Binnenland

“Democratie wordt schaamteloos de nek omgedraaid”: Rutte gaat Oekraïneverdrag toch tekenen

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte gaat het in een referendum afgewezen samenwerkingsverdrag met Oekraïne toch gewoon tekenen, schrijft het NRC.

Het kabinet heeft op de valreep steun bij de oppositie gevonden voor een manier om ratificatie mogelijk te maken.

Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken denken over genoeg draagvlak te beschikken om in Brussel te kunnen onderhandelen over het verdrag.

Eén grote leugen

Een aanvullende verklaring moet ervoor zorgen dat Nederland ondanks de uitslag van het referendum in april, het associatieverdrag toch tekent.

Het kabinetsvoornemen om verder te onderhandelen heeft geleid tot boze reacties bij de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum.

Dat een akkoord alsnog binnen handbereik ligt, is totaal niet verrassend, aldus VNL-lijsttrekker Jan Roos. “Het is gewoon één grote leugen en dat is wat het is.”

Voorliegt en bedriegt

“Als de bevolking tot een andere uitspraak komt dan de elite voor ogen had, wordt er net zo makkelijk een ander kaftje op geschoven,” zei Roos. “En dat gaat nu ook gebeuren.”

Hij stelt dat premier Rutte iedere keer de boel voorliegt en bedriegt. “Het laat zien dat Den Haag maling heeft aan het ‘nee’ tijdens het referendum.”

Grof schandaal

Mede-initiator Thierry Baudet van het Forum voor Democratie vindt het ‘een grof schandaal’. Volgens hem wordt de democratie schaamteloos de nek omgedraaid.

Emile Roemer (SP) twitterde dat de partijen die bij Rutte op schoot zijn gesprongen, de democratie verraden. “Of je nou voor of tegen was, een democratisch besluit negeer je niet,” zei hij.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
emka
emka
6 jaren geleden

ik had niet anders verwacht.

Loki
Loki
6 jaren geleden

Als het dan alsnog wordt getekend, kun je dat maar op 1 manier afstraffen. Niet meer stemmen op de partijen die voor zijn. In ieder geval geen VVD, D666, PvdA en GroenLinks.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Als stemmen ook maar een schijn van kans zou geven op verandering zouden ze het al lang bij wet verboden hebben. Daarom is er maar één oplossing : helemaal niet meer stemmen ! Geeft dat leugenachtig gespuis niet langer het mandaat om ons de afgrond in te duwen. Er zit er in Den Haag niet één die het beste met ons voor heeft, anders was hij al lang gedwongen zijn mond te houden, te vertrekken of vermoord.

pat
pat
6 jaren geleden

Hoe kan die man daar zitten? staat helemaal niet in voor zijn land en burgers maar voor VS. die graag ons als canonvoer zien en onze kinderen nodig daar voor heeft, in hun groot waanzin een economie die alleen maar kan draaien door dood en verderf liegen en bedriegen en dreigen Rutte en jij doe er aan mee .

Rutte je bent eerste klas nsb’er je zou voor de vuurpeloton moet staan zodat wij op die dag eeuwen kunnen vieren en de vlag op kunnen hangen.

zo dit staat op mij hart geschreven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

77
0
We lezen graag je reactie!x