Mens en Dier

Rutte krijgt kritiek na hallucinant interview: ‘Hij is de weg kwijt’

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Volgens premier Mark Rutte is er in Nederland geen vuiltje aan de lucht. “Ons vestigingsklimaat is ongelooflijk sterk. We zijn sinds 2010 uitgegroeid tot één van de rijkste economieën ter wereld, we hebben topuniversiteiten, in Europa zijn we de nummer één of twee als het gaat om scale-ups. We zijn een ongelooflijke magneet voor bedrijven,” zei hij tevreden in een interview met het FD.

Dat terwijl Scandinavië, de Baltische staten, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en zelfs Frankrijk veel beter dan Nederland scoren op het bedrijfsklimaat, aldus de Wereldbank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Met straalmotoren de coronacrisis uitgekomen

Ondertussen worden de rijen voor de voedselbank steeds langer, kunnen steeds meer mensen hun energierekening niet meer betalen en blijft de inflatie schrikbarend hoog.

Maar volgens de premier krijgen mensen genoeg hulp. “We hebben tientallen miljarden gestoken in steunpakketten voor burgers en bedrijven, waarvan ik de stelling aandurf dat dat de beste steunpakketten van Europa waren,” zei Rutte. “Die steunpakketten waren enorm goed getarget, wat spectaculair goed heeft geleid tot behoud van werkgelegenheid en economische kracht. Daardoor zijn we met straalmotoren de coronacrisis uitgekomen. En nu worden er weer tientallen miljarden vrijgemaakt om mensen en bedrijven te helpen om de Oekraïnecrisis door te komen.”

Wat betekent ‘de beste economie’ dan?

De uitspraken van de premier vallen niet in goede aarde. Zo reageert econoom en oud-Europarlementariër Auke Zijlstra: “Als gewone mensen de rekeningen niet meer kunnen betalen, wat betekent ‘de beste economie’ dan? Rutte is de weg kwijt.”

4.8 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

206 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chero
Chero
1 jaar geleden

Die gast heeft totaal niet meer in de gaten wat er werkelijk in Nederland af speelt. Het wordt tijd dat hij zijn wef tasje gaat pakken en zich gaat aan melden bij gitmo.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Ik hoop dat in maart een hoop mensen op fvd en de pvv en op van haga gaan stemmen.

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Tja, is dat niet de huidige trend van regeringsleiders, vooral de “gekochte”?

Anton
Anton
1 jaar geleden

Hij heeft wel een hoofdprijs gewonnen die Rutte: ‘swerelds beste pathologische LEUGENAAR van de eeuw. Gefeliciteerd RUTTE.

Back to top button
206
0
We lezen graag je reactie!x