Buitenland

MI6 doet er alles aan om te voorkomen dat Trump geheime stukken over Ruslandonderzoek vrijgeeft. Wat hebben ze te verbergen?

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse spionagedienst MI6 doet er alles aan om te voorkomen dat president Trump geheime documenten over het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen openbaar maakt. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph.

De bondgenoten van Trump vechten terug en eisen transparantie. Ze suggereerden dat Groot-Brittannië de documenten alleen wil achterhouden als het iets te verbergen heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Spionnen zijn volgens de krant erg bezorgd dat namen van bronnen naar buiten zullen komen als de geheime stukken worden geopenbaard.

Gevoelig

“We willen onze bronnen en methoden niet onthullen,” zei een Amerikaanse inlichtingenfunctionaris.

Het conflict tussen Groot-Brittannië en de regering-Trump ligt zo gevoelig dat medewerkers van de Britse ambassade in Washington er niet met journalisten over mogen praten.

De Britse premier Theresa May zou ook niet rechtstreeks over de kwestie hebben gesproken met de Amerikaanse president.

In september gaf president Trump het ministerie van Justitie opdracht om een groot aantal documenten per direct vrij te geven.

Gesmeekt

Enkele dagen later kwam hij hierop terug, nadat Groot-Brittannië hem had gesmeekt om de informatie niet naar buiten te brengen.

Het gaat hierbij onder andere om memo’s over de vermeende banden tussen Trump en Rusland die zijn verzameld door de voormalige MI6-agent Christopher Steele.

Tijdens zijn eerste persconferentie als president deed Trump dit controversiële dossier af als fake news en gaf hij de media die erover hadden bericht een veeg uit de pan.

Nu hij geheime stukken over dit dossier naar buiten wil brengen vraagt MI6 hem opeens met klem om dat niet te doen.

Wat hebben de Britten te verbergen?

Gelogen

Steele had allerlei contacten binnen het Amerikaanse ministerie van Justitie, waaronder Bruce Ohr en diens vrouw Nellie, die – net als Steele – werd betaald door de firma Fusion GPS om Trump het vuur aan de schenen te leggen.

Ohr werd twee keer gedegradeerd omdat hij had gelogen over zijn contact met Fusion GPS.

Of heeft het misschien iets te maken met George Papadopoulos? De vroegere campagne-adviseur van Trump had in Groot-Brittannië contact met een hoogleraar die zei dat Rusland schadelijke informatie over Hillary Clinton had.

Heksenjacht

Papadopoulos werd veroordeeld tot twee weken cel omdat hij had gelogen over zijn gesprekken met de professor.

Zelf zei hij tegen de Daily Telegraph dat hij het doelwit was van Britse spionnen en transparantie eist.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat Groot-Brittannië haar betrokkenheid bij de heksenjacht tegen Trump het liefst zou willen verhullen.

Foto: Green Giant Wikimedia Commons

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kees
Kees
5 jaren geleden

Ach meneer Trump ,we proberen u al 2 jaar zwart te maken en pootje te lichten maar nu we tegen de lamp lopen ,doe ons a.u.b. niks want we zijn zo bang voor de waarheid en zullen het nooit meer doen.afz:M16

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x