Homepagina » Buitenland » Beroemde oorlogsjournalist Robert Fisk gaat in Douma op zoek naar de waarheid. Dit is zijn schokkende conclusie
Beroemde oorlogsjournalist Robert Fisk gaat in Douma op zoek naar de waarheid. Dit is zijn schokkende conclusie

Beroemde oorlogsjournalist Robert Fisk gaat in Douma op zoek naar de waarheid. Dit is zijn schokkende conclusie

De bekende oorlogsjournalist Robert Fisk schrijft in de Britse krant Independent dat hij in de Syrische stad Douma geen bewijs heeft kunnen vinden van een gifgasaanval.

Hij sprak in de stad met meerdere ooggetuigen die tegen hem zeiden dat er nooit een chemische aanval heeft plaatsgevonden.

Fisk, die Arabisch spreekt, interviewde in Douma een Syrische dokter die in het ziekenhuis werkt dat op de beelden was te zien die na de vermeende aanval werden verspreid op internet.

Ophef

Zijn artikel in de Independent heeft voor nogal wat ophef gezorgd, aangezien de meeste journalisten vanaf dag één hebben geschreven dat het Syrische leger achter de gifgasaanval zit.

Dat terwijl er op het moment van de vermeende aanval in Douma geen journalisten of internationale waarnemers aanwezig waren.

Fisk is niet zomaar een journalist. Hij sleepte de afgelopen jaren vele prijzen in de wacht en wordt door de New York Times geprezen als ‘misschien wel de bekendste buitenlandcorrespondent in Groot-Brittannië’.

The Guardian noemde hem ‘één van de beroemdste journalisten ter wereld’.

Niet vergast

De dokter die Fisk interviewde zei dat de videobeelden die de wereld overgingen authentiek zijn, maar dat ze geen slachtoffers van een gifgasaanval tonen.

De 58-jarige arts, Assim Rahaibani, legde uit dat de patiënten last hadden van ademhalingsproblemen als gevolg van zuurstofgebrek.

“De video is echt, maar ze zijn niet vergast,” zei Fisk tegen Spirit Radio.

Toen de patiënten werden binnengebracht riep iemand van de Witte Helmen opeens ‘gas!’, waarna er paniek uitbrak. Mensen begonnen water over elkaar heen te gooien.

Schaamteloos

“Ja, de video is hier opgenomen en is echt, maar wat je ziet zijn mensen die lijden aan hypoxie; ze zijn niet vergast,” zei de dokter.

In Douma sprak de journalist met vele mensen die stuk voor stuk zeiden dat ze de verhalen over gifgasaanvallen nooit hebben geloofd.

Fisk merkt op dat de Witte Helmen deels worden gefinancierd door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ondertussen blijven de mainstream media de jihadistische propaganda schaamteloos verspreiden.

Foto: InverseHypercube Wikimedia Commons

[Zero Hedge via Independent]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. MSM staat steeds overduidelijk voor schaamteloze misleiding en nog steeds zijn er mensen die het geloven.

  38 likes
  • @eksegese,

   Hetgeen u schrijft is natuurlijk helemaal waar echter ik heb gisteren bij een andere blogsite (Pownet en absoluut niet mijn favoriet) een kort interview gezien welk genomen werd door Tom Staal van betreffende site en waarin hij die poppetjes uit het theater in den Haag enkele vragen stelde over deze “gifgasaanvallen” en Assad.

   En als ik dan de antwoorden hoor van enkele kamerleden cq fractievoorzitters en dan ook nog dat ei van een Blok (u weet wel, Steffie) dan denk ik, hoeveel krijgen deze vieze corrupte idioten hiervoor betaald om telkens maar weer te praten over “gifgasaanvallen” en dat die Assad ook niet deugt en een vreselijke dictator is!!

   Voor geen enkel statement is er een bewijs maar toch wordt het uitgebraakt door dit tuig.

   Dit is voor een gewone mens welke elke dag netjes naar zijn werk gaat en dan ‘s avonds voor het eten nog snel even een Hoernaaltje pakt niet te filteren want het is toch een minister die het braakt….en zo krijg je mensen gebrainwashed.

   Nederland is in mijn ogen absoluut verloren en ik vraag me ook af waar we werkelijk van afgeleid worden want dat is het m.i. en anders niets.(u weet wel, geef ze brood en spelen en verdeel en heers!!)

   Wil hier een einde aan komen dan moet het MERENDEEL van het volk het met elkaar eens zijn over de te nemen MAATREGELEN welke genomen zouden kunnen worden en dat is in elk geval niet GAAN STEMMEN.

   En dit is dan ook volgens mij de enige en echte reden waarom dit tuig gewoon doorgaat met liegen en natuurlijk de enorme winsten welke gemaakt worden met de oorlogs-, migranten- en Pharma-industrie.

   Geen miljarden maar inmiddels triljarden en………..dat is erg veel geld, daar boks je niet zomaar tegenop!

   Gegroet,

   Gladiator

   34 likes
   • Helemaal mee eens @Gladiator, toevallig heb ik dat interview ook gezien. Braakneigingen, totaal leugenachtige bende. Maar zoals je al stelde, nooit meer op stemmen op die bewezen leugenaars. Het zijn de trekpoppen van de cabal en de MSM is de PR van diezelfde cabal. Het moet tot iedereen doordringen dan zal het stoppen.l Dan is het gedaan met hun invloed en dus hun macht.

    16 likes
   • Beste Gladiator,
    Alles OK, ook met het meisje?

    Voor de psychopaat c.q. duivel in eigen persoon “Soros” maakt het uiteraard geen bal uit wat de kosten zijn.

    Gezien het onderstaande artikel, dacht ik dit is misschien iets voor u!

    Op deze Soros lijst staan 226 Europarlementariërs van allerlei mogelijke partijen met onder andere namen zoals Guy Verhofstad en Martin Schulz. Als je bedenkt dat het totale Europese Parlement bestaat uit 751 leden, dan betekent dat, dat het Soros personeel een derde van het totale parlement in handen heeft.

    Daarnaast zitten zijn trouwe aanhangers natuurlijk ook in allerlei Europese Commissie zoals tenminste 30 van hen actief zijn in The European Commission of Migration and Home Affairs die zich onder andere beijvereren voor het verplicht stellen van opnemen van vluchtelingen.

    De lijst van politici wordt dan ook de Soros lijst genoemd en het verklaart ook het feit dat op Europees niveau allerlei besluiten worden genomen die keihard indruisen tegen de belangen van de bevolking. Het antwoord heet simpelweg: corruptie. De mensen op de Soros lijst doen hun uiterste best om te strijden tegen politici die opkomen voor de belangen van hun eigen volk.

    Waarmee dan maar weer eens wordt aangetoond dat de Europese democratie een farce is van de bovenste plank en dat het Europese machtssysteem wordt gebruikt als werktuig van hen die werkelijk de touwtjes in handen hebben.

    Uiteraard is ook ons land goed vertegenwoordigd op de Soros lijst. Als je volgende keer bij Europese “verkiezingen” op één van deze lui stemt, dan weet je dat het een Soros medewerker is.

    Dennis de Jong

    Sophie in’t Veld

    Agnes Jongerius

    Anne-Marie Mineur

    Kati Piri

    Judith Sargentini

    Marietje Schaake

    Johannes Cornelis van Baalen

    Cora van Nieuwenhuizen

    Lambert van Nistelrooij

    13 likes
 2. Dat May en Johnson nog zitten is voor mij een raadsel. Zijlstra heeft de juiste beslissing genomen na alle leugens. May en Johnson liegen er op los en geen mainstream journalist die gaat graven. Zielig allemaal. Wij worden zichtbaar in de maling genomen. En dan hebben ze het over fakenieuws. Wat zij de mensheid aandoen dat is diep en diep triest!!!!

  22 likes
 3. 9-11 is ook tot de bodem uitgezocht…..en niemand hangt!!!!NIEMAND

  11 likes
  • Wie de daders zijn is nooit tot de bodem uitgezocht,..is ook niet te doen er zijn wel vermoedens ,maar niet
   van personen dus ,bovendien moet je dan bewijzen hebben. ( dat is nooit gedaan en voor een particulier niet te doen) je komt toch nergens binnen kan niemand ondervragen en hebt geen bewijs..dus .
   Voor de daders geld het tegenovergestelde, die hadden de medewerking van de hoogste lagen in de hoogste kringen,en konden maanden hun gang gaan in het gebouw met voorbereidingen hadden pasjes om overal te werken en sloten hele afdelingen voor weken af onder het mom herstel /reparatie werkzaamheden ,zelfs de honden die explosieven ruiken zijn verwijderd een week voor 11 sept. ( of wist je dat allemaal niet?) nu zijn er ook (lees deze pagina) al verschillende journalisten en een dokter uit Douma die zeggen dat er helemaal geen gifgas aanval is geweest ,maakt niks uit ,bij de meesten blijft toch hangen dat Assad het deed.

   5 likes
 4. Tot de bodem toe uitzoeken waar deze leugen vandaan komt en voor het gerecht ermee.
  Dit is een grote misdaad die tot aanzet van oorlog kan leiden en nu het een leugen is gebleken moeten degene die hier verantwoordelijk voor zijn aangepakt worden.

  7 likes
 5. Vandaag wederom de leugens gehoord van de MSM,on 12.00 uur en 13.00 uur.
  Syrie heeft het gedaan .
  Geen enkele vorm van wederhoor..
  Waarom met gif gas gaan gooien, terwijl Assad practisch het Gehele land onder controle heeft,
  De zombies papegaaien missen elke vorm van intelligente kritiek.
  Elke simplist zal nu toch eens moeten gaan beseffen,dat of de rebellen, die met de rug tegen de muur stonden hiervoor verantwoordelijk waren,
  Zijn zij het niet geweest, Dan treed the het ziekelijke scenario in beeld, dat het goed betaalde acteurs waren, die misbruik van het conflict hebben gebruikt.

  P

  .

  7 likes
 6. John van Dokkumburg

  Deze dokter kan best een aanhanger van onze grote misdadiger Assat zijn , want zo werkt het nieuws daar in Syrie, en dit is allemaal nepnieuws . Er zijn veel meer mensen die de pers spraken of zelf contact met de media zochten die wel over een gifgas aanval spraken , die familieleden hebben verloren . Dus wat kijken jullie hier toch gemakkelijk overheen . want waar kletsen we eigenlijk over , deze gebeurtenis is gewoon een verschrikkelijk feit , want dat het simpelweg gewoon nep nieuws zou zijn , daar ben ik helemaal niet bang voor .

  2 likes
  • Niet akkoord. Ik ben vorig jaar naar een voordracht van een Vlaamse pater die al 8 jaar in Syrië woont. Zijn verhaal is totaal anders dan dat van de traditionele media. Assat en Poetin zijn GEEN misdadigers. De echte misdadigers zijn Israël en Amerika.

   2 likes
 7. ok, wanneer gaan we nu eens eindelijk die vuile, liegende, bedriegende politiekers en corrupte elite utschakelen??? En dan bedoel ik letterlijk!!

  3 likes
 8. Definitie MSM

  iets dat niet waar is vb: hij vertelt alleen MSM
  een MSMtje om bestwil [een kleine MSM om iemand te helpen]
  al is de MSM nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel [de waarheid wordt toch ontdekt]

  MSM :een mededeling die niet waar is met de bedoeling om anderen te misleiden.

  De MSM regeert. Letterlijk: de MSM is de baas: halve waarheden of onwaarheden voeren de boventoon, met name in het politieke debat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Enkele jaren geleden slaakte een Syriër genaamd Majd een ...

Demp het moeras! Hoe Trump tijdens zijn kruistocht tegen de powers that be alleen maar populairder wordt

Demp het moeras! Hoe Trump tijdens zijn kruistocht tegen de powers that be alleen maar populairder wordt

Tijdens de presidentscampagne van 2016 kwam kandidaat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.