Mens en Dier

Omtzigt maakt zich niet populair: ‘Mooie praatjes en ondertussen is het gewoon CDA in nieuw jasje’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Pieter Omtzigt is na zijn gesprek met verkenner Plasterk op de foto gezet met een vel papier onder zijn arm waaruit opgemaakt kan worden dat hij niet wil regeren met de PVV. Op het vel staat ‘ondergrens’ en daaronder staan de woorden ‘niet in PVV/NSC/BBB’. Volgens de voorman van NSC stelt de PVV maatregelen voor die indruisen tegen de grondwet.

Omtzigt was eerder onderwerp van de inmiddels beruchte notitie waarmee toenmalig verkenner Ollongren kort na de verkiezingen van 2021 op de foto werd gezet. Voor Omtzigt, die toen nog Kamerlid was namens het CDA, zou een ‘functie elders’ moeten worden gezocht.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een verklaring zegt Omtzigt dat het niet de bedoeling was dat de aantekeningen zichtbaar waren. Hij voegde eraan toe dat die aantekeningen ‘trouwens gewoon in lijn zijn met de inzet van de brief die ik vorige week namens Nieuw Sociaal Contract aan de verkenner overhandigd heb’. Hij zegt dat ze wel een bestemming elders hebben gekregen.

Toneel

Het Kamerlid maakt zich niet populair. De reacties zijn niet mals. “Dit is toneel. Ik zeg het al langer: alles is al in kannen en kruiken. De bedoeling is om de boel zo te vertragen en saboteren dat men uiteindelijk in gesprek gaat met PvdA-GroenLinks. Resultaat: kabinet-Timmermans 1 met VVD, NSC en eventueel D66,” stelt FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers.

“Wat we hiermee in ieder geval te weten zijn gekomen is dat ‘functie elders’ ook nep was,” merkt jurist Sietske Bergsma op.

Walgelijk

Huisarts Els van Veen is boos: “Walgelijk. Mooie praatjes over de grondwet en ondertussen is het gewoon CDA in een nieuw jasje. Nederland heeft integere bestuurders nodig. Zodat we echte problemen kunnen oplossen.”

Fractievoorzitter van FVD in Zeeland Martin Bos spreekt van ‘politieke spelletjes’. “Maar de vlag hangt er in elk geval goed bij. Blauw, wit, rood – Nederland in nood!”


“Wat een kneuzerige manier van doen dit. Het is gewoon een gluiperd,” zegt Patrick Savalle nog.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rinus
Rinus
2 maanden geleden

Zeg ik al vanaf dag 1 van die omtzicht, een kartel rat maar dan nog erger dan de bbb

wolfje168
wolfje168
2 maanden geleden

Onbegrijpelijk dat de mensen nog gaan stemmen.

mister nexit
mister nexit
2 maanden geleden

Het is een linkse rat. Pietertje is feitelijk linkser dan timmerfrans.
Pietertje had en heeft mooie praatjes maar wil niets doen aan de tsunami van vluchtelingen, niets doen aan de stikstof idioterie, niets aan de CO2 leugen en niets voor eigen mensen die zorg een woning of scholing nodig hebben.

Stem Wilders of FvD !

Joop Visser
Joop Visser
2 maanden geleden

Vanaf het begin had ik mijn wantrouwen tegen Omtzigt. De man is ´gemarket´ om voldoende stemmen te trekken om de boel te saboteren.

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x