Homepagina » Wetenschap » Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid
Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

Chinese natuurkundigen hebben de snelheid van de zogeheten spookachtige actie op afstand vastgesteld op 10.000 maal de lichtsnelheid.

Twee deeltjes kunnen dusdanig met elkaar worden verbonden dat ze direct met elkaar kunnen communiceren, zelfs wanneer ze zich op grote afstand van elkaar bevinden. Einstein noemde dit spookachtige actie op afstand.

Met de meetapparatuur van de onderzoekers kan geen exacte snelheid worden bepaald, maar 10.000 maal de lichtsnelheid staat ongeveer gelijk aan 3 biljoen meter per seconde.

Sneller dan het licht

Spookachtige actie op afstand overtreedt daarmee de maximale snelheid voor materie en informatie en dus de relativiteit. Het is vooralsnog onmogelijk om data te versturen door middel van kwantumverstrengeling, waardoor de relativiteitstheorie in stand wordt gehouden.

Sommige natuurkundigen denken dat communicatiesignalen sneller dan het licht kunnen worden verstuurd door het manipuleren van verstrengelde deeltjes.

Direct

Dankzij de Chinese natuurkundigen, hetzelfde team dat afgelopen jaar fotonen over een recordafstand van 143 kilometer wist te teleporteren, weten we nu dat spookachtige actie op afstand een snelheid bereikt van tenminste 3 biljoen meter per seconde. Het is ook goed mogelijk dat de interactie direct is, aldus de onderzoekers.

Andere onderzoeksgroepen probeerden de snelheid van spookachtige actie op afstand al eerder vast te stellen, maar door fouten in de methodologie werd de non-lokaliteit steeds ondermijnd.

Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

De natuurkundigen verstrengelden paren fotonen en stuurden de helft van elk paar naar een station op 15,3 kilometer afstand. De ene helft van het paar werd vervolgens geanalyseerd en men berekende hoeveel tijd de andere helft van het paar nodig had om dezelfde staat te bereiken. Dit proces werd 12 uur lang herhaald om genoeg data te verzamelen en de snelheid van de spookachtige afstand te berekenen.

Lees het onderzoek hier.

Bron: Extremetech.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  We zijn nu op het punt waar een quantum internet – hetzij met behulp van conventionele vezels of satellieten – haalbaar begint te worden. Als blijkt dat we eigenlijk kunnen communiceren via quantum entanglement gegevens, weten we nu, dat het veel sneller zal zijn dan de snelheid van het licht.Door de onderzoeken die er gepleegd zijn.Zie ook de bron.

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik begrijp uit het artikel dat:
  wanneer twee deeltjes bij elkaar horen, en ééntje verandert (orientatie, potentiaal ?), dan verandert de ander ook (in dezelfde mate?).

  Weet iemand wanneer je weet dat twee deeltjes bij elkaar horen?
  Hoe koppel je deeltjes aan elkaar?

  0 likes
 • Arie schreef:

  [quote name=”Herman de Graaf”]Ik begrijp uit het artikel dat:
  wanneer twee deeltjes bij elkaar horen, en ééntje verandert (orientatie, potentiaal ?), dan verandert de ander ook (in dezelfde mate?).

  Weet iemand wanneer je weet dat twee deeltjes bij elkaar horen?
  Hoe koppel je deeltjes aan elkaar?[/quote]
  Het is een theorie die thuis hoort in de kwantummechanica.
  Als twee elementaire deeltjes ooit verbonden zijn geweest blijven ze dat ook ongeacht hun afstand. Gedacht wordt dat dit via een andere dimensie plaats vindt waar geen tijd en ruimte bestaat.
  Elektronen neutrino’s en quarks en hun antideeltjes (antimaterie) zijn de elementaire deeltjes die bewezen zijn.

  0 likes
 • kees ijpelaar schreef:

  Dit heet entanglement zie de film Dr. Quantum into the rabbit hole.

  http://www.youtube.com/watch?v=Jh8uZUzuRhk

  0 likes
 • kees ijpelaar schreef:

  Wat ooit fantasie was komt uit, is fantasie ook een erfenis uit ons verleden? zie stargate serie, allemaal gebaseerd op deze theorieën.

  In ieder geval, leuk, en beter dan oorlog voeren omdat het ook inhoudt dat de dood eigenlijk niet bestaat maar dat we reizen tussen dimensies.

  0 likes
 • Linda schreef:

  Ik heb al weer jaren geleden een boek gehad dat ik heb uitgeleend en niet teruggekregen. Helaas titel en auteur vergeten. Daarin worden proeven met planten beschreven. De planten werden aangesloten op een leugendetector, die hun reacties heel goed bleken te registreren. Een plant werd volledig vertroeteld. Een ander werd aan zijn lot over gelaten. Er werd er een uitgesproken slecht behandeld, ook met vuur aan de bladeren. De verschillende behandelingen waren gekoppeld aan verschillende mensen.
  Vervolgens werd er een blad of tak van iedere plant ver van de moederplant gebracht en ook aan de leugendetector geplaatst. Bij de betreffende personen van de verschillende behandelingen reageerden de afgescheiden delen van de planten op dezelfde manier op de verschillende personen als de moederplanten. Het maakte diepe indruk op me. Ook het feit dat een bepaalde behandeling in plantenwereld ook stress of tevredenheid kent.

  0 likes
 • fremdkörper schreef:

  Even kleine correctie: anders dan het bovenstaande artikel beweert, is niet de snelheid vastgesteld, maar de ondergrens van de snelheid.
  Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat de ‘spooky action’ instantaan is.

  En om een bovenstaande vraag te beantwoorden: deeltjes zijn verstrengeld als ze, bijvoorbeeld, als paar worden geproduceerd.

  0 likes
 • MAY-lou-A schreef:

  Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…

  0 likes
 • Carnivore schreef:

  [quote name=”MAY-lou-A”]Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]

  Grappig dat mensen die OBE of BDE hebben dat ook vermelden.

  Komieke samenval toch?

  0 likes
  • Kresna schreef:

   Dit is zeker geen toeval aangezien mensen met een BDE zich juist in de non-lokale ruimte (dus geen tijd en ruimte) “bevinden” en alles instantaan “plaatsvindt”. Dus waar je aan denkt “daar” ben je ook (woorden schieten te kort in onze 3d wereld :-). Dit impliceert ook dat ons (individueel en collectief) bewustzijn zich in de non-lokale ruimte bevindt en niet in onze hersenen. De quantumfysica komt met verstrengeling (en tot op zekere hoogte ook de snaartheorie) in elk geval heel dichtbij een wetenschappelijke verklaring.

   0 likes
 • Bert schreef:

  Kan wel! Heb ik in als reactie een paar artikelen geleden uitgelegd en kreeg er toen van langs. Ik moest me eens “inlezen”
  Trek het mij niet aan want het is bekend dat wetenschappers niets liever doen dan elkaar afbranden.

  0 likes
 • pinobot schreef:

  [quote name=”MAY-lou-A”]Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]
  Alleen als je massa hebt.

  0 likes
 • Techneut schreef:

  [quote name=”pinobot”][quote name=”MAY-lou-A”]Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]
  Alleen als je massa hebt.[/quote]
  Nope. Als je massa hebt kan je de lichtsnelheid niet halen. Alleen voor een foton staat de tijd écht stil. Kijk maar naar de LHC. Hoeveel energie ze ook toevoegen aan de deeltjes, het kost steeds meer energie om slechts nog een extra ‘9’(van de 99,99% van de lichtsnelheid) achter de komma te krijgen. (en de deeltjes nemen toe in massa).

  0 likes
 • FFHK schreef:

  lichtsnelheid x tijd !

  0 likes
 • FFHK schreef:

  en einstein kijk niet zo raar tis maar een alien !

  0 likes
 • Bhrakoot schreef:

  Dit is al heeeeel lang bekend. Daarom moet je ook uitkijken met wie je seks hebt en met wie je omgaat, want als je het eenmaal gedaan hebt met een persoon, zal, al duurt het 100.000 jaar, je genen contact zoeken met de genen van die andere persoon(personen). Dus indien je op zoek bent naar zelfstandigheid, beperk dan je seksuele lusten tot slechts een persoon (monogamie) of beter, heb helemaal geen seks. Deze wijsheid (herenigingskrachts-regel)ligt ook aan de basis van monogamie, door godsdiensten sterk aanbevolen en aan de seksonthouding door priesters, bijvoorbeeld.
  Het is ook het fundament om weer herenigd te willen zijn met God, met wie wij ooit in intieme relatie waren.

  0 likes
 • Rob schreef:

  [quote name=”MAY-lou-A”]Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]

  Laat tijd eens weg ,want dit is bedacht door mensen .

  0 likes
 • indiansummer schreef:

  [quote name=”Linda”]Ik heb al weer jaren geleden een boek gehad dat ik heb uitgeleend en niet teruggekregen. Helaas titel en auteur vergeten. Daarin worden proeven met planten beschreven. De planten werden aangesloten op een leugendetector, die hun reacties heel goed bleken te registreren. Een plant werd volledig vertroeteld. Een ander werd aan zijn lot over gelaten. Er werd er een uitgesproken slecht behandeld, ook met vuur aan de bladeren. De verschillende behandelingen waren gekoppeld aan verschillende mensen.
  Vervolgens werd er een blad of tak van iedere plant ver van de moederplant gebracht en ook aan de leugendetector geplaatst. Bij de betreffende personen van de verschillende behandelingen reageerden de afgescheiden delen van de planten op dezelfde manier op de verschillende personen als de moederplanten. Het maakte diepe indruk op me. Ook het feit dat een bepaalde behandeling in plantenwereld ook stress of tevredenheid kent.[/quote]
  Dit staat beschreven in: Het geheime leven van je cellen van Robert B. Stone. Een duidelijk, verhelderend en makkelijk te lezen boek dat helaas nog maar moeilijk verkrijgbaar is.

  0 likes
 • Poka schreef:

  dit is te verklaren door het holografische universum. lees er hier meer over:

  http://mecurious91.blogspot.nl/2013/03/het-universum-als-hologram.html

  het verklaart ook een hoop andere fenomenen.

  0 likes
 • vectorEQ schreef:

  dat mensen nog niet weten dat er 3 soorten licht zijn, waarvan de waarneembare (voor de meesten van ons iig) de langzaamste is. en de minst voorkomende. het is volstrekte onzin dat er alleen bij licht snelheid geen tijd is. want het is geen maximum snelheid. tijd is er dus helemaal niet. en omdat tijd er niet is is er ook geen afstand.

  0 likes
 • ikke schreef:

  Dit is onzin, want:

  ‘De foton die aan het andere eind van het heelal staat zal OP HETZELFDE MOMENT de staat van het andere foton aannemen dus kan dit bijgevolg niet aan snelheden gelinkt zijn.’

  Een uitspraak van mijn vriendin haar docent kwantum fysica.

  0 likes
 • bedacht schreef:

  [quote name=”Bert”]Kan wel! Heb ik in als reactie een paar artikelen geleden uitgelegd en kreeg er toen van langs. Ik moest me eens “inlezen”
  Trek het mij niet aan want het is bekend dat wetenschappers niets liever doen dan elkaar afbranden.[/quote]
  iemand die goed is in afkraken kan zich dan wel een wetenschapper noemen. maar naar mijn weten is dit eerder iemand die goed is in het voeren van discussies en het naar zijn eigen hand zetten, plus het feit dat hij dus helemaal niet open staat voor andermans mening behalve die van zichzelf. daarnaast wat ik zeg kan hij zichzelf wel een wetenschapper noemen. maar op het moment dat die jou hierover aanspreekt heeft dit dus niks met wetenschap te maken, en is het dus eigenlijk ook niet relevant dit te benoemen. Ik denk dan ook dat dit soort mensen idd er alleen maar zijn om een ander af te branden om er juist zelf beter van te worden. die haat, daar hou ik overigens zoiezo niet van. een discussie is niet om naar je eigen hand te zetten, maar om feiten naast elkaar te leggen. en vervolgens de waarheid (tot zover deze bestaat) in het midden te laten. dit is ook waar wetenschap over moet gaan, en niet je gelijk halen. Dit heeft immers met debatteren te maken.

  0 likes
 • […] die er zijn. Zo zeggen ze dat niets sneller dan licht kan gaan. Maar dat verstrengelde deeltjes wel sneller dan het licht met elkaar kunnen communiceren. Ze zeggen ook dat licht altijd met dezelfde snelheid op je afkomt. […]

 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >