Homepagina » Binnenland » “Democratie wordt schaamteloos de nek omgedraaid”: Rutte gaat Oekraïneverdrag toch tekenen
"Democratie wordt schaamteloos de nek omgedraaid": Rutte gaat Oekraïneverdrag toch tekenen

“Democratie wordt schaamteloos de nek omgedraaid”: Rutte gaat Oekraïneverdrag toch tekenen

Premier Rutte gaat het in een referendum afgewezen samenwerkingsverdrag met Oekraïne toch gewoon tekenen, schrijft het NRC.

Het kabinet heeft op de valreep steun bij de oppositie gevonden voor een manier om ratificatie mogelijk te maken.

Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken denken over genoeg draagvlak te beschikken om in Brussel te kunnen onderhandelen over het verdrag.

Eén grote leugen

Een aanvullende verklaring moet ervoor zorgen dat Nederland ondanks de uitslag van het referendum in april, het associatieverdrag toch tekent.

Het kabinetsvoornemen om verder te onderhandelen heeft geleid tot boze reacties bij de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum.

Dat een akkoord alsnog binnen handbereik ligt, is totaal niet verrassend, aldus VNL-lijsttrekker Jan Roos. “Het is gewoon één grote leugen en dat is wat het is.”

Voorliegt en bedriegt

“Als de bevolking tot een andere uitspraak komt dan de elite voor ogen had, wordt er net zo makkelijk een ander kaftje op geschoven,” zei Roos. “En dat gaat nu ook gebeuren.”

Hij stelt dat premier Rutte iedere keer de boel voorliegt en bedriegt. “Het laat zien dat Den Haag maling heeft aan het ‘nee’ tijdens het referendum.”

Grof schandaal

Mede-initiator Thierry Baudet van het Forum voor Democratie vindt het ‘een grof schandaal’. Volgens hem wordt de democratie schaamteloos de nek omgedraaid.

Emile Roemer (SP) twitterde dat de partijen die bij Rutte op schoot zijn gesprongen, de democratie verraden. “Of je nou voor of tegen was, een democratisch besluit negeer je niet,” zei hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

77 reacties

 1. Als stemmen ook maar een schijn van kans zou geven op verandering zouden ze het al lang bij wet verboden hebben. Daarom is er maar één oplossing : helemaal niet meer stemmen ! Geeft dat leugenachtig gespuis niet langer het mandaat om ons de afgrond in te duwen. Er zit er in Den Haag niet één die het beste met ons voor heeft, anders was hij al lang gedwongen zijn mond te houden, te vertrekken of vermoord.

  62 likes
  • Niet stemmen is de slechtste optie, geef massaal een protest stem, partij van de dieren of zo. Een ieder die een protest stem wil geven moet dit op dezefde, van te voren aangewezen, partij doen. Dit moet een kleine partij zijn.

   16 likes
   • Iedereen, ik herhaal IEDEREEN in Den Haag speelt het spelletje mee. Elke stem op wie dan ook is een stem op hetzelfde. Als ze niet ALLEMAAL gedwongen worden voorgoed op te stappen inclusief het Koningshuis zal het zonder twijfel vroeg of laat terug glibberen in het oude spoor. En dat zal zonder twijfel eerder vroeg zijn dan laat. Het is tijd voor echte verandering en daar hoort geen enkel lid van het old-boys-network in thuis. Genoeg is genoeg !

    31 likes
    • Ons kabinet is Nederland aan het uitkleden, en alles wat van buiten komt aan het aankleden, als eerste komen al de criminelen uit dat soort landen naar Nederland.

     8 likes
     • Ik denk dat er net zoveel Nederlanders naar ginder zullen gaan om de lokale rijkdom te gaan benutten.
      Het wordt trouwens tijd dat de UA een keer gaan steunen, we hebben deze mensen gepushed om met hun gezicht naar het westen te gaan staan en nu zullen we hun eens de rug toekeren.
      Daarbij komt dat UA een van het rijkste land is van Europa en als we niet snel handelen dat dan Poetin niet lang zal aarzelen. Het wordt ook tijd dat e UA steunen in hun strijd tegen Poetin, en dat we die stukken weer terug geven aan UA die Poetin gestolen heeft. De Krim is trouwens een zeer mooi stuk land waar toerisme weelderig kan bloeien.

      0 likes
   • Wat een domme suggestie, op een kleine partij stemmen! Die worden dan gewoon gepaaid om mee te regeren en vrijwel alles te gedogen.

    Slechts stemmen op de PVV, daarvoor zijn die huichelaars als de dood, gaat zoden aan de dijk zetten!

    11 likes
   • Doe het volgende, zo geef je de politiek daadwerkelijk geen mandaat: lever je stempas in, ontvang je stembiljet en neem deze mee naar huis, lever hem niet in.

    10 likes
   • maar niet de partij van de dieren, die pikken ook alles van ons af onderhet mom bescherming van het dier

    2 likes
  • Ik stem al decennia niet meer. Ik stuur mijn stembiljet terug met de volgende mededeling:

   Democratie is een leugen. Op het moment de stembureaus sluiten gaat je stem bij het grofvuil. Stemmen is dan ook een zoethoudertje. Ik erken geen regering, Justitie of het koningshuis alles is fake. De schaduw regering is in dienst van de BV Oranje , banken , multinationals en een handjevol elite.
   Ik ga pas weer stemmen als de macht terug bij het volk is !

   Ik zet een groot rood kruis over mijn stembiljet en schrijf er ongeldig op.
   Als we dat allemaal zouden doen dan is dat een geweldig geweldloos protest maar zal hard aankomen want waar zijn al die stemmen ?!?!!

   19 likes
   • En met het ongeldig maken van jouw stembiljet, doe je net zo goed mee met de verkiezingen. Die 150 zetels komen dan toch vol te zitten.
    Kijk eens e.e.a. na in de kieswet. Door juist het stembiljet NIET in te leveren, veroorzaak je “problemen”. Men heeft namelijk een “onverklaarbaar” verschil tussen het aantal ingeleverde stempassen en stembiljetten. Men moet dus e.e.a. verschillende keren opnieuw tellen, om aan het eind van het proces tot de conclusie te komen dat er nog steeds een onverklaarbaar verschil is tussen het aantal stempassen en stembiljetten.
    Overigens, de enige methode waarop je geen mandaat aan de politiek geeft, is alleen je stembiljet niet in te leveren. Jij kan dan aantonen, met behulp van dat papiertje dat je geen mandaat hebt gegeven…
    Overigens moet ik nog wel uitzoeken wat nu precies het effect is van het niet inleveren van je stembiljet, en of hier eventueel een proces over gevoerd kan worden, n.l. als daadwerkelijk 25% van de mensen hun stembiljet niet inleveren hoe het dan kan dat tóch de volle 150 Kamerzetels bezet zijn, en niet slechts 112…

    Dus tijd voor iedereen om de regels van de democratie en de kieswet eens tot op het bot te controleren…

    7 likes
  • LS…

   Democratie is al sinds mensenheugenis een illusie. Mark Rutte is daar het levende voorbeeld van. Een geslachtsloze robot zonder ruggengraat, karakter of enig moreel besef. Als hij toe zou geven dat hij geen partij is voor een beroeps Fascist en Crimineel Poreskjenko dan zou hij nog enige geloofwaardigheid kunnen hebben. Maar nu, voor de zoveelste keer staat hij te liegen, te bedriegen en de boel te belazeren ! Grot kots Mark !

   20 likes
  • Ik vind uw reactie een te gemakkelijke, het is allemaal slecht en ze zijn allemaal corrupt, ik heb niet meegedaan met dit referendum, omdat ik 1, de corrupte en criminele Oekraïense regering niet wens te helpen, 2, geen tegenstem wilde geven aan de oproep om zo Rusland te sarren en 3, dat ik niet Geen Stijl wens te steunen want daar wil ik ver vandaan blijven en buiten dit alles is het natuurlijk geen bindend referendum en wat denkt u nou over onze Navo banden, die willen toch duidelijk uitbreiden met dit land erbij en de zwarte kaart uitreiken en juist Rusland beschuldigen van het tegenovergestelde, maar juist de Navo is daar al heel lang bezig om dit land bij ons aan te laten schuiven, er was een gekozen regering en die was bevriend met Poetin, die moest weg van het Westen en dat is gebeurd met steun van het Westen via een coup, hoe zo is Rusland begonnen????

   16 likes
  • Fout, niet stemmen is instemmen. Jouw stembiljet komt gewoon op de grote hoop, en is net zoiets als wat de staatsloterij deed. Niet verkochte staatsloten laten mee doen met de trekking…

   Nee, als je daadwerkelijk je mandaat niet wilt geven, dan moet je daadwerkelijk naar het stembureau gaan, je stempas inleveren en je stembiljet meenemen naar huis. Alleen zo kan je aantonen geen mandaat te hebben gegeven. Als men dit maar massaal doet, dan wordt de telling enorm vertraagd en is het vervolg voer voor de advocaten…

   4 likes
 2. ik had niet anders verwacht.

  15 likes
  • Net als David Icke:

   ”…Alles ging soepel voor de Archontische Koninklijke tirannieën totdat mensen in opstand kwamen en een grotere zeggenschap eisten over wat er zou gebeuren en besloten werd.

   Dit was potentieel dodelijk voor de Archonhybride almacht, dus in de post-koninklijke maatschappijen werd het uit de hand lopen van de schreeuw naar macht aan het volk en ‘democratie’ verijdeld door het creëren van een top-down hiërarchie van politieke macht waarbij de bevolking de mythe werd voorgehouden dat hun stem gedurende vier of vijf jaar een grote impact heeft op de richting waarin de wereld gaat en de levens van de ‘vrije’ kiezers.

   Tegenwoordig zal er vrijwel niemand meer rondlopen die, nadat hij of zij de ogen ook maar een klein beetje geopend heeft, niet ziet dat de persoon of ‘partij’ die in theorie gekozen wordt geen verschil maakt wat de richting van de wereld betreft, want die gaat gestaag en onveranderlijk voort.

   We kunnen zoon Bush en Barack Obama op zijn minst bedanken voor de meest overduidelijke bevestiging hiervan. Bush werd door ‘mister Change’ Obama vervangen en er veranderde zoals gewoonlijk vrijwel niets.

   De meeste hybridebloedlijnen verruilden hun kronen en adellijke rangkronen voor donkere maat- en mantelpakken en werden zo onofficiële koningen, koninginnen en prinsen van de politieke en financiële klasse samen met hen die zich achter de big business, wetenschap, medicijnen en de media verborgen.

   En daarmee vervingen zij de openlijke Koninklijke (Archon) heerschappij met de verborgen (Archon) donkere-pakken-heerschappij dat ‘democratie’ wordt genoemd, wat voortkomt uit het oude Griekse ‘demos’ (mensen) en ‘kratos’ (van krateo, macht hebben over).

   ‘Democratie’ is gebaseerd op het aan de man brengen van een dictatorschap als zijnde een vrije keuze.

   En bepalend hiervoor is niet om werkelijk onafhankelijke individuele politici in spe te kiezen die zullen regeren maar om politieke partijen aan de macht te brengen die dat doen. Want dat zijn hiërarchieën die slechts door enkelen aan de top gecontroleerd worden.

   Om succesvol te kunnen zijn bij iedere gegeven politieke verkiezing, moet je je bij een partij aansluiten om effectieve promotie, sponsoring en media-aandacht te kunnen krijgen. Om een partij te kunnen representeren dien je de hiërarchie van die groep tevreden te stellen en door hen voorgedragen te worden het partijbeleid te gaan uitvoeren, want uiteindelijk representeer je niet het kiesvolk maar de partij zelf (of hen die de partij controleren).

   Om in rang te kunnen stijgen en minister, premier of president te kunnen worden, dien je het dictaat van de partij en diens hiërarchie na te volgen of anders heb je – behalve in de zeldzaamste omstandigheden – geen kans.

   Hoeveel oprechte mensen die niet liegen dat ze groen zien maken het tot de top van de politieke macht?

   Elke partij is opgebouwd uit een hiërarchische piramide van top-down controle met slechts enkelen die zich op het niveau van de sluitsteen bevinden en alles bepalen, en zodoende, veelal onwetend, de belangen van het Archoncontrolesysteem behartigen.

   Een toenemend aantal mensen raakt nu het geloof in het politieke systeem kwijt omdat de realisatie dat er geen keuze is op hen neerdaalt: ‘Het maakt niet uit voor wie je kiest want ze zijn allemaal verdomd hetzelfde’. En zij zijn hetzelfde, in het algemeen als niet in ieder detail, omdat zij zo in elkaar gezet zijn.

   In Griekenland kwam Alexis Tsipras als premier aan de macht en hij deed de plechtige gelofte voet bij stuk te houden tegen de verpletterende besparingsmaatregelen die het Griekse volk door de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de nasleep van de gefabriceerde kredietcrisis werd opgelegd. 62% van de Grieken stemde in een door Tsipras voorgelegd referendum ten gunste van het afwijzen van de economische oorlog die EU/ECB/IMF tegen hen voerden, maar zijn voormalige minister van financiën Yanis Varoufakis zei dat Tsipras op de avond van het referendum besloten had om zich onder verschrikkelijke voorwaarden voor het Griekse volk gewonnen te geven aan de psychopaten en pestkoppen, ondanks al de retoriek en het geleuter.

   De Amerikaanse vrijheidsactivist John Whitehead van het Rutherford Institute zei terecht: ‘De politiek is een spel, een grap, gesjoemel, flessentrekkerij, een afleiding, een spektakel, sport, en voor veel toegewijde Amerikanen een religie.’ En niet alleen in de Verenigde Staten – overal.

   Centralisatie van de macht is essentieel voor de Archon-kaping. Diversiteit in besluitvorming betekent dat er veel minder potentiaal voor de cabal in het centrum is om de totale macht te grijpen. Zij hebben geen controle over wat er op zoveel plekken door zoveel mensen besloten wordt. En hier zien we de reden voor centralisatie van de macht en de wereldwijde oorlog tegen diversiteit. Archonhybriden en hun mondiale netwerk van geheime genootschappen hebben gedurende duizenden jaren onophoudelijk de macht gecentraliseerd waarbij vroegere stammen in landen werden samengebracht om deze nu in superstaten en handelsgroepen (externe controle) onder te brengen. ‘Globalisatie’ is enkel een naam voor de mondiale centralisatie van controle door de Archons met behulp van een structuur van een geplande wereldregering, een centrale wereldbank, een elektronische wereld-munteenheid en een wereldleger die de huidige illusie van democratie zou wegnemen en een regelrechte, je-kunt-het-niet-missen Orwelliaanse mondiale tirannie zal laten zien …”

   Dus: GOED ZO, RUTTE! Brave boy!

   21 likes
 3. Hoe kan die man daar zitten? staat helemaal niet in voor zijn land en burgers maar voor VS. die graag ons als canonvoer zien en onze kinderen nodig daar voor heeft, in hun groot waanzin een economie die alleen maar kan draaien door dood en verderf liegen en bedriegen en dreigen Rutte en jij doe er aan mee .

  Rutte je bent eerste klas nsb’er je zou voor de vuurpeloton moet staan zodat wij op die dag eeuwen kunnen vieren en de vlag op kunnen hangen.

  zo dit staat op mij hart geschreven.

  38 likes
 4. ja mensen zo ziet de toekomst er uit voor ons en onze kinderen .wij moetenbelasting betalen ,mond houden , niet op vallen en zeker niet je kop boven het maaiveld laten uitsteken want dan maaien ze hem er af , er is maar een manier om het tij te keren ,NIETS MEER BETALEN <GEEN BELASTING EN GEEN ZIEKTE KOSTEN NIET MEER ROKEN NIET MEER DRINKEN (alcohol) EN NIET MEER TANKEN als we dit 2 maanden volhouden dan is het gebeurt met de elite en de staat der Nederlanden over en uit.

  22 likes
 5. Gooi het fatsoen maar overboord, de rapen zijn gaar, de beuk er maar in zou ik zeggen.Wat is die Rutte ook een NWO puppet.

  12 likes
 6. Als het dan alsnog wordt getekend, kun je dat maar op 1 manier afstraffen. Niet meer stemmen op de partijen die voor zijn. In ieder geval geen VVD, D666, PvdA en GroenLinks.

  17 likes
 7. Die arme rutte. Hij wordt ook maar onderdrukt. Zoals wij allemaal…

  5 likes
 8. Kielhalen die Rutte!

  13 likes
 9. Wat ben ik blij dat ik mijzelf de gang naar de stembus bespaard heb.

  2 likes
  • Helemaal mee eens Richard!!

   ik wist dit al van te voren.
   En het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurd.
   we zeiden ook nee tegen de grondwet en ook nee tegen de euro.
   kijk hier niet gek van op.
   Maar het maakt we wel boos.

   stem je ja is het ja stem je nee is het ook ja…..
   hoop dat er nu mensen wakker worden en niet meer gaan stemmen.

   10 likes
 10. de enige wat helpt is verzet net als ww2

  11 likes
 11. Niet geloofwaardig meer. Het Nederlandse volk neemt hij niet serieus. Hij zal na zijn carrière in de politiek wel een leuk baan aangeboden krijgen , die hem met deze move wordt gegarandeerd. Is speculatie maar duidelijk is wel dat hier meer achter steekt.

  8 likes
 12. nog een keer sorry zeggen,
  en de NL schaapjes luisteren en gaan door
  de wolfjes gaan ook door.

  bewijs is er
  ze luisteren niet naar et volk
  ga niet stemmen of stem tege alles, dus PVV

  8 likes
 13. Agenda 30. Transforming our world. Welcome to the united nations. Weet je ook meteen waar de PvdDieren hun statepunten vandaan hebben. De SP valt onder socialisatie. Einddoel is minimalisatie van bezit/einde armoede/terug naar de natuur. Het kapitalisme is beëindigd na complete uitvoering agenda. Het is wat we eigenlijk allemaal wel willen. Meer delen om de aarde te beschermen. Nu ja, we weten dat we terug moeten gaan. Als je alles op de site gelezen hebt, dan klinkt het goed. Maar ja, de offers, das een probleem.

  3 likes
  • Deze agenda gaat echt niet over armoede terug dringen of het in stand houden van de natuur. Dit gaat over de creatie van een technocratische elite en een achteloze poel met slaven. Een klasse systeem waarin de pauper geen auto mag rijden maar de elite rondvliegt in eigen vliegtuig. De originele zonde gereanimeerd dmv klimaat hysterie.

   4 likes
  • Mea culpa,mea maxima culpa!

   1 likes
 14. Rutte heeft zich volledig aan de wet gehouden.
  In Nederland kennen we alleen maar RAADGEVENDE referenda, geen bindende.

  Hij heeft gewoon de RAAD van het “Nederlandsche gepeupel” naast zich neer gelegd.
  So What.

  Dat deze sujetten zich al jaren niet aan de wet (hoeven te) houden, valt hier te lezen.
  http://capoditutticapi007.blogspot.nl/ Deel 1
  http://capoditutticapi008.blogspot.nl/ Deel 2
  http://capoditutticapi009.blogspot.nl/ Deel 3

  4 likes
  • an argie

   Dat is het nou juist, Welke Wet? De Nederlandse of De Nederlandse B.V…… zie je,daar zit het nou in vreemde mogendheid is verraad die moet je een rot schop geven.

   2 likes
 15. Sociaal democraten ook wel Marxisten, (vvd-pvda-sp-etc.) doen precies waar ze goed in zijn,bij visieloze besluiten verstoppen ze zich achter de meerderheid,terwijl ze hun opdrachten vanachter de coulissen uitvoeren.
  Dit is ook gelijk de reden waarom nationaal socialistme kapot gepropageerd en verboden is.
  Één ieder die van zijn land houdt,en zijn naasten wil helpen is een nationaal socialist en een (verboden) tegengif tegen dit addergebroed en zijn meerderen.

  5 likes
  • Er zijn talloze synoniemen voor Nationaal Socialisten in de afgelopen 100 jaar bedacht…
   Een kleine greep:

   Idioot
   Racist
   Antisemiet
   Jodenhater
   NSB’er
   Landverrader
   Fascist
   Nazi

   En elk ander scheldwoord of woorden die te maken hebben met discriminatie die maar te bedenken zijn.

   Nee, het culturele Marxisme heeft met zijn haatpropaganda, waarbij aan elke inhoud totaal voorbij wordt gegaan, zijn werk meer dan voortreffelijk gedaan.

   0 likes
 16. hij heeft dit weekend na gedacht en nu heeft hij weer een big smile ik dacht die is verdwenen een stelletje landverraders hebben hem geholpen.
  ik hoop dat deze partijen geen ene stem meer krijgen nul komma nul.

  5 likes
 17. Sorry! Rutte. Je gaat de geschiedenis in als de grootste leugen van deze eeuw. Wij in Nederland zijn het kleine Amerika van Europa geworden. En laten we eerlijk zijn daar hoeven we niet trots op te zijn. Want als gewone burger kun je het niet slechter treffen. Het kapitaal verrijkt zich ten koste van de rest van de inwoners in een verstikkende houdgreep en werpen zich op als de grote beschermers tegen het terrorisme die ze zelf importeren. Het word tijd voor bijltjesdag, zodat de inwoners zich vrij kunnen maken van het juk dat marktwerking heet.

  5 likes
 18. `Mussert heeft voor minder, veel minder de doodstraf gekregen!

  4 likes
 19. Referenda leiden gemakkelijk tot spagaat-situaties en vormen een bedreiging voor de democratie.
  ‘Nee’ is gemakkelijk gezegd, maar als je vraagt hoe het wel moet geven de nee-stemmers niet thuis.

  Rutte heeft ook niet ‘zomaar’ de uitslag naast zich neergelegd. Dat is een foute kort-door-de-bocht-voorstelling-van-zaken

  1 likes
  • Beste @Henk Karssenberg,
   Referenda vormen een bedreiging voor de democratie ? Wat is dat voor oeverloos gezwam ? Referenda zijn de enige echte vorm van democratie.

   En hoe het wel moet met het associatieverdrag met Oekraïne ? Gewoon zoals het volk heeft besloten : gewoon niet !!! Met een totaal corrupt land waar we in feite helemaal niets te zoeken hebben willen wij geen verdragen. Nu niet, en nooit niet. Dat de totaal corrupte elite daar anders over denkt heb je in een echte democratie als volk helemaal geen boodschap. Helaas leven wij niet in een democratie, dat moge duidelijk zijn.

   2 likes
   • Democratie? Wij leven NIET in een democratie

    Democratie = DE MACHT VOOR HET VOLK, DOOR HET VOLK.

    Noem het plutocratie, corperatocratie, schijndemocratie, feodaal systeem, vriendjespoliticocratie, whatever, maar géén democratie!

    0 likes
  • Als je je wat kritischer laat informeren, dus niet alleen via de reguliere Nieuwszenders, dan zal je gemakkelijk er achter komen dat de gehele westerse wereld (VS, NAVO, EU) niets te zoeken heeft in Oekraïne. Die hele schijnvertoning met Guy Verhofstadt en c.s. getuigt van een brutaliteit dat zijn weerga niet kent! Wij, de westerse wereld, zouden onze grenzen niet verder richting Rusland uitbreiden in ruil voor een wederzijds ontspanningsbeleid. Wij hebben deze afspraak meerdere keren geschonden door provocerende acties richting de Russische grenzen.
   De NEE-stemmers hebben zeer heldere, rechtvaardige redenen om tegen het Verdrag te stemmen. Zij proberen daarmee ook de slapers te wekken om in actie te komen . . .

   1 likes
  • @Henk Karssenberg

   Dan heeft Zwitserland ook geen democratie want daar worden alle grote beslissingen in een bindend referendum aan het volk voorgelegd.

   Dat is onder andere wat in Nederland ook plaats moet gaan vinden en dat moet zelfs in de grondwet verankerd worden !!!

   0 likes
 20. Wat Europa wil GAAT NIET DOOR! Ze denken van wel. daarom deze volslagen alle vertrouwen wegneemt in welke partij dan ook. Wie daar ook zit in den haag alle moeten naar de pijpen dansen van het orgel dat daar speelt.

  3 likes
 21. ANAGRAM :
  MARK RUTTE blijft MARR K*TTE

  What’s in a name…

  3 likes
 22. “Het laat zien dat Den Haag maling heeft aan het ‘nee’ tijdens het referendum.”
  ze hebben schijt aan alles wat ademt
  ik nu waar ik op ga stemmen.

  3 likes
  • Ik ga niet stemmen. Dan geef ik namelijk mijn toestemming. Zelfs al stem je blanco, dan geef je aan dat je het eens bent met het systeem; je kunt alleen geen keuze maken.

   Welk systeem? Of je nu links, rechts of midden stemt, ze doen wat ze willen in Den Haag. En het gepeupel?
   Die moeten niet zeuren, want ze hebben nergens verstand van.
   Alsof die hoge heren in die ivoren torens wél ergens verstand van hebben.
   Men zit er voor zichzelf, voor de Rothschilds, voor het illegale “keuningshuis”, voor de EU, voor de VS, voor asielzoekers, voor iedereen ter wereld, BEHALVE voor het Nederlandse volk.

   Dat hebben ze de afgelopen decennia wel laten merken.
   Van privatisering van alles WAT HET NEDERLANDSE VOLK MET BELASTING HEEFT BETAALD, tot en met de invoering van het ESM, codex alimentarius, verdrag van Lissabon, euro, ziektekostenstelsel, massa immigratie, massale ontslagen, poldermodellen, verhoging van belastingen, op laten lopen van staatsschulden, bail-ins, bail-outs, weggeven van pensioenen, nep (eh “raadgevende”) referenda, etc, etc, etc. WIE moet daarvoor opdraaien? U en ik.

   En wat doet de journullistiek? Die is niets anders geworden dan de gepropageerde spreekbuis van de regering.

   En wij gaan nog stemmen en daarmee aangeven dat we het eens zijn met het “beleid” van Nederland?
   Ammehoela. Ik niet langer.

   0 likes
 23. Het kan niet anders hij moet een nazaat zijn van Arthur Seyss-Inquart die had ook schijt aan de Democratie , maar we weten wat er met deze demagoog is gebeurt.

  3 likes
 24. Als wij niks als burger doen gaat het gewoon door een prof is de enige oplossing hier.

  2 likes
 25. Nou alles staat er wel zo’n beetje. Een stukje Nederlandse Wereld Orde.
  Behalve dat kielhalen etc. waarbij iemand het leven moet laten, dat is natuurlijk ook oorlog, en die willen wij waarschijnlijk niet.!?

  2 likes
 26. Meneer de Roos kan alleen worden toegelaten tot het partijstelsel als hij de heersende agenda ondertekent en steunt.
  En die staat bol van ontmenselijking. Oorlog.
  Het is niet anders binnen de heersende orde.
  Wij mensen moeten vanuit ons innerlijk en Hart een betere goede wereld willen.
  Binnen 2 a 3 jaar is bv. het elektriciteitsnet buiten functie omdat de kabels in grond en bovengronds veel schade brengen
  aan ons dna.
  onze stroomvoorziening is een zeer antieke, evenals de spoorwegen.

  2 likes
 27. Rutte popie jopie. Wat een clown met zijn waterhoofd. Ga een vrouw zoeken.

  2 likes
 28. Eigen schuld, jullie hebben er zelf op gestemd. wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

  1 likes
 29. voor de verkiezingen zijner debatten op de tv, alleen wordt daar de burger niet gevraagd daar aan deel te nemen want dat gaan ze onderuit. ze zouden eens moeilijke vragen kunnen krijgen

  1 likes
 30. In 2012 telde Nederland 12.689.810 kiesgerechtigden. Daarvan brachten er 9.424.235 een geldige stem uit. Dat is een percentage van 74,17%.
  Daaruit kwam het huidige kabinet voort van VVD en PvdA. Daar kunnen we van alles van vinden met elkaar, maar dat is nu eenmaal hoe onze democratie werkt. En dus zat er een democratisch, door 74,17% van de kiesgerechtigden gekozen verdeling van Tweede Kamer zetels. En als je 12.689.810 kiesgerechtigden deelt door 150 kamerzetels, kun je dus stellen (los van voorkeursstemmen) dat elke kamerzetel 12.689.810 gedeeld door 150 zetels = 84.599 stemmen vertegenwoordigd. Dit door 74,17% van de kiesgerechtigden gekozen Parlement neemt vervolgens een besluit over de ondertekening van het Europese verdrag met de Oekraïne. Ze stemmen op 7 april 2015 voor het verdrag met 119 stemmen voor en 31 stemmen tegen. Vertaald in stemmen is dat 119 zetels maal 84.599 stemmen= 10.067.281 stemmen. Een zeer ruime democratisch gekozen meerderheid. Ook in de Eerste Kamer is er op 7 juli 2015 een ruime meerderheid: 55 voor en 20 tegen. Kortom een breed gedragen democratisch tot stand gekomen besluit dat klinkt als een klok.

  En toen waren er de belletjetrekkers van GeenStijl, Jan Roos en zelfverklaard “belangrijkste intellectueel” en promotor van verkrachting van vrouwen ( http://cult.tpo.nl/2014/11/19/julien-blanc-heeft-volkomen-gelijk/ ) Thierry Baudet, die het wel aardig leek om een stok tussen de spaken van de wielen van de democratie te steken.
  Ze weten voldoende handtekeningen bij elkaar te krijgen voor een raadgevend referendum. En ook dat is allemaal volgens keurig democratisch tot stand gekomen wetgeving en dus hadden ze met hun handtekeningen voor een raadgevend referendum het democratisch recht volledig aan hun kant.

  En toen kwam dat raadgevende referendum.
  Het aantal geregistreerde stemgerechtigden was op dat moment 12.862.658 kiezers. Daarvan brachten er 4.113.613 een geldige stem uit. Dat aantal plus 38.000 ongeldige stemmen brengt het totaal uitgebrachte stemmen op 4.151.613 stemmen en dat is een percentage van 32,28%. Daarvan kozen 2.509.395 kiezers voor een stem tegen het verdrag. Dat is een percentage van 61% van de uitgebrachte stemmen. Dat lijkt veel, maar het is slechts een percentage van 19,5% van alle kiesgerechtigden. En natuurlijk: als bijna 1 op de 5 kiesgerechtigden je voornemen in een referendum afwijst, dan moet je dat serieus nemen, en de bezwaren uit dat nee-kamp meenemen. Maar het blijft natuurlijk wel gewoon een raadgevend referendum en geen bindend referendum.

  Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat het bij de huidige wet-en regelgeving mogelijk is om een door een democratische meerderheid genomen besluit tot Ja van 119 Kamerleden die omgerekend naar stemmen 10.067.281 kiezers vertegenwoordigen, te overrulen als minderheid van 4.151.613 nee-stemmers. Overrulen, omdat het referendum een lading wordt gegeven alsof het een bindend referendum is. En 61% nee-stemmers wordt opeens gepresenteerd als 61% van de kiesgerechtigden, nee van het Nederlandse volk zelfs. Volkomen onterecht en volkomen ondemocratisch.

  En het is deze minderheid van 19,5% van alle kiesgerechtigden die nu moord en brand schreeuwt en naar de rechter wil stappen om een nee af te dwingen. Een minderheid die zichzelf beschouwt als absolute meerderheid van 61% en in de retoriek van Wilders zelfs driekwart van het Nederlandse volk.

  In Nederland zie je steeds meer de boze Nederlandse man of vrouw opduiken in de social media. Soms zich baserend op volslagen onzin die ze op Facebook of humoristisch bedoelde nieuwssites als De Speld en Nieuwspaal hebben gelezen. Kijk voor de aardigheid maar eens naar de reacties op berichten op die sites. En hun boosheid groeit alleen maar, omdat figuren als Roos en Baudet hen voorhouden dat ze een meerderheid vormen waarmee geen rekening gehouden wordt. En natuurlijk hebben ook zij stemrecht en mogen zij hun stem baseren op onzin-berichten op Facebook. Natuurlijk liep ook het nee-kamp dwars door alle lagen van de bevolking heen en van links tot rechts qua politieke voorkeur en zijn dat heus niet allemaal laagopgeleide mensen zonder enig politiek benul die zich op onzin baseerden of die zich voor een populistisch karretje wilden laten spannen. Maar laat als politici, de oren niet teveel hangen naar die door Roos en Baudet opgehitste 19,5% van alle kiesgerechtigden en doe het werk waarvoor u gemandateerd bent door die 80,5% andere Nederlanders. Want dat is hoe onze democratie hoort te functioneren. Rekening houden met de zorgen uit het nee-kamp, prima, daarvoor was het ook een raadgevend referendum. Maar maak er niet meer van dan het is en leg dat ook gewoon aan de Nederlandse kiezer uit. Want anders vrees ik dat we straks een door populisten opgehitste minderheid gaan krijgen die onze democratie om zeep zal helpen.

  0 likes
  • Leuk verhaal, Herman. Waar je duidelijk geen rekening mee hebt gehouden is dat het overgrote deel van de kiesgerechtigden zijn misleid en gemanipuleerd door onze volksvertegenwoordigers met de reguliere media in hun kielzog. Onze politici hebben niet het belang van het volk voor ogen; zij volgen allang een heel andere agenda uit.

   De democratie is dood verklaard – het gaat er nu om dat wij ons bewust worden van het misdadige spel dat ten koste van het Nederlandse volk gespeeld wordt door zoveel mogelijk informatie hierover met elkaar uit te wisselen en vooral ook zelf te denken en zelf op onderzoek uit te gaan.

   1 likes
  • Quote : Maar laat als politici, de oren niet teveel hangen naar die door Roos en Baudet opgehitste 19,5% van alle kiesgerechtigden en doe het werk waarvoor u gemandateerd bent door die 80,5% andere Nederlanders.

   Precies daarin @Herman schuilt het manco van onze zogenaamde democratie. Mensen die hun stem uitbrengen op basis van vals voorstellingen van zaken en valse beloftes tijden verkiezingscampagnes geven in principe niet onvoorwaardelijk het mandaat voor allerlei beslissingen die volstrekt tegen hun belangen indruisen. Ze hebben regels ontworpen om referenda uit te schrijven en keer op keer veegt men er de kont mee af, onder het mom dat het domme volk het allemaal niet goed begrijpt, terwijl de tegen onze zin in doorgedramde maatregelen ons in rap tempo richting afgrond duwen. Je hebt hier wel een leuke berekening gemaakt over zetels en aantal stemmen maar de beredenering rammelt aan alle kanten en dat begint dat domme volk steeds meer in de gaten te krijgen. Democratie zou best kunnen werken maar dan heb je wel eerlijke en integere politici nodig die hun beloftes trachten te houden en die niet liegen en bedriegen. Helaas is dat niet het geval. Daarom moeten we toe naar een beleid op basis van bindende referenda op elke belangrijke te maken beslissing van de overheid. Als het volk echt inspraak krijgt zal het zich zeker meer betrokken tonen als dat nu het geval is. Als men dat niet wil bij de overheid, dan deugen ze klaarblijkelijk niet voor ons en horen ze niet thuis in het volledig door ons betaalde pluche.

   0 likes
  • Herman, wat je schrijft is in zekere zin waar en de getallen kloppen ook min of meer en voor iedereen te begrijpen, wat ik wel mis is dat je niets schrijft over NWO dit zie je dagelijks om je heel gebeuren Totale controle en wat nog al meer
   misschien een goed idee om het boek van Dr RATH te Lezen , DE NAZI ACHTERGRONDEN VAN DE EU TE BRUSSEL , heel interessant ,

   0 likes
 31. http://www.volkskrant.nl/politiek/ex-pvda-er-monasch-wil-doorbraak-in-de-politiek-met-nieuwe-partij-nieuwe-wegen~a4423890/

  Jacques Monasch spreekt mijn taal wel. Nog nooit op de PVDA gestemd, maar hij is er niet voor niets weg gegaan.

  0 likes
 32. Een referendum heeft pas nut en kracht als er volledig en juiste informatie over het onderwerp wordt gegeven.
  Zodat men echt weet waar het over gaat. Neem de oekraine….velen dachten dat het ging wel of niet niet bij de EU, echter, er spelen veel meer belangen dan alleen dat.
  Neem Brexit, velen stemde niet in de EU, pas later besefte de velen jongeren waar voor ze kozen. hadden ze eerder alle regeltjes geweten dan hadden ze wellicht anders gekozen.
  Ik heb er vertrouwen in Rutte het juste doet, al lijkt het of ie ons bedondert.

  0 likes
 33. We mogen Oekraine niet in de steek laten. Ik vind dat Rutte zorgvuldig opereert.

  0 likes
  • Wij hebben niets in Oekraïne te zoeken. Laat de Amerikanen het maar oplossen die hebben ook de sh*t veroorzaakt.

   Rutte is een smerige boef en de grootste leugenaar die ik ken …. oprotten die Rutte. Vieze huichelaar met zijn MH17 leugens.

   0 likes
 34. Van Mark had ik niet anders verwacht. Een ex personeelsfunctionaris die niet aan reflectie doet is de grootste schande voor een professionele beroepsgroep. Schande!!. Volg zijn reactie op 22 december 2014 over het zorgdebat.
  Ook ja en wat doet hij nu concreet om de onderste steen naar boven te krijgen inzake de vliegtuigramp.
  Dat mensen zo iemand nog serieus nemen is m.i. onbegrijpelijk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

minister-president

Beelden: Minister-president van Nederland liegt over coronatoespraak

We moeten ons realiseren dat het maanden ...