Homepagina » Buitenland » Schaamteloze corruptie: hoe het bedrijf van Philip May, de man van de Britse premier, kapitalen verdiende aan de Syrische aanvallen
Schaamteloze corruptie: hoe het bedrijf van Philip May, de man van de Britse premier, kapitalen verdiende aan de Syrische aanvallen

Schaamteloze corruptie: hoe het bedrijf van Philip May, de man van de Britse premier, kapitalen verdiende aan de Syrische aanvallen

Philip May, de echtgenoot van de Britse premier Theresa May, werkt voor een bedrijf dat de grootste aandeelhouder is van wapenfabrikant BAE Systems. De prijs van dat aandeel schoot na de recente aanval op Syrië omhoog.

Het bedrijf waar hij voor werkt, Capital Group, is ook de op één na grootste aandeelhouder van Lockheed Martin, de Amerikaanse wapenfabrikant die wapensystemen, vliegtuigen en logistieke hulp levert.

Ook de aandelenkoers van Lockheed schoot na de aanval, die werd goedgekeurd door de Britse premier, de lucht in.

Geprofiteerd

Tijdens de aanval vuurden de Britten voor 6,3 miljoen pond aan Storm-Shadow-raketten af richting Syrië. Deze raketten worden gemaakt door BAE Systems.

In een item voor BBC Newsnight zei parlementslid Andrew Tyrie dat ‘Philip duidelijk fungeert als adviseur voor Theresa’.

Op deze manier beïnvloedt Philip de besluiten die de Britse premier neemt. Ondertussen werkt hij dus voor een bedrijf dat juist heeft geprofiteerd van Britse militaire actie.

Fortuin

Door militaire actie in Syrië te steunen helpt premier May het bedrijf van haar echtgenoot een fortuin te verdienen.

Capital Group kon kapitalen verdienen omdat de partner van één van hun medewerkers zonder goedkeuring van het Britse parlement luchtaanvallen liet uitvoeren.

Schaamteloze corruptie

Dit mogen we niet laten gebeuren, schrijft The Swamp. Het is duidelijk de Britse premier de belangen van de werkgever van haar man behartigt, niet die van het volk.

Philip May is een perfect voorbeeld van de schaamteloze corruptie in onze maatschappij.

Foto: Firebrace Wikimedia Commons

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Ik wil het eigenlijk niet meer horen, dat politici CORRUPT zijn en liegen dat ze barsten. Maar wat ik eigenlijk wil opmerken is het volgende.

Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat zo’n oude lijken welke al met 1 voet in het graf of in de oven staan nog steeds zo geldgeil zijn.

Denken ze dat ze dat laatste stukje leven nog een deuk in een pakje boter kunnen slaan. Dit is gewoon zielig!
Daarbij wil ik ook nog opmerken dat hij ook nog eens getrouwd is met dat wijf dat zich premier van Engeland noemt wat alles behalve benijdenswaardig is.

Hoeveel geld moet zo’n ouwe zak nog hebben alvorens een andere psychopaat zijn plek inneemt en dan als volgende met ditzelfde spelletje begint.

Ik hoop dat het duidelijk is dat geld niet voor niets het slijk der aarde wordt genoemd en dat vind ik eigenlijk een belediging van deze verschrikkelijk mooie Aarde!!

Gladiator

eksegese
eksegese
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

@Gladiator, het is voor de super rijken op aarde echt nooit…… maar dan ook nooit genoeg. Hoe meer ze hebben hoe meer het moet worden. Dat soort heeft ten eerste geen geweten en is onverzadigbaar in de honger naar macht en geld. Kijk naar ons eigen koningshuis, al sinds jaar en dag grootaandeelhouder van één van de machtigste corporaties van de wereld : Shell. Miljarden hebben ze binnen gesleurd (ook van de gasbaten in Groningen) en nog nooit één cent belasting betaald. En onze Koning Pils, onbeduidend staatshoofd van een landje net 17 miljoen inwoners verdient 2 keer zoveel als de president van Amerika. Het is simpelweg nooit en te nimmer genoeg.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Eksegese,

Ben het met je eens. Die Nieuwe Wereld Orde die door de elite wordt voortgestuwd kan ik dan ook niet bepaald serieus nemen. Ooit was de gedachte van een Koning of Keizer wil en wet. Vervolgens organiseerde ze zich. Gooide het over een andere boeg en goten het in een nieuw jasje genaamd globale corporatisme. Het is dan ook geen toeval dat de elite valt terug te vinden als eigenaar, of grootaandeelhouders van machtige multinationals of privatenbanken die de NWO voortstuwen, want ze kenden de plannen. Ze zagen de win win situatie van heinde en ver aan komen toen het hele concept van een NWO voor buitenstaanders nog abracadabra was. Niemand had er toen van gehoord behalve zij.

Het NWO systeem zit zo in elkaar dat deze machtige bedrijven veel bloed en chaos veroorzaakten enerzijds, terwijl ze anderzijds met oplossingen aankwamen om hetgeen te camoufleren. Door wereldwijd goede doelen te steunen in arme landen omdat de grondstoffen waren geplunderd. Veel elite heeft zich dan ook neergezet als boegbeeld van goede doelen organisaties. Zie eens geweldig bezig!

En dan een andere zijde van de NWO, het hoofdstuk discriminatie en racisme. Waar ze tegenwoordig veel moeite voor doen. Zo worden EU lidstaten verplicht gesteld vluchtelingen op te nemen terwijl sommigen landen hier niet eens klaar voor zijn. Opmerkelijk is ook dat veel van deze vluchtingen door de expansiedrift van globaliserende privatenondernemingen op de vlucht moesten slaan, waar eerder in Afrika en Azië, corporaties grondstoffen plunderden. Een handtekening op papier was in de meeste gevallen voldoende om hetgeen toe te eigenen, en als de andere partij niet wenste mee te werken, demoniseerde ze boel of spraken oorlogstaal.

Een loket om te klagen over ongelijke behandeling hadden de bewoners(slachtoffers) van deze continenten niet. Ze konden opzouten of werden afgekocht. Deze vorm van discriminatie zal doorgaan zo lang de NWO blijft voortbestaan.

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

@Gladiator:

Dat komt omdat deze mensen geen ziel hebben, die hebben ze verkocht aan de duvel. Dat moet je letterlijk nemen. Ze zijn daarbij ook nog eens kinderloos, dus zijn geen schakel in de keten van het leven!

Die mensen hebben dus niets anders dan wat zielige aardse schatten. Er is voor hen geen hiernamaals, of…., of ze zouden diep door het stof moeten en op hun knieën vergiffenis vragen aan God. Als dat gebaar waarachtig is, en alleen God weet dat, dan maken ze misschien toch nog kans.

JJZ
JJZ
Reactie op  duitinzakje
2 jaren geleden

@duitinhetzakje:

WELKE “God”?? Die van de grote groep die achter de schermen op deze planeet de lakens uitdeelt, en alleen voor het voetlicht wil treden als ze zich kunnen beroepen op hun alleenrecht op slachtofferschap??? Het slachtofferschap wat ze reeds eeuwen achtereen uitbuiten??
Geloof jij in een God die er zo’n club volgelingen op na houdt?!
Onmeunig, wat een naïviteit!!
Open je ogen en lees eens andere boeken dan de incomplete geschiedenisboeken (waarom zijn die eigenlijk incompleet?) van één bepaald volkje (de zgn. “Bijbel”). En open alsjeblieft je ogen!!

Kees van Kesteren
Kees van Kesteren
Reactie op  JJZ
2 jaren geleden

Beste [email protected],

Iemand in zijn/haar waarde laten komt duidelijk niet in uw vocabulaire voor!

Respect is ook een puntje van kritiek dat ik mis in bovenstaande getetter.
Het is maar dat u het weet, maar of u het beseft? Kweenie?

Kees van Kesteren
Kees van Kesteren
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Beste Gladiator,
Alles OK, ook met het meisje?
I c. a.s.a.p.

Jij schreef in een eerdere reactie;

En als ik dan de antwoorden hoor van enkele kamerleden cq fractievoorzitters en dan ook nog dat ei van een Blok (u weet wel, Steffie) dan denk ik, hoeveel krijgen deze vieze corrupte idioten hiervoor betaald om telkens maar weer te praten over “gifgasaanvallen” en dat die Assad ook niet deugt en een vreselijke dictator is!!

Mijn reactie;
Voor de psychopaat c.q. duivel in eigen persoon “Soros” maakt het uiteraard geen bal uit wat de kosten zijn.

Gezien het onderstaande artikel, dacht ik dit is misschien iets voor u!

Op deze Soros lijst staan 226 Europarlementariërs van allerlei mogelijke partijen met onder andere namen zoals Guy Verhofstad en Martin Schulz. Als je bedenkt dat het totale Europese Parlement bestaat uit 751 leden, dan betekent dat, dat het Soros personeel een derde van het totale parlement in handen heeft.

Daarnaast zitten zijn trouwe aanhangers natuurlijk ook in allerlei Europese Commissie zoals tenminste 30 van hen actief zijn in The European Commission of Migration and Home Affairs die zich onder andere beijvereren voor het verplicht stellen van opnemen van vluchtelingen.

De lijst van politici wordt dan ook de Soros lijst genoemd en het verklaart ook het feit dat op Europees niveau allerlei besluiten worden genomen die keihard indruisen tegen de belangen van de bevolking. Het antwoord heet simpelweg: corruptie. De mensen op de Soros lijst doen hun uiterste best om te strijden tegen politici die opkomen voor de belangen van hun eigen volk.

Waarmee dan maar weer eens wordt aangetoond dat de Europese democratie een farce is van de bovenste plank en dat het Europese machtssysteem wordt gebruikt als werktuig van hen die werkelijk de touwtjes in handen hebben.

Uiteraard is ook ons land goed vertegenwoordigd op de Soros lijst. Als je volgende keer bij Europese “verkiezingen” op één van deze lui stemt, dan weet je dat het een Soros medewerker is.

Dennis de Jong

Sophie in’t Veld

Agnes Jongerius

Anne-Marie Mineur

Kati Piri

Judith Sargentini

Marietje Schaake

Johannes Cornelis van Baalen

Cora van Nieuwenhuizen

Lambert van Nistelrooij

salvar
salvar
2 jaren geleden

@galdiator

volkomen met je eens.
zelfs als ze de laatste adem uitblazen denken ze nog aan hun bezit.
we mogen hopen dat er iets bestaat als een schepper of zo en dan maar hopen dat ze ergens naar toe gaan waar het bloedheet is.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Hee Gladiator alles goed met u ? ….. tja hetzelfde als alle perverse rijken….. Macht, geestelijke leegheid , geen gevoels leven, geen spirituele ontwikkeling ! Eigenlijk moet je diep medelijden hebben met zulke mensen…. Geld verdienen en rijk zijn is geen schande, leef lekker zou ik zeggen, maar op dat niveau van teveel is er teveel perverse prikkel en weinig emotie….. Dus kan je in het rijke Midden-Oosten hele steden bouwen bv……..zo kan ik door gaan… Maar weet je wat ik nou zo wonderlijk vind, dat zoveel mensen daar ontzag voor hebben en dat bewonderen…… daar zijn er nog veel meer van, dat is pas ernstig ……..Uiteindelijk bepaalt de mens wat iets mag kosten, Kunst, sieraden , ik vind het allemaal belachelijk , maar daar kikken de meeste mensen wel op…….. dus blijf lekker bij jezelf , het leven met een lach en een traan……… Bovendien wil jij al die valse vrienden niet, groet Louise

Elles
Elles
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@Louise, mee eens hoeveel mensen geilen niet op extreme rijkdom. Laatst bij DWDD een schilderij voor 400 miljoen, men verblikt of verbloost er niet bij, sterker men. vindt dat toppie.

Denker
Denker
2 jaren geleden

En maar liegen en bedriegen de NWO is we steaks boor de elite ze creeren oorlogen ziektes dampen zodat er straks naar verluid nog maar een half miljard mensen over zijn dan komt het volgende de onderlinge strijd er kan er maar 1 de baas zijn vervolgens moeten er nog meer verdwijnen ( nu heeft niemand meer garanties) om zo ver te komen hebben ze iedereen altijd belazerd, dus vertrouwen ze elkaar niet meer en creeren ze vervolgens de zelfde ellende als waar wij nu mee te maken hebben. Ik ben niet interressant genoeg voor ze als gewone arbeider, daarom hoop ik als ze dit doorzetten dat ze zichzelf ook vernietigen in hun honger naar macht.

Arwijn
Arwijn
2 jaren geleden

Ik heb de walgelijke politieke propaganda live aangehoord en ging bijna over m’n nek. De regering in Engeland lijkt zich volledig aan kwaadaardigheid te hebben overgegeven. De ant-Assad propaganda is schandalig en de manier waarop bewijs geclaimed word door zogenaamde bevestigende verhalen van onbenoemde derden is werkelijk waar te gênant voor woorden! En dat allemaal om overduidelijk illegale acties uit te voeren! De regering verdienen allemaal op z’n minst het inhouden van een jaarloon als boete. 33 zweepslagen per parlementslid dat instemde met deze acties zouden wat mij betreft ook wel erbij mogen.

enki
enki
Reactie op  Arwijn
2 jaren geleden

33 zweepslagen klinkt mij te aangenaam! Ik zeg uitzetten naar de landen waar ze de bommen hebben laten vallen.

Denker
Denker
2 jaren geleden

En maar liegen en bedriegen de NWO is er straks voor de elite ze creeren oorlogen ziektes rampen zodat er straks naar verluid nog maar een half miljard mensen over zijn dan komt het volgende de onderlinge strijd er kan er maar 1 de baas zijn vervolgens moeten er nog meer verdwijnen ( nu heeft niemand meer garanties) om zo ver te komen hebben ze iedereen altijd belazerd, dus vertrouwen ze elkaar niet meer en creeren ze vervolgens de zelfde ellende als waar wij nu mee te maken hebben. Ik ben niet interressant genoeg voor ze als gewone arbeider, daarom hoop ik als ze dit doorzetten dat ze zichzelf ook vernietigen in hun honger naar macht.

deze
deze
2 jaren geleden

Als je die 2 koppen al ziet, WEET JE genoeg dunkt mij..
Er zijn nog meer van dit soort ” echtparen “, volop te vinden in de politieke wereld..
Dat heet Duo banen met elkaar.. dat heeft Willy volgens mij ook even aangehaald voor hij de 4e willem werd
Maar.. daar zou hij niet aan doen zei hij, hahaha.. wat een klucht al die lui, ben er klaar mee
De agressie van m a y is nog erger als die ijzeren heks toendertijd, die was ook zo oorlogsgeil dat haar bejaarden onderbroek van ten cate vervangen moest worden door een tena – lady

Oke, ik ken de mensen verder niet, maar ik kan tegenwoordig heel goed aan de GEZICHTSTAAL zien dat er iets goed FOUT zit bij sommigen. Kan er naast zitten maar niet erg, ik voel wat ik zelf denk!

dna
dna
2 jaren geleden

Doet me denken aan die ordinaire dievegge Schippers met haar “man”. Power-koppels zijn 2 kwaaden die getrouwd zijn met elkaar en samen duivelse narcistische lowlife acties uit de mouw schudden over de ruggen van onwetende liefdevolle mensen en onschuldige kinderen. Hun doen alsof! Dieven, leugenaars en moordenaars zijn t.

faya
faya
2 jaren geleden

Dennis de Jong ook in het rijtje? Ach ja, best onnozel van me te denken dat hij daar geen last van had, van die Soros hielenlikkers die net als Soros ook van tiranniseren en intimideren houden, de baas spelen, hun wil dominant op willen weggen en zich daarbij tevens zeer vriendelijk voor kunnen doen.
En daar ook nog eens een flinke zak geld voor krijgen, psychopaten dus.
Maar toch zit er schot in met ze verwijderen.

Ik citeer Dennis:

Op 21 maart verwierp het Europees Parlement de voorstellen van de Europeese Commissie voor invoering van een electronische dienstenkaart.
Dat lijkt saai , maar dit voorstel zou enorme gevolgen gehad hebben voor bijvoorbeeld de bouw.
De Bulgaarse loodgieter zou met de dienstenkaart eindelijk direct als zzp’er aan de slag kunnen in Nederland. De inspectie zou maar een week de tijd krijgen om te kijken of er problemen van openbare orde zijn, en voor het overige moeten vertrouwen op de eisen die de Bulgaarse autoriteiten stellen aan vakbekwaamheid.
Zo kunnen op de werkplek dan ook levensgevaarlijke situaties ontstaan, zeker als ook nog eens blijkt dat de kaart ten onrechte werd afgegeven, bijvoorbeeld door een corrupte ambtenaar, waar er in Bulgarije nogal wat van zijn.
Gaat het om bedrijfjes die een vestiging willen openen in Nederland, dan kun je wel aanvullende eisen stellen, maar ook dan heb je maar een week de tijd om te beoordelen of je de gegevens op de dienstenkaart vertrouwd.
Daarvoor moet je dan overleggen met, in bovenstaand voorbeeld, de Bulgaarse autoriteiten.
Kortom, Beun de Haas met zijn aannemersbedrijfje had met zo’n kaart vrij eenvoudig in Nederland aan de slag gekund. Nog meer risico’s dus.
Bonafide Nederlandse loodgieters en aannemers zouden zo hun opdrachten zien verdwijnen richting de beunhazen.
Maar zover is het gelukkig niet gekomen: een voorstel dat ik met anderen had ingediend om het hele wetsvoorstel af te wijzen kreeg een meerderheid en daarmee was het van tafel.
Het leek erg op het ”nee” tegen de Grondwet: marktfundamentalisten waren sprakeloos.
Het bleef tot aan het eind toe spannend, maar voor het eerst in de bijna 9 jaar die ik inmiddels in het Europees Parlement zit, wogen sociale rechten zwaarder dan de markt.
Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar ook de Europese Commissie ziet nu dat er grenzen gesteld moeten worden aan de markt, en dat is alleen maar goed nieuws.

x

Check Also

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

kaag

‘Kaag hoort samen met Rutte achter de tralies’

Demissionair minister Sigrid Kaag (D66) neemt verantwoordelijkheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x