Wetenschap

Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chinese natuurkundigen hebben de snelheid van de zogeheten spookachtige actie op afstand vastgesteld op 10.000 maal de lichtsnelheid.

Twee deeltjes kunnen dusdanig met elkaar worden verbonden dat ze direct met elkaar kunnen communiceren, zelfs wanneer ze zich op grote afstand van elkaar bevinden. Einstein noemde dit spookachtige actie op afstand.

Met de meetapparatuur van de onderzoekers kan geen exacte snelheid worden bepaald, maar 10.000 maal de lichtsnelheid staat ongeveer gelijk aan 3 biljoen meter per seconde.

Sneller dan het licht

Spookachtige actie op afstand overtreedt daarmee de maximale snelheid voor materie en informatie en dus de relativiteit. Het is vooralsnog onmogelijk om data te versturen door middel van kwantumverstrengeling, waardoor de relativiteitstheorie in stand wordt gehouden.

Sommige natuurkundigen denken dat communicatiesignalen sneller dan het licht kunnen worden verstuurd door het manipuleren van verstrengelde deeltjes.

Direct

Dankzij de Chinese natuurkundigen, hetzelfde team dat afgelopen jaar fotonen over een recordafstand van 143 kilometer wist te teleporteren, weten we nu dat spookachtige actie op afstand een snelheid bereikt van tenminste 3 biljoen meter per seconde. Het is ook goed mogelijk dat de interactie direct is, aldus de onderzoekers.

Andere onderzoeksgroepen probeerden de snelheid van spookachtige actie op afstand al eerder vast te stellen, maar door fouten in de methodologie werd de non-lokaliteit steeds ondermijnd.

Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

De natuurkundigen verstrengelden paren fotonen en stuurden de helft van elk paar naar een station op 15,3 kilometer afstand. De ene helft van het paar werd vervolgens geanalyseerd en men berekende hoeveel tijd de andere helft van het paar nodig had om dezelfde staat te bereiken. Dit proces werd 12 uur lang herhaald om genoeg data te verzamelen en de snelheid van de spookachtige afstand te berekenen.

Lees het onderzoek hier.

Bron: Extremetech.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

We zijn nu op het punt waar een quantum internet – hetzij met behulp van conventionele vezels of satellieten – haalbaar begint te worden. Als blijkt dat we eigenlijk kunnen communiceren via quantum entanglement gegevens, weten we nu, dat het veel sneller zal zijn dan de snelheid van het licht.Door de onderzoeken die er gepleegd zijn.Zie ook de bron.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Ik begrijp uit het artikel dat:
wanneer twee deeltjes bij elkaar horen, en ééntje verandert (orientatie, potentiaal ?), dan verandert de ander ook (in dezelfde mate?).

Weet iemand wanneer je weet dat twee deeltjes bij elkaar horen?
Hoe koppel je deeltjes aan elkaar?

Arie
Arie
9 jaren geleden

[quote name=”Herman de Graaf”]Ik begrijp uit het artikel dat:
wanneer twee deeltjes bij elkaar horen, en ééntje verandert (orientatie, potentiaal ?), dan verandert de ander ook (in dezelfde mate?).

Weet iemand wanneer je weet dat twee deeltjes bij elkaar horen?
Hoe koppel je deeltjes aan elkaar?[/quote]
Het is een theorie die thuis hoort in de kwantummechanica.
Als twee elementaire deeltjes ooit verbonden zijn geweest blijven ze dat ook ongeacht hun afstand. Gedacht wordt dat dit via een andere dimensie plaats vindt waar geen tijd en ruimte bestaat.
Elektronen neutrino’s en quarks en hun antideeltjes (antimaterie) zijn de elementaire deeltjes die bewezen zijn.

kees ijpelaar
kees ijpelaar
9 jaren geleden

Dit heet entanglement zie de film Dr. Quantum into the rabbit hole.

http://www.youtube.com/watch?v=Jh8uZUzuRhk

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x