Mens en Dier

Bestond er miljoenen jaren geleden nog een andere intelligente beschaving op aarde? Deze professor speurt naar bewijs

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe weten we zo zeker dat wij de eerste intelligente wezens op aarde zijn? In de loop der tijd verandert al het directe bewijs van een beschaving in stof.

Hoe weten we dan zeker dat er geen andere beschavingen op aarde hebben geleefd, ver voordat de mens verscheen?

Dat vragen professor Adam Frank van de Universiteit van Rochester en Gavin Schmidt van het Goddard Institute for Space Studies van de NASA zich af in een paper in het International Journal of Astrobiology.

Geologische voetafdruk

Ze schrijven dat ze geen bewijs hebben gevonden van andere industriële beschavingen, maar dat hoeft niet gelijk te betekenen dat ze niet hebben bestaan.

Stel dat andere beschavingen net als de mens fossiele brandstoffen hebben gebruikt. Schmidt en Frank bepaalden aan de hand van onze geologische voetafdruk wat voor sporen toekomstige wetenschappers mogelijk van ons gaan terugvinden.

Datzelfde bewijs kan zijn achtergelaten door industriële beschavingen zoals de onze die miljoenen jaren geleden op aarde leefden.

Kernoorlog

Mensen gebruiken nu ongeveer 300 jaar fossiele brandstoffen. Die hebben invloed op het gehalte aan koolstofdioxide in de atmosfeer, leiden tot erosie en zorgen voor plastic afval.

Als andere beschavingen in een ver verleden betrokken zijn geweest bij een kernoorlog, moeten we daarnaast ongewone radioactieve isotopen gaan tegenkomen.

“Wat voor voetafdruk zou deze of andere industriële activiteit van een verdwenen beschaving over tientallen miljoenen jaren achterlaten?” vraagt Frank zich af.

Mars en Venus

Aangezien Mars en Venus in het verleden beter bewoonbaar waren, kunnen ook daar beschavingen hebben bestaan, aldus de professor.

Als een beschaving echter duurzamere manieren ontdekt om energie te produceren, zonder schade toe te brengen aan de planeet, blijft er minder bewijs achter, merkt hij op.

[Rochester]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ach, over 10 miljoen jaar weten ze niet eens meer dat onze beschaving heeft bestaan. En dat zijn dan weer de eerste intelligente ”mensen” en vraagt men zich af of er al eerder beschavingen hebben bestaan; vinden ze een versteende IJfeltoren met een wel heel hoog concentraat van geoxideerde metalen.
Het is leuk, om te bedenken dat er zoiets was, maar alleen als je er je voordeel uit haalt. Onze beschaving verrijkt zich niet met kennis, maar bekijkt hoe je dat tegen elkaar kan gebruiken.

Rikk
Rikk
4 jaren geleden

De titel suggereert dat er nu ook een “intelligente” beschaving is op deze aarde?
Grappig idee…

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Miljoenen jaren… wat een onzin! De Aarde is bij lange na niet zo oud. Maar er zijn wel degelijke oudere beschavingen geweest die naar alle waarschijnlijkheid niet uitsluitend menselijk waren. De Atlantische beschaving die alle piramides heeft achtergelaten en door de zondvloed is verzwolgen, kende vele reuzen van gigantische proporties. Na de zondvloed zijn enkel een paar reuzen overgebleven; de meest bekende hiervan is Gilgamesj. De reuzen verwijderd van hun krachtbronnen verwilderde en mengde zich in met de mensen stammen om te kunnen overleven. Verder zijn er nog steeds restanten van archaïsche uitgekerfde steden in bergen te vinden in vele locaties in de wereld. Deze uitgekerfde bouwwerken zijn duidelijk ontworpen zijn voor mensachtigen maximaal half zo groot als mensen nu, en de precisie waarmee deze gebouwen uitgekerfd zijn kunnen nog steeds niet nagebootst worden.

PREDATOR
PREDATOR
4 jaren geleden

Intressant.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x