Mens en Dier

Veel mensen verbolgen over vervolging Gideon van Meijeren: ‘Zittende macht is in paniek’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Het Openbaar Ministerie gaat Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vervolgen voor opruiing. Hij heeft volgens het OM de suggestie gewekt dat geweld tegen de overheid geoorloofd en misschien zelfs noodzakelijk is.

Het gaat onder meer om een interview dat op 13 november is gepubliceerd en waarin Van Meijeren zei te hopen ‘op een revolutionaire beweging die zich heel duidelijk onderscheidt van een protestbeweging en die bij wijze van spreken zou optrekken naar het parlement’. Hij zei daarbij te hopen dat deze revolutie vreedzaam zou verlopen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens het onderzoek is Van Meijeren door de rijksrecherche opgeroepen voor een verhoor, maar hij is niet verschenen.

Heksenjacht

Het Kamerlid vindt de timing van het OM om hem te vervolgen ‘typisch’. Het heeft een jaar de tijd genomen om zijn uitspraken te onderzoeken en vlak voor de verkiezingen besloten over te gaan tot vervolgen.

“Dat vind ik toch echt wel de schijn hebben van een politiek proces, een heksenjacht,” zei Van Meijeren, die voor ‘vreedzaam, geweldloos en liefdevol’ verzet is.

Volgens het Kamerlid hebben de media zijn woorden verdraaid. Hij denkt dat de rechter tot dezelfde conclusie gaat komen.

Paniek

Op X schrijft Van Meijeren dat de zittende macht ‘in paniek is’. “Het strafrecht wordt uit de kast getrokken voor een politiek proces tegen een lid van de oppositie. Zó doorzichtig, dat ieder weldenkend mens hier doorheen prikt. Opnieuw een bevestiging van het failliet van de rechtsstaat.”

Als het OM deze zaak wint, dan zal de definitie van ‘opruiing’ uitgerekt worden tot ongekende proporties, vreest journalist Joost Niemoller. “Stukje bij beetje wordt ons zo de mond gesnoerd.”

Huisarts Els van Veen wijst erop dat de term ‘opruiing’ een wapen is om critici de mond te snoeren. “Het OM werkt daaraan mee, terwijl het OM onafhankelijk zou moeten zijn. Wat ik échte opruiing vond, waren de uitspraken van demissionair minister Hugo de Jonge over ongevaccineerden. Nederland glijdt in rap tempo af.”

De rechtsstaat is dood en begraven

Het is haar een raadsel hoe mensen nog geloven dat we in een ‘rechtsstaat’ leven.

“We leven in tijden van wat ik noem ‘weaponized legality’: het rechtssysteem wordt gebruikt om politieke dissidenten en vertegenwoordigers van het oppositiegeluid het zwijgen op te leggen. De rechtsstaat in Nederland is dood en begraven,” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix noemt dit ‘de volgende stap in het criminaliseren van de oppositie in Nederland’.

4.9 244 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

223 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caatje
Caatje
6 maanden geleden

Tis diep triest!

NooT
NooT
6 maanden geleden

Gideon zal het moeilijk krijgen, want onafhankelijke rechtspraak bestaat al een tijdje niet meer in dit land.
Rechters hebben massaal de kant van het kwaad gekozen.

Dit gaat nog heel raar (naar) worden.

B.i
B.i
6 maanden geleden

Belachelijk dit weer niks beters te doen blijkbaar zucht . Wordt je toch baggerzat van die foute kliek met hun pesterijen!

david
david
6 maanden geleden

Het is meer dan tijd dat de communistische vrijmetselaars en hun waterdragers ter verantwoording worden geroepen.

De rechtsstaat is DOOD in dit land. De tijd van zelfverdediging is meer dan ook aangebroken.

Back to top button
223
0
We lezen graag je reactie!x