Homepagina » Gezondheid » Mexicaanse griep sterk overdreven
Mexicaanse griep sterk overdreven

Mexicaanse griep sterk overdreven

Britse wetenschappers die banden hadden met de farmaceutische industrie, hebben de ernst van de Mexicaanse griepepidemie overdreven.

Bijna 60 procent van de risico-analyses die zij deden waren ernstiger dan die van de overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Dat blijkt uit een onderzoek naar krantenartikelen in de periode tussen 2009 en 2010 dat gepubliceerd is in het Journal of Epidemiology and Community Health.

Belangen

Terwijl officiële bronnen spraken van in het ergste geval tussen de 400.000 en 800.000 zieken, hadden de academici het over meer dan 18 miljoen mensen die binnen vier maanden besmet zouden raken.

De analyse richtte zich op artikelen in 12 Britse kranten waarin 44 academici aan het woord kwamen, van wie er 35 belangen hadden in de farmaceutische industrie. De kans op overdrijving van het griepgevaar was bij deze wetenschappers zes keer hoger dan bij collega’s die geen belangen in de industrie hadden.

Volgens de onderzoekers hadden journalisten moeten schrijven over de belangen van de geïnterviewde academici. Ze merken ook op dat de sombere voorstelling van zaken nauw samenhangt met het hebben van belangen in de industrie.

Winst

In dezelfde periode lag viroloog Ab Osterhaus onder vuur. Hij was als adviseur van de overheid betrokken bij de bestrijding van de Mexicaanse griep.

Op 14 augustus 2009 verscheen er op de weblog Seven een primeur naar aanleiding van een onderzoek het werk van Osterhaus voor farmaceutische bedrijven, waaronder vaccinmaker GlaxoSmithKline, en de belangenverstrengeling die dat met zich meebracht. Osterhaus zou de overheid grote aantallen vaccins hebben laten bestellen, om hier zelf winst uit te halen.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Op het moment dat in Nederland een pandemonium was uitgesproken, hieven Coetinho en de zijnen het glas. Helaas geen link, het was tijdens het journaal. Zorg om de bevolking? Zou niet weten hoe.

  0 likes
 2. Een griepje waar heeft men het over. Het lijkt wel of het de bedoeling is een land van bangerikken te worden. Wat dat betreft zie ik echt een poging om een duivelse samenleving te maken met een enorme massa van bange mensen en een bullebakkenoverheid zoals in de Sovjet Unie. De new age speelt het spelletje mee. gelukkig worden steeds meer mensen wakker maar het antwoord van de achterbakse overheid is nog meer repressie en nog meer treiteren van mensen. Ik kan niet anders zeggen dat ik een hekel heb gekregen aan het ooit fijne Nederland.

  0 likes
 3. Oud nieuws.
  Het moest een pandemie worden genoemd, zodat er budget kwam om de vaccins te bestellen.
  Een commissie met een aantal geheime leden heeft daartoe besloten.
  http://weblogs.vpro.nl/argos/2010/04/16/17-april-2010-de-maakbare-griep-pandemie/

  0 likes
 4. Aardbewoner, wat heeft new age te maken met de griep.
  Wat hebben deze mensen je aangedaan dat je zo,n haat hebt in heel veel stukjes die je plaatst.
  Zie alleen vreedzame mensen in de new age en je hoeft het niet overal mee eens zijn, maar dat ze meewerken aan een duivelse samenleving, gaat wel heel ver.

  0 likes
 5. zonder mondkapjes
  kan je lekker ademen – zo stik je toch ?
  denk na. gekkenhuis .

  0 likes
 6. [quote name=”TheRoy”]zonder mondkapjes
  kan je lekker ademen – zo stik je toch ?
  denk na. gekkenhuis .[/quote]

  Het is wel ironisch dat er daar in die Oosterse landen nogal wat mensen met mondkapjes rondlopen die vaak gefilmd worden in nieuwsuitzendingen met name. Wil men dat hier ook introduceren ? Zal ik een website gaan beginnen die mondkapjes verkoopt ?
  Gaarne reactie en advies.

  0 likes
 7. [quote name=”kengai”]Aardbewoner, wat heeft new age te maken met de griep.
  Wat hebben deze mensen je aangedaan dat je zo,n haat hebt in heel veel stukjes die je plaatst.
  Zie alleen vreedzame mensen in de new age en je hoeft het niet overal mee eens zijn, maar dat ze meewerken aan een duivelse samenleving, gaat wel heel ver.[/quote]
  [quote name=”kengai”]Aardbewoner, wat heeft new age te maken met de griep.
  Wat hebben deze mensen je aangedaan dat je zo,n haat hebt in heel veel stukjes die je plaatst.
  Zie alleen vreedzame mensen in de new age en je hoeft het niet overal mee eens zijn, maar dat ze meewerken aan een duivelse samenleving, gaat wel heel ver.[/quote]

  De “New Age Movement” is bedacht door “de elite” met het doel mensen op een verkeerd spoor te zetten.

  Hoe? Wellicht verduidelijkt deze YouTube podcast van Mark Passio, ex-satanist, het e.e.a.:

  http://www.youtube.com/watch?v=Q51l_E8Tlp0

  0 likes
 8. Hier op mijn werk laten veel slaven zich inspuiten met de griepprik.
  Nu al meerdere die vergaan van de pijn in hun arm, en allemaal vertonen ze al dagen lang griepverschijnselen.

  Ondertussen alles naar binnen werken wat niets met voending te maken heeft.

  En dan denken dat ze met zo’n injectie goed bezig zijn en zich zelf beschermen om gezond en en zonder zorgen oud te worden.

  0 likes
 9. Velen binnen de new agebeweging volgen (vaak zonder dit te weten) een duistere agenda van depopulatie. Jammer maar waar ! want vaak hebben nogal wat new agers zelf kinderen. De zogezegde new agebeweging wordt aangestuurd door mensen achter de schermen (illuminati en hun managmentsteam de Bilderbergers) en gebruikt nogal wat new agedicipelen voor hun depopulatieagenda (agenda 21). Men gebruikt “problemen” zoals klimaatverandering om de die zogezegde dictatuur van die nieuwe werelorde en vooralsnog de EU-dictatuur pogen te verkopen aan de burgers. Of dat lukt is aan ons !! Men is wat schter op schema en uitstel lijdt tot afstel. Laat ze maat verrekken met hun rotdictatuur !!

  0 likes
 10. Sorry, aardbewoner maar ik zie die connectie niet en wat de klimaat verandering betreft, zou ik zeggen kijk eens om je heen er is nergens meer een stabiele klimaat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavirus

Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter

De vooraanstaande arts Alberto Zangrillo heeft gezegd ...

betogers

Betogers op de Dam krijgen flinke zak geld van gemeente Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam waren gisteren ...