Het Complot

Sony-hack: een bizar complot om het Noord-Koreaanse regime verder te isoleren?

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geruchten over een samenzwering van de CIA in de zogeheten Sony-hack, zijn niet verrassend. De Verenigde Staten hebben een lange geschiedenis van dubieuze pogingen om buitenlandse leiders uit te schakelen.

De film ‘The Interview’ gaat over twee Amerikaanse talkshow-journalisten die op weg zijn naar een interview met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Onderweg worden ze gerekruteerd door de CIA, die wil dat ze hem vergiftigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dit doet denken aan pogingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten in de jaren zestig en zeventig om de Cubaanse leider Fidel Castro uit de weg te ruimen, inclusief het inhuren van de Italiaanse maffia.

De pogingen werden in 1975 gepubliceerd in een rapport van een Amerikaanse Senaatscommissie. “De CIA kent een lange geschiedenis van vaak mislukte aanslagen op leiders van landen die zich niet naar de wens van de VS gedroegen,” zei voorzitter van het European Center for Constitutional and Human Rights Michael Ratner. “Naast Castro ging dat bijvoorbeeld om Patrice Lumumba uit Congo, Rafael Trujillo uit de Dominicaanse Republiek en Ngo Dinh Diem, de eerste president van Zuid-Vietnam.

De VS noemt het ‘selectief doden’, aldus Ratner. “Denk aan kolonel Gaddafi van Libië en mensen die gedood zijn door drones of bij speciale operaties.”

Er is volgens hem geen substantieel bewijs dat Noord-Korea achter de Sony-hack zit. “Bekijk het eens van de andere kant: het is allemaal prima om grappen te maken over moorden op leiders van kleine landen die door de VS gedemoniseerd worden. Maar stel je voor dat Rusland of China een film had gemaakt over de moord op de Amerikaanse president. Ik kan je verzekeren dat zoiets consequenties zal hebben.”

Volgens directeur van US Academics for Peace James E. Jennings zijn er nog geen aanwijzingen dat Noord-Korea achter de hack zit. “De snelle conclusie van de FBI stuit op kritiek van beveiligingsexperts en voedt samenzweringstheorieën over Amerikaanse betrokkenheid bij een bizar plot om het Noord-Koreaanse regime verder te isoleren.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat de CIA vuile trucs gebruikt in een poging buitenlandse regimes te ondermijnen. Mensen hebben volgens Jennings het recht sceptisch te zijn over de claims van de FBI en vragen te stellen over mogelijke betrokkenheid van de CIA. Als blijkt dat de CIA betrokken is bij de Sony-hack, wordt het hoog tijd voor een nieuw parlementair onderzoek, aldus Jennings.

[IPS]

3.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Ja,……..de USA, eens een machtig en vrij land dat een echte democratie was en alles mocht en kon toen.
De 50-er jaren waren een lust voor de gehele wereld en was elk land toch wel jaloers op dit continent.
In de jaren erna begon de aftakeling van een natie die pretendeerde de macht over de wereld te mogen bezitten, de FED kwam tevoorschijn en de rest van de personen die graag wereldmacht wilden.
Dit wordt steeds erger heden ten dagen en wie niet naar de pijpen danst van de USA is al gauw gedemoniseerd en moet omver gegooid worden: want hoe durf je jezelf te verzetten tegen een Moloch die het verstand heeft van een borrelnootje en alleen zichzelf “goed”vind.
Wat mij tegen de borst stuit is dat hier in de EU alle leiders van de EU-landen als een slaafs hondje achter de USA aanlopen.
Gelukkig zijn er nog landen die anders denken en niet slaafs luisteren naar de USA.
Maar……………….helaas zijn er, in landen die wel doen wat de US wil, mensen die een ieder afbranden die anders denken en de USA geen model vinden van democratie (meer Demoncratie) maar steeds meer een dictatuur.
Weg vrijheden van de mensen, in de naam van “oorlog tegen terrorisme”, raken de inwoners van de US alles kwijt wat toen zo mooi was.
Nog even en de EU volgt dezelfde weg en zal ons, de inwoners van Europa, nog meer vrijheden ontnemen in de naam van de Almachtige USA.
Moeten wij dit alles slikken, nee maar er moet wel een wil zijn om tegengas te kunnen geven en die is er zekers in ons mooie Nederland totaal niet.
Het gaat slecht met de US, de petrodollar zakt in waarde en de schuld van de US is dermate hoog dat zij dit onmogelijk ooit kan aflossen en wie krijgen daar de schuld van, juist die paar landen die niet naar hun pijpen dansen.
Ooit heeft iemand een boek geschreven omtrent het eind van onze planeet door een alles verzengende oorlog tussen de Oost staten en de West staten op deze bol en zo langzamerhand begint deze schrijver nog gelijk te krijgen ook.
Moge ons normale denkvermogen wederom terugkeren en wij onze toekomst veilig kunnen stellen.

E Pluribus Unum

Ivy
Ivy
9 jaren geleden

Die hele zogenaamde hack heeft nooit plaats gevonden. Ze hoeven het verdorie alleen maar te roepen en iedereen trapt erin. Zo makkelijk is het, de elite lacht zo volkomen slap met ons dom volk. Ook die aanslag in Parijs is allemaal toneelstukje. Er is die dag niemand gedood, ze hoeven maar wat beelden en plaatjes te laten zien en iedereen die erin trapt. Heb jij mensen gezien met echte tranen? Née, want het was allemaal NEP. Zo makkelijk is het om iedereen in de maling te nemen. Die aanslag in Boston, Sandy Hook is allemaal NEP. Alles wat je op jouw beeldbuis ziet is fictie. Zo makkelijk is het omdat schaapjes volk te beduvelen. Denk je nou echt dat de elite zich al die karma op zich laat nemen. Ze laten ons die karma begaan omdat wij denken dat het allemaal echt is en ze laten ons met en tegen elkaar vechten. Dat is hun doel. En hoe simpel is het, je roept wat, je laat wat beelden zien, je laat wat mensen net doen of ze heel verdrietig zijn. Nou ik heb nooit een echte traan gezien. Alle daders en slachtoffers zitten in het komplot en ze laten overal stukjes vallen zodat iedereen het kan zien (ook om karmische rede een). En nog steeds trapt iedereen er in. Het volk is zo dom als een kudde schapen en zo zien ze ons ook die elite. Dat je gewoon gelooft wat je ziet op een rechthoekig beeldscherm. En zo hebben ze ons al de afgelopen tientalle jaren met van alles wijsgemaakt. En er zijn er maar een paar die het zien maar vollop de meerderheid is zo dom als een stuk steen. Eigenlijk verdient het volk om als kudde te worden behandelt.

svartvatten
svartvatten
9 jaren geleden

@ Kal-Purush

Citaat: “… De 50-er jaren waren een lust voor de gehele wereld en was elk land toch wel jaloers op dit continent.” Einde citaat.

Ik heb altijd begrepen dat de 50 jaren in de USA de jaren waren van McCarty en de waanzinnige communisten haat die tot een zeer gespannen samenleving leidde waarin je vooral niet moest opvallen met een eigen mening. Zeker niet als die mening niet zo ‘rechts’ was als wenselijk. Het Angelsaksisch denk model heeft ons hier ook veel goeds gebracht, zoals de huidige marktwerking in sectoren waar je dat nou net niet moet hebben.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x