Homepagina » Wetenschap » Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid
Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

Chinese natuurkundigen hebben de snelheid van de zogeheten spookachtige actie op afstand vastgesteld op 10.000 maal de lichtsnelheid.

Twee deeltjes kunnen dusdanig met elkaar worden verbonden dat ze direct met elkaar kunnen communiceren, zelfs wanneer ze zich op grote afstand van elkaar bevinden. Einstein noemde dit spookachtige actie op afstand.

Met de meetapparatuur van de onderzoekers kan geen exacte snelheid worden bepaald, maar 10.000 maal de lichtsnelheid staat ongeveer gelijk aan 3 biljoen meter per seconde.

Sneller dan het licht

Spookachtige actie op afstand overtreedt daarmee de maximale snelheid voor materie en informatie en dus de relativiteit. Het is vooralsnog onmogelijk om data te versturen door middel van kwantumverstrengeling, waardoor de relativiteitstheorie in stand wordt gehouden.

Sommige natuurkundigen denken dat communicatiesignalen sneller dan het licht kunnen worden verstuurd door het manipuleren van verstrengelde deeltjes.

Direct

Dankzij de Chinese natuurkundigen, hetzelfde team dat afgelopen jaar fotonen over een recordafstand van 143 kilometer wist te teleporteren, weten we nu dat spookachtige actie op afstand een snelheid bereikt van tenminste 3 biljoen meter per seconde. Het is ook goed mogelijk dat de interactie direct is, aldus de onderzoekers.

Andere onderzoeksgroepen probeerden de snelheid van spookachtige actie op afstand al eerder vast te stellen, maar door fouten in de methodologie werd de non-lokaliteit steeds ondermijnd.

Snelheid spookachtige actie berekend: 10.000 keer de lichtsnelheid

De natuurkundigen verstrengelden paren fotonen en stuurden de helft van elk paar naar een station op 15,3 kilometer afstand. De ene helft van het paar werd vervolgens geanalyseerd en men berekende hoeveel tijd de andere helft van het paar nodig had om dezelfde staat te bereiken. Dit proces werd 12 uur lang herhaald om genoeg data te verzamelen en de snelheid van de spookachtige afstand te berekenen.

Lees het onderzoek hier.

Bron: Extremetech.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. We zijn nu op het punt waar een quantum internet – hetzij met behulp van conventionele vezels of satellieten – haalbaar begint te worden. Als blijkt dat we eigenlijk kunnen communiceren via quantum entanglement gegevens, weten we nu, dat het veel sneller zal zijn dan de snelheid van het licht.Door de onderzoeken die er gepleegd zijn.Zie ook de bron.

  0 likes
 2. Ik begrijp uit het artikel dat:
  wanneer twee deeltjes bij elkaar horen, en ééntje verandert (orientatie, potentiaal ?), dan verandert de ander ook (in dezelfde mate?).

  Weet iemand wanneer je weet dat twee deeltjes bij elkaar horen?
  Hoe koppel je deeltjes aan elkaar?

  0 likes
 3. [quote name=”Herman de Graaf”]Ik begrijp uit het artikel dat:
  wanneer twee deeltjes bij elkaar horen, en ééntje verandert (orientatie, potentiaal ?), dan verandert de ander ook (in dezelfde mate?).

  Weet iemand wanneer je weet dat twee deeltjes bij elkaar horen?
  Hoe koppel je deeltjes aan elkaar?[/quote]
  Het is een theorie die thuis hoort in de kwantummechanica.
  Als twee elementaire deeltjes ooit verbonden zijn geweest blijven ze dat ook ongeacht hun afstand. Gedacht wordt dat dit via een andere dimensie plaats vindt waar geen tijd en ruimte bestaat.
  Elektronen neutrino’s en quarks en hun antideeltjes (antimaterie) zijn de elementaire deeltjes die bewezen zijn.

  0 likes
 4. Dit heet entanglement zie de film Dr. Quantum into the rabbit hole.

  http://www.youtube.com/watch?v=Jh8uZUzuRhk

  0 likes
 5. Wat ooit fantasie was komt uit, is fantasie ook een erfenis uit ons verleden? zie stargate serie, allemaal gebaseerd op deze theorieën.

  In ieder geval, leuk, en beter dan oorlog voeren omdat het ook inhoudt dat de dood eigenlijk niet bestaat maar dat we reizen tussen dimensies.

  0 likes
 6. Ik heb al weer jaren geleden een boek gehad dat ik heb uitgeleend en niet teruggekregen. Helaas titel en auteur vergeten. Daarin worden proeven met planten beschreven. De planten werden aangesloten op een leugendetector, die hun reacties heel goed bleken te registreren. Een plant werd volledig vertroeteld. Een ander werd aan zijn lot over gelaten. Er werd er een uitgesproken slecht behandeld, ook met vuur aan de bladeren. De verschillende behandelingen waren gekoppeld aan verschillende mensen.
  Vervolgens werd er een blad of tak van iedere plant ver van de moederplant gebracht en ook aan de leugendetector geplaatst. Bij de betreffende personen van de verschillende behandelingen reageerden de afgescheiden delen van de planten op dezelfde manier op de verschillende personen als de moederplanten. Het maakte diepe indruk op me. Ook het feit dat een bepaalde behandeling in plantenwereld ook stress of tevredenheid kent.

  0 likes
 7. Even kleine correctie: anders dan het bovenstaande artikel beweert, is niet de snelheid vastgesteld, maar de ondergrens van de snelheid.
  Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat de ‘spooky action’ instantaan is.

  En om een bovenstaande vraag te beantwoorden: deeltjes zijn verstrengeld als ze, bijvoorbeeld, als paar worden geproduceerd.

  0 likes
 8. Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…

  0 likes
 9. [quote name=”MAY-lou-A”]Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]

  Grappig dat mensen die OBE of BDE hebben dat ook vermelden.

  Komieke samenval toch?

  0 likes
  • Dit is zeker geen toeval aangezien mensen met een BDE zich juist in de non-lokale ruimte (dus geen tijd en ruimte) “bevinden” en alles instantaan “plaatsvindt”. Dus waar je aan denkt “daar” ben je ook (woorden schieten te kort in onze 3d wereld :-). Dit impliceert ook dat ons (individueel en collectief) bewustzijn zich in de non-lokale ruimte bevindt en niet in onze hersenen. De quantumfysica komt met verstrengeling (en tot op zekere hoogte ook de snaartheorie) in elk geval heel dichtbij een wetenschappelijke verklaring.

   0 likes
 10. Kan wel! Heb ik in als reactie een paar artikelen geleden uitgelegd en kreeg er toen van langs. Ik moest me eens “inlezen”
  Trek het mij niet aan want het is bekend dat wetenschappers niets liever doen dan elkaar afbranden.

  0 likes
 11. [quote name=”MAY-lou-A”]Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]
  Alleen als je massa hebt.

  0 likes
 12. [quote name=”pinobot”][quote name=”MAY-lou-A”]Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]
  Alleen als je massa hebt.[/quote]
  Nope. Als je massa hebt kan je de lichtsnelheid niet halen. Alleen voor een foton staat de tijd écht stil. Kijk maar naar de LHC. Hoeveel energie ze ook toevoegen aan de deeltjes, het kost steeds meer energie om slechts nog een extra ‘9’(van de 99,99% van de lichtsnelheid) achter de komma te krijgen. (en de deeltjes nemen toe in massa).

  0 likes
 13. lichtsnelheid x tijd !

  0 likes
 14. en einstein kijk niet zo raar tis maar een alien !

  0 likes
 15. Dit is al heeeeel lang bekend. Daarom moet je ook uitkijken met wie je seks hebt en met wie je omgaat, want als je het eenmaal gedaan hebt met een persoon, zal, al duurt het 100.000 jaar, je genen contact zoeken met de genen van die andere persoon(personen). Dus indien je op zoek bent naar zelfstandigheid, beperk dan je seksuele lusten tot slechts een persoon (monogamie) of beter, heb helemaal geen seks. Deze wijsheid (herenigingskrachts-regel)ligt ook aan de basis van monogamie, door godsdiensten sterk aanbevolen en aan de seksonthouding door priesters, bijvoorbeeld.
  Het is ook het fundament om weer herenigd te willen zijn met God, met wie wij ooit in intieme relatie waren.

  0 likes
 16. [quote name=”MAY-lou-A”]Kan niet.. werd een paar artikelen geleden nog uitgelegd. Bij de snelheid van licht is er geen tijd meer en dus ook geen snelheid. Je bent instant waar je wezen wilt…[/quote]

  Laat tijd eens weg ,want dit is bedacht door mensen .

  0 likes
 17. [quote name=”Linda”]Ik heb al weer jaren geleden een boek gehad dat ik heb uitgeleend en niet teruggekregen. Helaas titel en auteur vergeten. Daarin worden proeven met planten beschreven. De planten werden aangesloten op een leugendetector, die hun reacties heel goed bleken te registreren. Een plant werd volledig vertroeteld. Een ander werd aan zijn lot over gelaten. Er werd er een uitgesproken slecht behandeld, ook met vuur aan de bladeren. De verschillende behandelingen waren gekoppeld aan verschillende mensen.
  Vervolgens werd er een blad of tak van iedere plant ver van de moederplant gebracht en ook aan de leugendetector geplaatst. Bij de betreffende personen van de verschillende behandelingen reageerden de afgescheiden delen van de planten op dezelfde manier op de verschillende personen als de moederplanten. Het maakte diepe indruk op me. Ook het feit dat een bepaalde behandeling in plantenwereld ook stress of tevredenheid kent.[/quote]
  Dit staat beschreven in: Het geheime leven van je cellen van Robert B. Stone. Een duidelijk, verhelderend en makkelijk te lezen boek dat helaas nog maar moeilijk verkrijgbaar is.

  0 likes
 18. dit is te verklaren door het holografische universum. lees er hier meer over:

  http://mecurious91.blogspot.nl/2013/03/het-universum-als-hologram.html

  het verklaart ook een hoop andere fenomenen.

  0 likes
 19. dat mensen nog niet weten dat er 3 soorten licht zijn, waarvan de waarneembare (voor de meesten van ons iig) de langzaamste is. en de minst voorkomende. het is volstrekte onzin dat er alleen bij licht snelheid geen tijd is. want het is geen maximum snelheid. tijd is er dus helemaal niet. en omdat tijd er niet is is er ook geen afstand.

  0 likes
 20. Dit is onzin, want:

  ‘De foton die aan het andere eind van het heelal staat zal OP HETZELFDE MOMENT de staat van het andere foton aannemen dus kan dit bijgevolg niet aan snelheden gelinkt zijn.’

  Een uitspraak van mijn vriendin haar docent kwantum fysica.

  0 likes
 21. [quote name=”Bert”]Kan wel! Heb ik in als reactie een paar artikelen geleden uitgelegd en kreeg er toen van langs. Ik moest me eens “inlezen”
  Trek het mij niet aan want het is bekend dat wetenschappers niets liever doen dan elkaar afbranden.[/quote]
  iemand die goed is in afkraken kan zich dan wel een wetenschapper noemen. maar naar mijn weten is dit eerder iemand die goed is in het voeren van discussies en het naar zijn eigen hand zetten, plus het feit dat hij dus helemaal niet open staat voor andermans mening behalve die van zichzelf. daarnaast wat ik zeg kan hij zichzelf wel een wetenschapper noemen. maar op het moment dat die jou hierover aanspreekt heeft dit dus niks met wetenschap te maken, en is het dus eigenlijk ook niet relevant dit te benoemen. Ik denk dan ook dat dit soort mensen idd er alleen maar zijn om een ander af te branden om er juist zelf beter van te worden. die haat, daar hou ik overigens zoiezo niet van. een discussie is niet om naar je eigen hand te zetten, maar om feiten naast elkaar te leggen. en vervolgens de waarheid (tot zover deze bestaat) in het midden te laten. dit is ook waar wetenschap over moet gaan, en niet je gelijk halen. Dit heeft immers met debatteren te maken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

code rood griep

Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!

Het is weer zover. Er heerst een ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

koning

Koning over Holocaust: mag nooit meer gebeuren. Waarom wil hij deze geheime dossiers over oorlogsmisdadigers dan niet vrijgeven?

Koning Willem-Alexander reisde afgelopen week naar Israël ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.