Financieel

Alle Cyprioten krijgen een basisinkomen

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Cypriotische president Nicos Anastasiades heeft aangekondigd dat alle inwoners van zijn land volgend jaar een basisinkomen krijgen.

De hoogte van het basisinkomen wordt gebaseerd op de basisbehoeften van iedere burger en ieder huishouden, denk aan kleding, consumptie en elektriciteit.

Het basisinkomen geeft economisch zwakkere groepen van de bevolking bovendien het recht op huisvesting, aldus de president. Onvoorziene uitgaven, zoals noodzakelijke reparaties aan woningen en gemeentebelastingen, worden ook opgenomen in het basisinkomen.

Gepensioneerden krijgen meer

Het basisinkomen, dat hoogstwaarschijnlijk in juni 2014 wordt ingevoerd, staat geheel los van leeftijd, klasse of de professionele situatie. Ook afgestudeerde studenten en zelfstandig ondernemers die geen werk kunnen vinden zullen een basisinkomen krijgen. Mensen die wel een baan hebben, maar minder dan het basisinkomen verdienen krijgen een aanvullend inkomen.

Veel gepensioneerden met een laag pensioen gaan meer geld krijgen, aldus Anastasiades. Het basisinkomen wordt gefinancierd met allerlei verschillende toeslagen die door ministeries en agentschappen in rekening worden gebracht.

Trojka is akkoord

De president zei dat de hoogte van het basisinkomen op een objectieve en wetenschappelijke manier zal worden berekend. Voor het eerst kunnen Cyprioten die werkloos raken op een waardige manier blijven leven omdat ze recht hebben op een basisinkomen. Ondertussen wordt voor iedere werkloze gezocht naar een passende baan.

Anastasiades zei dat de trojka – die bestaat uit afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) – het voorstel van de regering ‘tot een moderne formulering van het welvaartsbeleid’ heeft geaccepteerd.

Bron: Cyprus-mail.com

Lees ook: ‘Basisinkomen moet ingevoerd’

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
8 jaren geleden

nou nederland dan ook maar he want de SOPN heeft dat voorstel ook al geplaatst het moet kunnen zeggen ze dus waarom dan ook niet .

Bert
Bert
8 jaren geleden

Dit lijkt niet echt op een (onvoorwaardelijke) basis inkomen.
Maar meer op een verhoogde “bijstand uitkering”

willempie
willempie
8 jaren geleden

Zij wel…

nella
nella
8 jaren geleden

Dit is goed nieuws nu de rest nog…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x