Natuur en Milieu

‘Zwevende gebouwen’ gespot in de wolken boven Kroatië

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de wolken boven de hoofdstad van Kroatië zijn grote gebouwen verschenen, schrijft het Kroatische dagblad Jutarnji list.

Het fenomeen doet denken aan een stad die veel Chinezen onlangs zagen zweven in de lucht boven Jiangxi en Foshan. Zij legden het vreemde tafereel vast met hun smartphones. Sommigen waren ervan overtuigd dat er een geheime stad boven hun hoofd hing.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een poort naar een andere dimensie of misschien Project Blue Beam? Een filmpje over het fenomeen werd al meer dan acht miljoen keer bekeken.

De waarheid is iets prozaïscher, aldus de krant. Het zou een natuurlijk fenomeen zijn, namelijk een fata morgana of luchtspiegeling. Dat is een optisch fenomeen dat het gevolg is van temperatuurinversie, een verschijnsel waarbij grote temperatuurverschillen bestaan tussen diverse luchtlagen. Omdat lucht een slechte warmtegeleider is, vermengen de lagen zich bijna niet als er geen wind is. Het scheidingsvlak tussen twee lagen kan zich dan als spiegel gedragen.

In dit geval wordt licht dat gereflecteerd wordt door de gebouwen omgebogen terwijl het door de koelere, dichtere lucht beweegt.

[Jutarnji list]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“Het zou een natuurlijk fenomeen zijn, namelijk een fata morgana of luchtspiegeling.”

Als het een luchtspiegeling is, dan zouden die gebouwen toch ergens in de buurt moeten staan? Heeft nog niemand die gebouwen herkend?

Winger
Winger
8 jaren geleden

Het gaat wel erg abstract over naar een normale wolk met die lijn.

Mr. Negative
Mr. Negative
8 jaren geleden

Weerspiegeling van de autoruit.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

We worden voorbereid op een droomvlucht/darkride/odyssee/zoektocht naar jezelf. Het slechte(de trollen/harteloze/technologieaanhangers) gaan overheersen met hun legers(in de bijbel de armageddon) over het goede(koning Oberon/natuur/wij/al het levende met goed hart) In de musical de droomvlucht blijkt de oma aan beide kanten te staan. Zoals ik al zei: We zitten midden in een Niburu. Al dan niet natuurlijk, want technologie kopieert de natuurwetten.
Lang geleden iets gelezen over een indiaan(Zuid Amerika), die zei dat we een keer gaan slapen en bij het ontwaken, dat we dan in een andere wereld leven.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x