Homepagina » Buitenland » Spanje zat 10 maanden zonder regering, met sterke economische groei en dalende werkloosheid tot gevolg. Hebben we politici wel nodig?
Spanje zat 10 maanden zonder regering, met sterke economische groei en daling werkloosheid als gevolg. Hebben we politici wel nodig?Spanje zat 10 maanden zonder regering, met sterke economische groei en dalende werkloosheid tot gevolg. Hebben we politici wel nodig?
Foto: Lobo Wikimedia Commons

Spanje zat 10 maanden zonder regering, met sterke economische groei en dalende werkloosheid tot gevolg. Hebben we politici wel nodig?

We krijgen steeds te horen dat een land niet zonder regering kan en dat een economie of samenleving niet aan zichzelf overgelaten moet worden.

De realiteit laat een heel ander beeld zien. Gedurende het grootste deel van 2016 zat Spanje zonder regering en toch was het één van de snelst groeiende economieën binnen de eurozone.

Het gevolg was dat de werkloosheid daalde naar 18,9 procent. Tussen juli en september 2016 daalde het aantal werklozen met 253.900, naar 4,3 miljoen.

Beter

Het ging de Spanjaarden dus prima af zonder regering. Sterker nog: Spanje presteerde beter zónder regering.

De Spaanse centrale bank rekende op een groei van 3,2 procent. Er waren maar weinig eurolanden die het dat jaar nog beter deden.

Aan zijn lot overgelaten

Mariano Rajoy, die na de maandenlange ‘politieke impasse’ begon aan zijn tweede termijn, zei dat het verbeteren van de werkgelegenheid één van zijn prioriteiten was.

Tijdens deze ‘impasse’ kon niemand iets doen en werd er niet ingegrepen in de economie.

De economie werd aan zijn lot overgelaten, en deed het eigenlijk prima.

[Forbes]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Natuurlijk is dat zo ,we praten over een parasitaire groep mensen die eigen belangrijkheid en onmisbaarheid bij elkaar pathologisch liegen.Het soort mensen psychopaten die om te liegen speciale aanpassingen hebben zoals: een betere verbinding tussen de linker en rechter hersenhelft waardoor zij tegelijkertijd een illegaal verhaal kunnen mengen met een legaal verhaal de toehoorders in verbijstering achterlatend ,geen empathie over de gevolgen daarvan integendeel zelfs uitgekiend toepassen met dodelijk gevolg, onze 14 belangrijkste gezichts uitdrukkingen kunnen zij terug brengen tot twee namelijk angst en agressie zodat zij daar sneller op kunnen reageren als het in hun voor of nadeel is.Een ziekelijke neiging voor sadisme,macht ,winnen uiteraard altijd ten kosten van hun slachtoffers of dat nou mensen,volkeren of landen zijn.
  In elk psychologie boek staat :nooit aannemen in je bedrijf,in vrienden en kennissen kring langzaam onopvallend afscheid van nemen.En in sommige landen in een instituut voor de veiligheid van iedereen .
  Het vreemde van nederland is zij worden niet geweerd bij de overheid door middel van uitgebreide onder zoeken op dat gebied.Met wat eenvoudige testen kan psychopathologie worden vast gesteld . Met een hersenscan kan de psychopathische structuur zichtbaar worden gemaakt.Volgen Robert D Hare de Canadese onderzoeker op dat gebied is een op de 25 mensen voorzien van deze parasitaire psychopathische structuur .Als wij de gewone mensen hun niet gaan weren uit besturen en orde diensten zullen zij uit eindelijk controle machts structuren in elkaar zetten dat dat ook nooit meer lukt en zij iedereen kunnen criminaliseren zij maken wetten en met gaslichten psychiatriseren of laten opnemen .
  De drie beroepen met de meeste psychopaten zijn op een religieuze leiders,op twee politici en op drie afgestudeerde rechten studenten.Iedereen begrijpt dat een combinatie van deze dingen bijna een diploma in psychopathologie is.
  En nu koffie.Mvrg,Marcel

  8 likes
 2. Weg met de politici, die demonen en satanisten, in plaats daarvan zoveel mogelijk wetenschappers en technici die ook volk en mensheid adviseren/inspireren.

  5 likes
 3. “There has been a government of course–ministers occupying each office that has “minister” on the door and so on. But the absence of the necessary parliamentary majority has meant that no one has been able to do anything.”

  Tim Worstall van Forbes is helaas niet bekend met het feit dat de demissionaire regering vond dat ze zonder het parlement mochten beslissen. Dat is naderhand door de rechters onderuit gehaald.

  5 likes
 4. Als we zelf ruimteschepen gaan bouwen of we liften mee met alien-ufo’s dan kunnen we ook politici vermijden en ons gaan wijden aan wetenschap en technologie.

  3 likes
 5. 253900 naar 4,3 miljoen heet natuurlijk een stijging, maar dat zal wel een foutje zijn. Maar goed, ik vrees dat er nergens op aarde een regering zal opstappen, opdat het dan beter gaat.

  0 likes
  • Jeff, No offence
   Als je de tekst goed leest kun je daaruit opmaken dat de werkeloosheid eerst 253900 groter was en nadien gezakt is met 253900 naar uiteindelijk 4,3 miljoen.
   Het is dus geen foutje zoals jij zegt.
   Door niet goed te lezen ontstaan er dus misverstanden die op internet doorrollen en vervolgens verkeerd geïnterpreteerd worden.
   Dat kan uiteindelijk mede ontwikkelen tot het zogenoemde ‘nepnieuws’

   2 likes
 6. West-Europa is een (bijna) totaal scheefgegroeide maatschappij, van de wortel tot de top. Vooral na WO2 is dit ingezet. Zolang West-Europa geen 100% betaald voor defensie, is (bijna) iederéén werkloos. De vis is zelfs zo rot dat het alleen nog smakelijk is voor virussen.

  2 likes
 7. Regeringen worden bestierd door politici en politici zijn beroepsleugenaars. Die hebben we zeker niet nodig voor ons welzijn. Dat lijkt me overduidelijk !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

brussel

Chaos in Brussel: waarom ook Spanje en Polen de EU dreigen te verlaten

Na Groot-Brittannië gaan mogelijk ook Spanje en ...

maan

Soms zijn ze uren te zien. Wat zijn toch die vreemde flitsen op de maan?

Er komen vreemde flitsen uit de maan, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.