Great ResetBinnenland

Schwab kan trots zijn op Rutte: hoe Nederland de blauwdruk wordt voor de westerse controlemaatschappij

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Voor ‘complotdenker’ David Icke is het duidelijk waarom de Nederlandse overheid hem niet binnenliet. Hij verwijst naar een filmpje van het World Economic Forum dat erg lovend is over plannen om uitlaatgassen van bezorgbusjes te weren uit steden. Nederland wordt de blauwdruk voor de westerse controlemaatschappij door de klimaathoax als excuus te gebruiken, aldus Icke.

Vorig jaar hebben gemeenten, partijen uit de vervoerssector en toenmalig staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat afspraken gemaakt over steden die volledig ‘schoon’ worden bevoorraad. Steden door het hele land voeren vanaf 2025 een zogeheten zero-emissiezone in, wat inhoudt dat er alleen nog met elektrische voertuigen mag worden bevoorraad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ondernemers kunnen met subsidie overstappen op een ‘schone’ bestelbus of vrachtwagen. Daarmee wil de overheid de uitstoot van ‘schadelijke’ gassen naar beneden brengen.

Veertien steden

“Nu we meer thuis zijn, valt op hoeveel bestelbusjes en vrachtwagens er rondrijden in de steden. De afspraken die we vandaag maken, zorgen ervoor dat het vanzelfsprekend wordt dat over een aantal jaar in de stad de schappen vol liggen, het afval wordt opgehaald en je pakje er op tijd aankomt, maar dan zonder uitlaatgassen en CO2-uitstoot,” citeert het World Economic Forum Van Veldhoven.

Veertien steden hebben aan het begin formeel aangekondigd in 2025 een zero-emissiezone in te voeren. Dat zijn er inmiddels al een stuk meer. Concreet betekent dat dat er in deze steden op termijn alleen nog volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens rijden.

Tilburg

Eén van de steden die in 2025 zo’n zone gaat invoeren, is Tilburg. “Het vervoer van de toekomst moet emissieloos, duurzaam en schoon zijn,” reageerde toenmalig wethouder Oscar Dusschooten (VVD).

In het klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2025 minimaal 30 steden zijn waar een zero-emissiezone voor stadslogistiek is ingevoerd. Het invoeren van deze zones zou in 2030 ongeveer 1 megaton CO2 per jaar schelen.

4.8 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

Rutte en zijn helpers plegen HOOGVERRAAD

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Wij zijn allemaal trots op de manier waarop ons Markske de zaak volledig naar de kloten helpt!

Kale kip kan je niet plukken
Kale kip kan je niet plukken
1 jaar geleden

Overstappen op elektrisch…dat wordt lachen met aanstormende blackouts

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hij is letterlijk en figuurlijk de tassendrager van het WEF

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x