook opgelost.

  Allemaal te lezen op http://www.astridvantriet.nl

  0 likes
 49. Onze eigen Levenstoegangruimte die we zelf AL creëren omDAT we in leven zijn, gewoon weer terug naar onszelf dus.

  Kost maar 1 programmeer regel. En alle belastingen, tekorten, collectieve probleemervaringen en 90% van de structuren lossen dan vanzelf op.

  We hoeven de economie ook helemaal niet in de gaten te houden, dus we hoeven niet net te doen alsof mensen niet gemotiveerd genoeg zijn om te werken etc., alsof we pompmachientjes voor de nepgod economie zijn.

  Er zijn helemaal geen belastingen nodig. Iedereen denkt alleen maar dat ‘De economie’ onze levensgod is, omdat er belastingen over geïnd moet kunnen worden.

  Maar er zijn helemaal geen belastingen nodig.

  We hoeven geen mensen te belasten (maar iedereen vindt dat doodnormaal).

  Just one programming rule.. (oh, dat vindt iedereen niet normaal want het concept ‘geld’ is god en daar moet iedereen van afblijven). Tja… het gevoel van eigen waarde van de mens…

  Ra ra ra wat zou er nou toch aan de hand zijn op aarde .

  Als er geld nodig is, maak je gewoon geld aan. En laat dat bij iedere transactie beetje bij beetje weer oplossen. 1/1000 bijvoorbeeld.

  Klaar. Geen belastingen nodig, en geen verhalen over je onzichtbare medemens nodig alsof die te lui is om, of stoute rijke die…. etc.

  Allemaal te lezen op http://astridvantriet.nl

  0 likes
 50. [quote name=”Casper”]Nederland , Nou jongens reken maar niet dat wij iets voor elkaar krijgen op dat gebied hier. In heel europa en daar buiten krijgen bijvoorbeeld vaders van pas geboren kinderen minimaal weken betaald ouderschaps velof, hier krijg je twee dagen. En dan zeuren ze na een dag al of je komt werken. Nee Europa zegt Al het goeie komt van de Nederlandse melk koeien. …[/quote]
  ik ben belg, maar ik denk dat je je beter moet informeren 🙂
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verlof-en-vakantie/verlof/ouderschapsverlof

  0 likes
 51. Helaas zin er nog steeds mensen die het principe van een basisinkomen (zoals NESARA) níet begrijpen en alleen kunnen denken in zoals ze al jaren gewend zijn. Namelijk “en wie gaat dat allemaal betalen”. Iedereen ontvangt en iedereen betaalt. Wie meer wil gaat werken en zo zijn er ook mensen die willen blijven werken. Kijk naar de rijken die nog steeds werken. Je hebt het MOETEN er niet meer achter en de onzekerheid is ook weg als je je baan verliest door het 1 of ander. Als ik een basisinkomen zou hebben zou ik ook blijven werken. Zou er niet aan moeten denken om de hele dag maar rond te hangen. Maar dan kan ik wel iets gaan doen waar ik achter sta en niet omdat ik geld moet verdienen. Bijvoorbeeld door (vrijwillig) voor dieropvangcentra te werken. Of ouderen helpen bij het boodschappen doen. Zo zijn er ook mensen die, ook al klinkt het raar, graag schoonmaken (oma van mijn zusje) of mensen die laag geschoold en werkeloos zijn die dan ook eindelijk iets kunnen betekenen zonder meteen als uitschot van de maatschappij gezien te worden.

  0 likes
 52. [quote name=”Jan”]Zodra men aan de pensioenen komt en niet de grote graaiers in deze maatschappij gaat aanpakken zal er niets gebeuren. Lijkt erop dat 40-45 totaal vergeten is. Vooral de ouderen die in begin jaren 40, 50 en 60 dit land weer hebben opgebouwd worden gewoon hier op de site geschoffeerd. Echt vreselijk. Laat vooral diegene die meer dan 40 of soms 50 jaar hebben gewerkt eindelijk van hun wel verdiende pensioen genieten. Ga werken!!!! Er is genoeg werk te vinden!!! Maar je moet wel willen!!![/quote]
  Je mening over de ouderen ben ik het eens maar met je werken niet. Er is géén werk! Er zijn nog geen 100.000 vacatures dus wat denk je? Genoeg voor de bijna 600.000 werklozen? Die zitten te springen om werk? Bovendien kan je moeilijk een laag geschoolde op een hooggeschoolde sollicatie loslaten. Even verder denken aub.

  0 likes
 53. Het Cypriotische basis inkomen is niet onvoorwaardelijk. Er geldt namelijk dat de Cyprioot verplicht is aanbiedingen van werk te accepteren en deel te nemen aan maatregelen om de werkloosheid te bestrijden (denk aan onze re-integratie). Met andere woorden er is geen sprake van een basis inkomen, maar van een uitkering met dwangarbeid als tegenprestatie

  0 likes
 54. [quote name=”Erika”]Het Cypriotische basis inkomen is niet onvoorwaardelijk. Er geldt namelijk dat de Cyprioot verplicht is aanbiedingen van werk te accepteren en deel te nemen aan maatregelen om de werkloosheid te bestrijden (denk aan onze re-integratie). Met andere woorden er is geen sprake van een basis inkomen, maar van een uitkering met dwangarbeid als tegenprestatie[/quote]

  Net als hier in Nederland dus dat je mag schoffelen voor je uitkering.
  Net als die man uit Den Haag die zijn baan kwijtraakte als straatveger en het nu gratis moet doen met behoud van uitkering….

  Jammer er is al vele male op de hoge school verteld dat een basis inkomen “”onvoorwaardelijk”” te realiseren is….

  0 likes
 55. Deze link gaf aan waar men naartoe wil gaan in Griekenland en dus EU. Als ze het daar voor elkaar kunnen krijgen om mensen dwangarbeid te laten verrichten, kunnen ze dat hier in Nederland ook doen.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130524_00597164

  Wat moet er gebeuren om daadwerkelijk het roer finaal om te gooien? Dat soort maatregelen pik je niet. Heel simpel. SOPN zou in mijn ogen veel meer moeten doen om aandacht te krijgen. Pushen totdat iedereen weet wie jullie zijn. Crowdfunding?

  0 likes
 56. [quote name=”Vonzie”] alleen kunnen denken in termen zoals ze al jaren gewend zijn.
  [/quote] Ja Vonzie, dat doe jij dus ook.

  Je geeft verklaringen waarom het basisinkomen echt wel gaat werken.

  Maar… er hoeft helemaal niets te gaan werken.

  Wij creëren onze eigen Levenstoegang AL.

  De 750 die we maandelijks nodig hebben om minimaal in leven te zijn, die ruimte creëren we AL, juist doorDAT we in leven zijn: we gaan naar de bakker etc.

  Maar die financiële ruimte wordt onder onze reet vandaan getrokken. Die ligt dus opgehoopt bij iemand anders.

  astridvantriet.nl

  0 likes
 57. Ik vermoed een dikke adder onder het gras. waar ze uiteindelijk naartoe willen is een soort communisme ,en als je daar niet aan meewerkt heb je geen(basis) inkomen, dus ook geen uitkering (die bestaat dan niet meer) ,salarissen zullen wel navenant zijn dus laag voor wat voor beroep ook,dus wordt er een soort afhankelijkheid geceeerd van het basisinkomen.Nóg meer sturing/contrôle eng eng eng.

  0 likes
 58. [quote name=”Vonzie”][quote name=”Jan”]Zodra men aan de pensioenen komt en niet de grote graaiers in deze maatschappij gaat aanpakken zal er niets gebeuren. Lijkt erop dat 40-45 totaal vergeten is. Vooral de ouderen die in begin jaren 40, 50 en 60 dit land weer hebben opgebouwd worden gewoon hier op de site geschoffeerd. Echt vreselijk. Laat vooral diegene die meer dan 40 of soms 50 jaar hebben gewerkt eindelijk van hun wel verdiende pensioen genieten. Ga werken!!!! Er is genoeg werk te vinden!!! Maar je moet wel willen!!![/quote]
  Je mening over de ouderen ben ik het eens maar met je werken niet. Er is géén werk! Er zijn nog geen 100.000 vacatures dus wat denk je? Genoeg voor de bijna 600.000 werklozen? Die zitten te springen om werk? Bovendien kan je moeilijk een laag geschoolde op een hooggeschoolde sollicatie loslaten. Even verder denken aub.[/quote]
  Ik blijf uitdrukkelijk bij mijn laatste opmerking; maar je moet wel willen!!! Daar zit het probleem!!!

  0 likes
 59. Mooi plan en een stapje in de goede richting, maar het gaat hier niet om een basisinkomen maar om een sociale uitkering,
  Een basisinkomen betekent dat iedereen, ongeacht zijn status en naast zijn inkomen een vast basisinkomen heeft. Dat mag misschien niet fair lijken (waarom zouden rijken en veelverdieners een basisinkomen krijgen) maar berekeningen tonen aan dat de verregaande vereenvoudiging van het controle- en belastingsysteem bij invoering van een echt basisinkomen uiteindelijk een besparing oplevert.

  0 likes
 60. In antwoord aan Kim>
  Een soort communisme, je hebt daar wel gelijk in denk ik,
  Maar bij dat systeem heeft iedereen ‘n baan!
  Maar Bijv: in Polen (officieel 10% was communist)had men voor het zelfde baantje het zelfde salaris! Allen kregen op het eind v/d maand d’r bonus via de bank, en daar kwam dan de aap uit de mouw leden van de Communistische Partij kregen een veel hoger bedrag!Zo had bijv. mijn oom als lid van de Partij 3 volledige salarissen + bonussen!!
  Als Electricién, als Chauffeur en als geluidsman, dus de geluidinstallatie bedienen bij officiéle gelegenheden!
  Maar niemand in Polen had ‘n geldgebrek, er waren alleen lege winkels met heel weinig op de schappen!
  Maar op zo’n systeem zitten we niet te wachten denk ik !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Nederland op slot: Rutte-regime zet leger in tegen boeren. Schandalig. Zo ziet het debuut van de dictatuur eruit

Nederland op slot: Rutte-regime zet leger in tegen boeren. Schandalig. Zo ziet het debuut van de dictatuur eruit

De blauwe legervoertuigen die de Franse president ...

Tart een nieuwe ruimtemotor de natuurwetten? Kijk wat deze NASA-wetenschapper heeft ontworpen

Tart een nieuwe ruimtemotor de natuurwetten? Kijk wat deze NASA-wetenschapper heeft ontworpen

NASA-wetenschapper David Burns doet nogal gewaagde uitspraken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.