Buitenland

Beroemde oorlogsjournalist Robert Fisk gaat in Douma op zoek naar de waarheid. Dit is zijn schokkende conclusie

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bekende oorlogsjournalist Robert Fisk schrijft in de Britse krant Independent dat hij in de Syrische stad Douma geen bewijs heeft kunnen vinden van een gifgasaanval.

Hij sprak in de stad met meerdere ooggetuigen die tegen hem zeiden dat er nooit een chemische aanval heeft plaatsgevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Fisk, die Arabisch spreekt, interviewde in Douma een Syrische dokter die in het ziekenhuis werkt dat op de beelden was te zien die na de vermeende aanval werden verspreid op internet.

Ophef

Zijn artikel in de Independent heeft voor nogal wat ophef gezorgd, aangezien de meeste journalisten vanaf dag één hebben geschreven dat het Syrische leger achter de gifgasaanval zit.

Dat terwijl er op het moment van de vermeende aanval in Douma geen journalisten of internationale waarnemers aanwezig waren.

Fisk is niet zomaar een journalist. Hij sleepte de afgelopen jaren vele prijzen in de wacht en wordt door de New York Times geprezen als ‘misschien wel de bekendste buitenlandcorrespondent in Groot-Brittannië’.

The Guardian noemde hem ‘één van de beroemdste journalisten ter wereld’.

Niet vergast

De dokter die Fisk interviewde zei dat de videobeelden die de wereld overgingen authentiek zijn, maar dat ze geen slachtoffers van een gifgasaanval tonen.

De 58-jarige arts, Assim Rahaibani, legde uit dat de patiënten last hadden van ademhalingsproblemen als gevolg van zuurstofgebrek.

“De video is echt, maar ze zijn niet vergast,” zei Fisk tegen Spirit Radio.

Toen de patiënten werden binnengebracht riep iemand van de Witte Helmen opeens ‘gas!’, waarna er paniek uitbrak. Mensen begonnen water over elkaar heen te gooien.

Schaamteloos

“Ja, de video is hier opgenomen en is echt, maar wat je ziet zijn mensen die lijden aan hypoxie; ze zijn niet vergast,” zei de dokter.

In Douma sprak de journalist met vele mensen die stuk voor stuk zeiden dat ze de verhalen over gifgasaanvallen nooit hebben geloofd.

Fisk merkt op dat de Witte Helmen deels worden gefinancierd door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ondertussen blijven de mainstream media de jihadistische propaganda schaamteloos verspreiden.

Foto: InverseHypercube Wikimedia Commons

[Zero Hedge via Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dave
dave
6 jaren geleden

Dat May en Johnson nog zitten is voor mij een raadsel. Zijlstra heeft de juiste beslissing genomen na alle leugens. May en Johnson liegen er op los en geen mainstream journalist die gaat graven. Zielig allemaal. Wij worden zichtbaar in de maling genomen. En dan hebben ze het over fakenieuws. Wat zij de mensheid aandoen dat is diep en diep triest!!!!

John van Dokkumburg
John van Dokkumburg
6 jaren geleden

Deze dokter kan best een aanhanger van onze grote misdadiger Assat zijn , want zo werkt het nieuws daar in Syrie, en dit is allemaal nepnieuws . Er zijn veel meer mensen die de pers spraken of zelf contact met de media zochten die wel over een gifgas aanval spraken , die familieleden hebben verloren . Dus wat kijken jullie hier toch gemakkelijk overheen . want waar kletsen we eigenlijk over , deze gebeurtenis is gewoon een verschrikkelijk feit , want dat het simpelweg gewoon nep nieuws zou zijn , daar ben ik helemaal niet bang voor .

eksegese
eksegese
6 jaren geleden

MSM staat steeds overduidelijk voor schaamteloze misleiding en nog steeds zijn er mensen die het geloven.

Gabriel
Gabriel
6 jaren geleden

Tot de bodem toe uitzoeken waar deze leugen vandaan komt en voor het gerecht ermee.
Dit is een grote misdaad die tot aanzet van oorlog kan leiden en nu het een leugen is gebleken moeten degene die hier verantwoordelijk voor zijn aangepakt worden.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x