Homepagina » Gezondheid » Taiwan weigert Amerikaans ractopamine-rundvlees (video)

Taiwan weigert Amerikaans ractopamine-rundvlees (video)

De Amerikaanse vleesindustrie is een melkkoe voor de grote corporaties, maar in Taiwan is het Amerikaanse vlees niet welkom.

Het land heeft een verbod ingesteld op de import van Amerikaans vlees omdat de groeibevorderaar ractopamine eraan is toegevoegd.

Ractopamine is een medicijn dat wordt gebruikt als voedseladditief om dieren sneller te laten groeien. Het is ontwikkeld door Elanco Animal Health, een divisie van de grote farmaceut Eli Lilly. Ractopamine is verboden in de Europese Unie, China en Taiwan. Per jaar voeren de Verenigde Staten voor 4,12 miljard euro rundvlees uit.

Geheim protocol

Washington zet Taipei onder druk om de invoer van rund- en varkensvlees volledig vrij te maken. Meteen na zijn verkiezingsoverwinning op 14 januari jongstleden liet de Taiwanese president Ma Ying-jeou aan de VS weten dat zijn regering de gesprekken over de invoer van rundvlees wilde heropenen.

Volgens de Taiwanese oppositie wil Washington het land gebruiken als springplank naar andere markten voor Amerikaans rundvlees, zoals China, Japan en Zuid-Korea. Op het moment dat Ma Ying-jeou in 2008 aan de macht kwam werd een geheim protocol ondertekend dat de beperkingen op de import van Amerikaans vlees ophief. Daarmee kwam een einde aan het verbod dat de Democratische Progressieve Partij (DPP) had uitgevaardigd na de vaststelling van de gekkekoeienziekte (BSE) in de Verenigde Staten in 2003. Na fel protest werden de invoerregels aangescherpt.

Prion-eiwitten

Prion-eiwitten in vlees dat is besmet met gekkekoeienziekte tasten het brein aan waardoor mensen bizar gedrag gaan vertonen en hun cognitieve functies worden aangetast. De gekkekoeienziekte is ontstaan omdat Amerikaanse koeien de resten van andere koeien krijgen te eten.

Bij de mens zijn inmiddels een aantal prionziekten bekend, waaronder Kuru, ontdekt bij kannibalen in Nieuw-Guinea, de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, Gerstmann Straussler Schenker Syndroom (GSS), Fatale Familiale Insomnia (FFI) en groeihormoon-deficiëntie. Wellicht is er een verband tussen ractopamine-rundvlees, prionziekten en de Amerikaanse ‘kannibalen’ die de afgelopen weken in het nieuws waren.

Nu de Taiwanese regering overweegt het verbod op ractopamine op te heffen komen zowel burgeractivisten als politici steeds meer in opstand.

Bron: YouTube/RTAmerica

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Dit is een zeer gevaarlijke ontwikkeling en kan dus heel stilletjes ingezet worden als biologisch wapen, want er zijn meer van dit soort ontwikkelingen. In de VS zijn ineens, een oplopend aantal mensen besmet met een vleesetende bacterie. Gisteren zat ik bij toeval even te neuzen op Google Earth en kwam daar Plum Island tegen daar staat een zeer merkwaardige fabriek/laboratorium op voor dierziekten. Het is ook het eiland waar dat rare beest is gefotografeerd een soort hond met snavelbek (google afbeeldigen Plum island). Rare dingen doen die snuiters daar in de VS.

  0 likes
 2. Mooi boycot ,nu de rest nog ,en ja het beste is gewoon vegi worden of al word je maar semi vegi dat scheelt al een hele boel voor je zelf en vooral voor moeder aarde

  0 likes
 3. Ik ben en blijf blij met mijn keuze om helemaal geen vlees etc te eten. Mensen zouden in mijn optiek massaal Earthlings eens kunnen gaan kijken om te snappen wat wij als mensheid onze familie( dieren) aandoen. Het is om ziek van te worden, en het doet letterlijk pijn. Wij mensen kunnen ons verbaal nog enigzins verzetten, een dier kan dat niet.
  Ik voel mij persoonlijk verantwoordelijk voor alle dieren in mijn omgeving, dat ze het goed hebben..en dat lukt me aardig gelukkig 🙂 Wie doet er mee??
  Veel liefs aan allen,
  Kahlan

  0 likes
 4. Als nu iedereen een maand alleen maar biologisch voedsel afneemt ,dan houd het op .Kijk naar Bolivia er kwamen twee mac donalds,die hielden het niet lang vol want de mensen daar zijn zich erg bewust van gezonde voedsel inname. Een maand later waren beiden filialen verdwenen.De mensen zeiden, jammer illuminatie wij vreten jullie ziekmakende troep niet.

  0 likes
 5. Varkensvlees wordt meestal gekweekt in schuren waar de varkens geen daglicht zien en duffe brokjes eten. Als je vlees eet eet dat dan van dieren die buiten hebben geleefd zoals schapen en koeien en dan uiteraard het liefst biologisch. Als ik dieren in de wei zie lopen komen die op mij gelukkig en tevreden over. Wat mij betreft mag je die dan wel na een goed leven opeten.

  0 likes
 6. De “kannibalen” die afgelopen week in het nieuws waren wordt waarschijnlijk veroorzaakt door Cloud 9 (wordt als badzout verkocht) wat mensen opsnuiven.

  0 likes
 7. [quote name=”Kahlan”]Ik ben en blijf blij met mijn keuze om helemaal geen vlees etc te eten. Mensen zouden in mijn optiek massaal Earthlings eens kunnen gaan kijken om te snappen wat wij als mensheid onze familie( dieren) aandoen. Het is om ziek van te worden, en het doet letterlijk pijn. Wij mensen kunnen ons verbaal nog enigzins verzetten, een dier kan dat niet.
  Ik voel mij persoonlijk verantwoordelijk voor alle dieren in mijn omgeving, dat ze het goed hebben..en dat lukt me aardig gelukkig 🙂 Wie doet er mee??
  Veel liefs aan allen,
  Kahlan[/quote]

  Ik heb net een stukje vn die docu gezien en het is werkelijk verschrikkelijk wat er met dieren aangevangen wordt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

objecten

4 mysterieuze objecten gespot in diepe ruimte. ‘Nog nooit eerder gezien’

Diep in de ruimte is iets vreemds ...

rutte

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat ...