Mens en Dier

Ab Osterhaus vindt dat Nederland vaccinatieplicht moet overwegen, kritiek barst los

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse regering wil dat ongevaccineerden ‘nergens meer naar binnen mogen’. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen.

Bild meldt dat in Duitsland binnenkort een vaccinatieplicht geldt voor alle gebouwen. Tv-viroloog Ab Osterhaus vindt dat Nederland dit ook serieus moet overwegen, zo zei hij op NPO Radio 1. “Ik denk dat we in ons achterhoofd moeten houden dat als we het niet doen, en niet meer druk op die vaccinatie zetten, er grote problemen kunnen ontstaan in de herfst,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als er in de wintermaanden weer een extra dreiging is omdat het vaccinatiepercentage niet hoog genoeg is, dan denk ik dat we dat toch wel serieus moeten overwegen. Het alternatief is dat weer de hele horeca plat gaat. Allemaal dingen die niet meer kunnen dan. En dat mensen alleen binnen mogen komen als ze geënt zijn,” aldus Osterhaus.

Geen talkshows meer en vooral minder drinken

Op de vraag of Nederland hier ook over moet nadenken, antwoordde hij: “Ja, zeker wel, maar ik denk dat een echte keiharde verplichting in Nederland averechts gaat werken. Dus ik denk dat het belangrijkste is dat we met z’n allen elkaar ervan overtuigen dat vaccineren een sociale plicht is.”

De multimiljonair krijgt op social media veel kritiek op zijn uitspraken. Politicus Eelco van Hoecke schrijft: “Laat Ab Osterhaus zelf binnenblijven. Dus geen talkshows meer en vooral minder drinken!”

Ab heeft flink geld verdiend aan vaccins

Student Xander vraagt: “Iemand de bewaartweets waarin plechtig beloofd werd dat er nooit een directe dan wel indirecte vaccinatieplicht zou komen?”

“Ab heeft flink geld verdiend aan vaccins en zal coûte que coûte in de mantra om vaccins te propageren blijven hangen,” twittert fysiotherapeut Auke Wagenmakers. Auteur en spreker Hans van Tellingen deelt een sneer uit: “Dan gaat de horeca failliet, heer Osterhaus.”

4.7 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

257 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Angie
Angie
2 jaren geleden

Ranzige Ab moet z’n fascistische muil dichthouden. Ab is only in it for the money. Ab denkt zeker dat ie de nieuwe Mussolini kan spelen. Wérkelijk mensen, wanneer staan we nu eens collectief op tegen dit onderdrukkend tuig!? Er zijn toch hopelijk meer verstandige mensen dan prik-imbecielen?

Frank
Frank
2 jaren geleden

Dus heeft men van de geschiedenis nog niks geleerd.

Ruud
Ruud
2 jaren geleden

Even ter info voor Ab Osterhaus een paar punten van de Code van Neurenberg want misschien heeft hij er nog nooit van gehoord.

1. De vrijwillige toestemming van de proefpersoon is absoluut noodzakelijk
Dit betekent dat betrokken persoon wettelijk bevoegd moet zijn om toestemming te geven; in staat moet zijn zijn of haar vrije keuze te maken zonder tussenkomst van enig geweld, fraude, misleiding, of enige andere vorm van beperking of dwang; en moet voldoende kennis en begrip hebben van het betreffende onderwerp zodat hij of zij in staat is een onderbouwde keuze te maken. Dit laatste vereist dat voordat de proefpersoon zijn of haar keuze kan bevestigen duidelijk gemaakt moeten worden de aard, duur en doel van het experiment ; de methode en middelen waarmee het uitgevoerd worden; alle te redelijkerwijs te verwachten ongemakken en risico’s; en de gevolgen voor de gezondheid of de persoon die mogelijk deel zal nemen aan het experiment.
De plicht en de verantwoordelijkheid voor het vaststellen van de kwaliteit van de toestemming ligt bij de persoon die het experiment initieert, aanstuurt of eraan deelneemt. Dit is een persoonlijke plicht en verantwoordelijkheid die niet ongestraft overgedragen kan worden aan een ander.

4. Het experiment moet zo uitgevoerd worden dat alle onnodige fysieke en mentale leed en letsel voorkomen worden.

Erique
Erique
2 jaren geleden

‘Vaccinatie’ stopt de verspreiding niet, zien we nu ook heel duidelijk in landen met een hoge ‘vaccinatie’graad.Het werkt niet profylactisch & deze showviroloog weet dat ook, maar ja geld is belangrijker met zijn oneman optredens op tv.

Back to top button
257
0
We lezen graag je reactie!x