Buitenland

Dit zeggen Oekraïense burgers over het leger van de alom geprezen Zelenski

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Onafhankelijk journalist en legerveteraan Patrick Lancaster is in de Oekraïense stad Marioepol, waar het Russische leger steeds meer terrein wint. In de buurt van Azovstal, een grote staalfabriek waar het Oekraïense leger zich heeft verschanst, sprak Lancaster met lokale bewoners.

Een man zei tegen hem dat hij tot twee keer toe bijna was geraakt door een scherpschutter. Hij hoorde de kogels om zijn oren vliegen. Hij lichtte toe dat het ging om een scherpschutter van het Azovbataljon. “Ze schieten op burgers,” benadrukte de man. “Ze schieten niet op soldaten, alleen op burgers. Ze doden burgers. Het zijn rasechte fascisten.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Rusland schiet helemaal niet op mensen

Een andere man zei tegen de journalist dat de scherpschutters ‘nazi’s’ zijn. “Oekraïense nazi’s schieten op mensen en doden mensen. Ze doden burgers. Vrouwen, mannen, iedereen.”

De man vertelde dat er zelfs mannen worden vrijgelaten uit de gevangenis. Ze krijgen veel geld om mensen zonder reden te vermoorden. Lancaster zei tegen de man dat Amerikaanse en Europese media beweren dat Rusland steden verwoest en mensen doodt. “Rusland schiet helemaal niet op mensen,” reageerde de man.

Verwoest door Oekraïense tanks

Een huilende vrouw zei tegen de journalist dat ze zonder de Russische hulp honger en dorst zou moeten lijden. De vrouw, die de Russen bedankte, zei dat haar flat was verwoest door Oekraïense tanks.

De Russen kondigden dinsdag nieuwe gevechten aan tegen de Oekraïense troepen die de strategisch belangrijke stad aan de Zee van Azov verdedigen. Het Russische leger zei erin geslaagd te zijn om een evacuatie van Oekraïense officieren uit de belegerde stad te voorkomen. Het ging volgens het ministerie van Defensie om leiders van het Azovbataljon.

4.6 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marja
Marja
4 maanden geleden

Oekrainse na zi dus. Rutte en De jonge hadden na zi opa’s. Wie weet wat er nog meer aan oud na zi leden in de regering zitten. Ik vermoedde het al.
En straks zijn diezelfde nazi’s degene die als ‘vluchtelingen‘ naar NL komen (ook andere landen ????) door ons moeten worden opgenomen in onze geconfisqueerde woningen???

Sherma
Sherma
4 maanden geleden

Mensen die trachten te vluchten, langs de humanitaire corridors, worden in de benen geschoten door hun eigenlijke landgenoten. Volgens onze politiekers zijn dat de goeie, mogen ze gerust eens uitleggen.
Zou mooi zijn moesten ze de leiders van de azov te pakken krijgen.

Echt niet
Echt niet
4 maanden geleden

En wederom worden we weer genaaid, wanneer haald het leger het tuig op

Ron
Ron
4 maanden geleden

Zelensky deelde wapens uit aan burgers. Wapens geleverd door de Navo en de EU. Als je dan beschoten wordt door burgers wat zijn het dan? Burgers of soldaten? Dus Zelensky, de EU en de NAVO werken mee aan een massamoord onder burgers door deze te bewapenen. Dan een triestig gezicht opzetten bij het zien van de gedode inwoners is de houding van een komiek die wat publiekelijk medeleven veinst veroorzaakt door hemzelf.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x