Homepagina » Binnenland » Rutte is de verpersoonlijking van de elitocratie in Nederland. Zo kunnen we de elite keihard aanpakken
Rutte is de verpersoonlijking van de elitocratie in Nederland. Zo kunnen we de elite keihard aanpakken

Rutte is de verpersoonlijking van de elitocratie in Nederland. Zo kunnen we de elite keihard aanpakken

In de huidige westerse wereld is sprake van een elitocratie: een kleine groep van machthebbers in de politiek, het bedrijfsleven, de bankwereld en de media houdt ook Nederland in haar greep. Dat stelt publicist Rutger van den Noort.

Het doel: machtsbehoud en zelfverrijking.

De wetgevende macht volgt braaf de uitvoerende macht en de rechters sluiten zich daar geregeld bij aan, aldus Van den Noort.

Opstand

Premier Rutte is volgens hem de verpersoonlijking van de elitocratie in Nederland. Hij wist bijvoorbeeld dat hij na zijn premierschap goede bestuursfuncties kon verwachten als hij de dividendbelasting zou afschaffen.

Binnen het elitocratische systeem draagt de onderkant macht af naar boven. Denk aan het afschaffen van het referendum, stijgende belastingen en macht uit handen geven aan Brussel.

De grootste bedreiging voor een elitocratie is dat het volk in opstand komt, merkt Van den Noort op.

Samenwerken

En dus zaait de elite tweedracht: over Zwarte Piet, over migratie, over het klimaat, enzovoorts.

Een dergelijke tweedeling in de samenleving heeft voor de elite alleen maar voordelen en de bevolking wordt uit elkaar gedreven.

Van den Noort pleit ervoor om, net als in Frankrijk, veel meer te gaan samenwerken om de elite aan te pakken en de maatschappij eerlijker in te richten.

Stoppen

Nu is het zo dat het niet uitmaakt of je links of rechts stemt, omdat het steeds de elite is die wint. “Dat moet stoppen,” benadrukt hij.

Partijen als PVV, SP en FvD moeten in zijn ogen gaan samenwerken tegen de elitepartijen VVD, D66, CDA en PvdA, in plaats van zich te laten wegzetten als extremisten.

Foto: Apdency Wikimedia Commons

[OpinieZ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Voor we aan het oordelen slaan is het wijzer om even het hele artikel te lezen…..[ OpinieZ]
  Overigens is Frankrijk altijd de meest heftige demonstrant geweest…..
  Voorlopig denk ik niet dat wij hier in beweging komen……..

  6 likes
  • salvar schreef:

   @louise
   inderdaad er moet nog veel gebeuren in dit land en misschien als de btw op voedsel etc. ophoog gaat en de belastingen op gas en elektra dan misschien worden ze wakker.
   het zou prachtig zijn als die partijen samen zouden gaan en de rest weg zou vagen.
   hoop is nog niet voorbij.

   10 likes
   • Louise schreef:

    Hallo @ salvar , ik heb geen flauw idee waar de burger nog voor opkomt?
    Ik vraag zo links en rechts om me heen, en blij met de nieuwe zorgverzekering voor 2019 ?
    Is zo alles per maand 15/20 euro duurder….. Wat zegt men? Tja het moet maar”…..Volgens mij zit er een verdovend middel in het drinkwater ……..

    13 likes
    • salvar schreef:

     @louise

     ja,misschien hebben we het nog te goed althans een gedeelte van de bevolking.
     de zorg wordt of is al een blok aan ons been (althans voor de gewone burger)
     toch louise blijf ik hopen dat ze een keer wakker worden.

     6 likes
     • Louise schreef:

      @salvar

      Nou als een mens eens z’n ogen uit zou wrijven…… Las vanmorgen in het AD, er zijn 59 zorgverzekeraars?! Godallemachtig welke dwaas verzint deze idioterie…… is dit de waanzin van commerciële zorg in dit kleine drassige landje…… daar moet toch een rem op…….Nog even en we kunnen allemaal voor ons zelf beginnen …..

      6 likes
    • Frits schreef:

     En hoe kan het nou dat (alle) zorgverzekeraars miljarden hebben liggen ,iets wat in deze mate nooit eerder is gebeurt,en dat wordt ook gewoon openlijk verteld door die zelfde zorgverzekeraars,en ff later hoor je in een (fake) nieuws journaal / of praatprogramma dat de zorg te duur wordt door nieuwe medicijnen en het vele gebruik ervan….ben ik nou maf of hoe zit dat .en wil je er een gesprek over beginnen ,is het eerste wat je hoort :jaaaah maar de zorg is zo duur geworden joh,dat wil je niet weten…( ? ) ze verdienen meer dan ooit ( zeggen ze zelf) maar de zorg word te duur . ….( snap je ? oohhh ja natuurlijk ik snap het ! ( NIET )

     3 likes
 • Marduk's Revenge schreef:

  Is er in NL

  0 likes
 • H.J. schreef:

  In Nederland is geen enkele actie meer die rendement oplevert, de Bilderbergclub zit in de top van Nederland geworteld en met hulp van de media is elk andere inbreng gedoemd te mislukken.
  Schaamteloos zoals bv in Trouw de FvD onderuit wordt geschoffeld.
  Ik ga mij steeds meer schamen dat ik vroeger PvdA stemde en Orange gezind was.
  Vergeef mij de taalfouten, ik was 14 jaar en 8 maanden jong toen ik ging werken.

  13 likes
  • Louise schreef:

   Schamen? @ H.J Ben jij gek, waarom omdat je altijd hard gewerkt hebt? En in de 70/80 jaren was iedereen die een beetje sociaal was Links en PvdA zelfs Pim Fortuyn………. wij waren juist tegen de elite, machthebbers van die tijd, ….. wij dachten zelf nog na en stonden ergens voor, en waren ook niet te beroerd om te demonstreren …..
   Nu staat Links voor mensen die in een of andere slachtoffer rol verkeren, verwend bij gebrek aan aandacht als kind, heel Bart Smit staat er in die huizen”…..Ik zie geen kind meer buiten spelen………..Nu zit de familie gezellig op z’n TV, PC, IPhone te spelen, en ik denk niet dat ze zich nog bezig houden met de buiten wereld, die is ver weg……. Voor de rest zijn ze politiek correct, makkelijk toch voor politici kunnen ze hungang gaan… En zijn wij ineens rechtse populisten, wat een zwakte bod is, want niemand denkt nog kritisch na…… En ach taalfouten die maken we allemaal op die rare apparaten …..Er zijn de laatste jaren hele generaties van school gekomen waar lezen en schrijven helemaal niet belangrijk was, die maken taalfouten en dat is de schuld van slechte politici, die zouden zich moeten schamen,……

   10 likes
  • salvar schreef:

   @H.J
   taal fouten vallen wel mee en trouwens 95% van de bevolking schrijft niet foutloos.
   je bent een van de mensen die wakker zijn geworden.
   gewoon op de FvD stemmen met zijn allen en dan is het probleem opgelost.
   je hoef je niet te schamen dat je oranje gezind was,dat waren de meesten en nu nog zijn er die vroeg opstaan om met een vlaggetje te zwaaien.
   ik ben ook met 15 jaar begonnen met werken en daar is niets mis mee.

   prettige dag nog verder.

   3 likes
 • frans schreef:

  Houdt u allen vast, de shift is begonnen en flink op stoom aan het komen.

  15 likes
 • Jeff schreef:

  Ik vrees dat we hier in NL de geschiedenis ingaan als het volk, dat toen er overal revolutie uitbrak, wij nog bezig waren met zwarte piet.

  11 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  wanneer jij lang nadenkt over wat elitocratie(leuk woord) doet, is dat zelf niks, wel de ander aanzetten tot wat hun willen.. zeg maar net of jij een oudere zus of broer(buurjongen meisje neef of nicht etc.etc.) heb die jou laat doen wat hij/zij niet wil of niet mag, en vruchten daarvan zelf claimt..
  de smerigste spelletjes worden gespeeld in vals spel om machtsbehoud en manipulatie..som wil rechter wel recht spreken maar kan het niet art.120 GW zijn eed en nog wat meer smerigheden die in onze wetten zijn ontstaan in de drie hoek politiek, bedrijfsleven(+media) en de(recht)bankwereld..
  de greep waar jij in gehouden word is aan jouzelf jij bent de wet en jou wil..

  dit staat ook heel simpel in die wet die jij als nederlander hoort te kennen.. begrijp waarom deze De Grond Wet niet al van af de kinderopvang aan jou onderwezen dient te worden.. dan hebben we het nog niet eens over het voortgezet en hoger en wo onderwijswaar waar de wet wel in de leerpakketten zit laat staan als jij een richting in die studie doet daar leer je ook de achtergronden en het hoe en waarom van regelgeving wet publiek en privaat..
  alle macht is aan jou jij bent de hoeder van de wet en dient je daar ook naar te gedragen.. in alles wat ik op het net voorbij zie komen aan denkende wakkeren mensen te zijn, zijn de “speelbal” van de misleidende hoeders van jou wetten.. ik zie deze ontwakende mensen deze misleiding alleen maar gebruiken tegen henzelf die de zelfde gedachtegang hebben ipv samen werken.. in alle gevallen zie ik niemand die het lef heeft zich te beroepen op zijn rechten.. dat is waar elitocratie gebruik van maakt en sterk met elkaar samen werken (angst) waarvan zij weten de natuurlijk persoon mee is te onderdrukken en te sturen naar hun wil..
  beste mensen luister naar de wet daar staat jou vrijheid beschreven..
  de wet is alleen geldend voor jou “natuurlijk persoon” welke eigendom is van de eigenaar.. nergens staat in de wet wie wettelijk de houder is dus hij/zij die het vast heeft is de houder wat niet in de wet staat is nooit verplicht..
  weet dat welke advocaat ook nooit zonder machtiging de rechtbank in zal gaan, doet hij dit wel wordt hij veroordeeld en niet zijn cliënt.. hier uit blijkt dus dat een gemachtigde onzichtbaar is voor de wet..
  wel nu wanneer jou natuurlijk persoon, de gegeven namen bij geboorte akte machtigt, heb jij als mens niets meer bij jou nodig te dragen dan, een machtiging van jou natuurlijk persoon..
  waarop jou (gegeven)namen staan.. dit gegeven door de machtiging gever met kopie van zijn ID of paspoort ed. en de handtekening van de natuurlijk persoon, de machtiging gever.. “let nu op” dit kan alleen de natuurlijk persoon, het leuke is dat de eigenaar niks in zijn macht heeft over die machtiging en die natuurlijk persoon..
  beiden en de natuurlijk persoon, dienen de natuurlijk persoon schoon te houden..
  ga zelf op onderzoek uit hoe dit in de wet verankert is..

  tip vraag een nieuw ID, Paspoort aan..(oude is zoek of gestolen of niet meer teruggegeven toen hij ergens gekopieerd moest worden of vergeten terug vragen en je weet niet meer waar dat was) belangrijk is om dan geen handtekening te zetten als mens maar een wettelijk juist “teken van de hand” in het zwarte kader waar dat op het gemeente huis in gezet moet worden bij de aanvraag nieuw ID of Paspoort, schrijf jij art.285b SR kies er voor om heel klein daaronder te zetten v.c. (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_de_Witt onder rampjaar de laatste paar regels..)
  googel dit teken art.285bSR van de hand, van de natuurlijk persoon.. lees in het strafrecht of jij ook vind dat dit teken van de hand klopt bij de natuurlijk persoon.. daarnaast behouw jij, je mens autograaf, autograph welk woord hierin jij wil..
  raad eens hoeveel natuurlijk persoon er bestaan, voor de wet ? of is er voor elk natuurlijk persoon een wet !
  is het de overheid of overheden, de rechter of de rechters, de officier of de officieren, de minister of de ministers de koning of de koningen etc.etc. of is het toch dat “mens” de invulling geeft aan een pseudoniem in functie door een natuurlijk persoon afgedekt..
  het maakt nooit uit voor de wet, die is gelijk voor ieder mens art.1 GW dus wie wat bekleed doet er niet toe agent kan nooit de een wel bekeuren voor rijden zonder licht en de ander niet, alle rechters dienen de wet te volgen en kunnen dan ook nooit tot verschillende uitspraken komen.. zo zal ieder in ambt die een eed heeft afgelegd de wet naleven bla bla bla .. en wat blijk in de praktijk.?. daar plegen zij willekeur wat strafbaar is door hun afgelegde, eed of belofte.. deze belofte breken wat hierin meineed volgens de wet is, en na doden, stelen en dwingen de zwaarste straf oplevert..
  leer hoe jij deze, die ook mensen zijn te betrappen op doorlopend meineed plegen, dit plegen hebben zij nodig om hun machtsstructuur over jou uit te zeiken..
  wetenschappelijk genomen met grafieken etc. etc. zijn er daar ook eed bekleders die wel de juiste weg bewandelen.. zij geven jou ongezien en gehoord tips of een hint als jij op niveau komt, wanneer je die uitwerkt en begrijpt kom je steeds een stap dichter bij jou, ons en mijn paradijs..
  dus
  De wetgevende macht volgt braaf de uitvoerende macht en de rechters sluiten zich daar geregeld bij aan, aldus Van den Noort.
  ja “geregeld” de rotte appels dus.. leer herkennen welke weinige niet rot zijn, en ook zoeken naar de uitgang..
  MvG van,
  :adrianus-johannes.
  ondermijnhoede.nl voor info..

  ”Er komt een moment dat je moet opofferen wat je bent(natuurlijk persoon) om te worden wie je kunt zijn(mens).”

  3 likes
 • Harco schreef:

  En niemand die zich afvraagt waarom zoveel landen tegelijk zich zo gaan misdragen ? Omdat anderen eerst alles je voor moeten kauwen ?

  1 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Sociologen hebben bewezen dat de elitaire machtstheorie de enige is die stand houdt wat betreft organisaties en organen die de macht bezitten. Natuurlijk is niet alleen Rutte maar het hele politieke-kartel in dienst van deze elite. We zien bv dat de ING ongestraft crimineel drugsgeld, geld uit kinderporno, geld uit wapenhandel, enz, enz, kan witwassen,, gaat door tot op de dag van vandaag trouwens, en dat zij belond worden i.p.v. zwaar gestraft. Dit is slechts een voorbeeld zomzijn er tientallen op te noemen. Maar zolang mensen op die Haagse oplichter blijven stemmen met zijn bende liberale criminelen zal er niets veranderen, helaas. Wat dat betreft heeft het volk ook schuld van net in stand houden van deze criminele elite.
  Want op zich hoeft een elite niet echt kwalijk te zijn.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  >