Homepagina » Internet » Facebook wist pagina’s van populaire alternatieve media met miljoenen volgers. Is dit het begin van het einde?
Facebook wist pagina's van populaire alternatieve media met miljoenen volgers. Is dit het begin van het einde?

Facebook wist pagina’s van populaire alternatieve media met miljoenen volgers. Is dit het begin van het einde?

Facebook heeft ruim 800 profielen en pagina’s verwijderd die zich volgens het netwerk schuldig maakten aan het ‘verspreiden van nepnieuws’.

Het gaat om 559 pagina’s en 251 accounts uit de Verenigde Staten, maakte Facebook donderdag bekend in een blogbericht. Sommige pagina’s hadden miljoenen volgers.

De beheerders van veel van deze pagina’s kwamen al snel tot de ontdekking dat ook hun Twitter-pagina was verwijderd. Het lijkt dus te gaan om een gecoördineerde actie.

Schande

Facebook haalde de aankomende Amerikaanse congresverkiezingen aan als reden om details over de accounts bekend te maken.

Het bedrijf stelde dat de accounts ‘voortdurend’ de regels van het platform overtraden.

Onder de slachtoffers bevonden zich onder meer The Anti-Media, met 2,1 miljoen volgers, en The Free Thought Project, met 3,1 miljoen volgers.

“Na vijf jaar lang een fanbase te hebben opgebouwd heeft Facebook onze pagina (3,1 miljoen fans) geschorst, zodat we niets meer kunnen plaatsen. Dit is een schande en we zijn er kapot van. We zullen er alles aan doen om onze pagina te herstellen en terug te vechten,” liet The Free Thought Project weten.

Oren en ogen

“Facebook heeft mijn pagina, The Anti-Media, geschorst na ons valselijk te hebben beschuldigd van het overtreden van de regels. 2,1 miljoen volgers en vijf jaar werk weg… voor nu,” schreef Nicholas Bernabe.

Ook Press For Truth, Right Wing News (meer dan 3,1 miljoen volgers) en Nation In Distress (ruim 3,2 miljoen fans) waren de pineut.

In augustus kondigde de agressieve denktank Atlantic Council aan samen te gaan werken met Facebook als ‘factchecker’. Sindsdien verdwijnen pagina’s van alternatieve media bij bosjes.

In een persverklaring zei Facebook dat de denktank, met onder meer oorlogshitsers zoals Henry Kissinger en Michael Chertoff als bestuursleden, zal fungeren als ‘oren en ogen’ van het platform.

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Zit het account van Donald Trump er nog op !?

Marc
Marc
2 jaren geleden

Facebook is een moderne ziekte erger nog dan vele kankers die door de (anti-) mens zijn ontwikkeld!

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

Ja, dit is het einde van Facebook! Niet van het alternatieve nieuws.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

…Of, Facebook wordt een soort van veredelde Gouden Gids, aangevuld met de laatste buurtroddels. Leuk voor wie ervan houdt, verder heeft Facebook dan geen echte functie meer.

eksegese
eksegese
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Precies @weg met ons, en het goede nieuws is : er is leven mogelijk zonder Facebook, ik ben het levende bewijs en ik kan me de tijd herinneren dat niemand erover beschikte. Facebook is volledig onder controle van heel verkeerde mensen en organisaties, daar dienen we ons volledig van te distantieren. We dienen afstand te nemen van uberhaupt alles waar mensen achter schuil gaan die overduidelijk andere belangen dienen dan het algemene welzijn van mensen. Alleen dan kan er iets veranderen.

Schaap
Schaap
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

De beslissing om mijn facebook pagina op te heffen, was 1 van de beste geweest. Mis ik facebook ? Absoluut niet. Er is weinig interessants te vinden en een hoop geneuzel waar ik niet op zit te wachten.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

@eksegese

Het verder uitdunnen en aan banden leggen van Facebook rechtvaardigd zeker geen hogere koers op de aandelenbeurs, ook dat is een mooie mededeling richting beleggers. Wie wil er nu in een onderneming investeren die klanten de toegang weigert en 0 dollar cash bezit? Fijn zo doorgaan, komt het vanzelf wel weer goed.

En Mark Zuckerberg is echt waar niet fake en is werkelijk de bedenker en oprichter vsn Facebook. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Deze zionistische organisatie sluist geld weg onder valse voorwendselen. Een doorsnee slavenmens begrijpt deze materie toch echt niet, maar laat zich wel verhoereren via Facebook. Wat is Facebook waard als de slaven hun account wissen? In het minst erge geval zou het alleen nog kunnen fungeren als Gouden Gids, ook dat zou Facebook niet grappig vinden en beleggers zeer zeker niet. Als ondernemer zou ik graag iedereen welkom willen heten en zeker niet wegbonjouren. Duidelijk een teken dat de complotters op het goede spoor zaten, me dunkt en Facebook ze niet langer een platform wil bieden.

https://www.iexgeld.nl/Artikel/169312/Waarom-doneert-Facebook-oprichter-Mark-Zuckerberg-zoveel-geld.aspx

Zuckerberg wil, volgens z’n stichting, iedereen gelijk behandelen? Maar in de wereld iedereen gelijk behandelen klinkt behoorlijk eng en erg zio nazistisch.

Jur
Jur
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Ik gebruik Facebook juist om de artikelen van Ninefornews, Niburu en mijn eigen mening over hoe k*t het systeem is te verspreiden. Blijkbaar reageert er nooit iemand op mijn berichten. Zou Facebook censureren, zodat niemand mijn berichten op de startpagina krijgt te zien, behalve ik zelf? Ik vind het verdacht. Daarnaast lijkt het wel alsof ik soms zomaar 1 of 2 personen kwijt raak die ‘vrienden’ waren. Dit kan natuurlijk toeval zijn, maar ik begin het verdacht te vinden. Het kan ook zijn dat een hoop mensen de waarheid of meningen over de verrotheid niet willen horen.

Marcel
Marcel
Reactie op  Jur
2 jaren geleden

Dat is inderdaad shadowbanning, Jur. Geen toeval.

Marcel
Marcel
Reactie op  Jur
2 jaren geleden

Dat is geen toeval Jur, maar shadowbanning.

Jur
Jur
Reactie op  Marcel
2 jaren geleden

Bedankt. Nu weet ik ook een naam voor dit verschijnsel. Het is dus inderdaad een shadow-ban.

frans
frans
2 jaren geleden

dit verwijderen van deze ´nieuwszenders´op facebook kan ook het einde inluiden van Facebook zelf en de duistere garde.
Zij keren zich tegen mensen. Dat moet toch terugkaatsen!?

bert s
bert s
2 jaren geleden

Als wakkere burger zou je denken dat facebook hier een prijs voor gaat betalen, echter de hoeveelheid aan zombies is dusdanig groot dat het ook nog wel eens mee kan gaan vallen.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden

Stap over naar een alternatief van Facebook https://diasporafoundation.org/

Zwarte Biff
Zwarte Biff
2 jaren geleden

Ik zit allang niet meer op facebook

Hega
Hega
2 jaren geleden

Ben zelf al zo’n half jaar gestopt met facebook.
Het geneuzel begon me steeds meer tegen te staan en afwijkende standpunten, meningen etc worden al helemaal niet getolereerd.
Je wordt direct weggezet als ‘wereldvreemd’ of wat dan ook.
Nee; ik mis facebook helemaal niet.

danmaarzo
danmaarzo
2 jaren geleden

Ben nooit begonnen met Facebook, dus wie zijn er hier nu schapen.

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

huisarts

Huisarts maakt zich zorgen over coronaprik: ‘Het zijn feitelijk geen vaccinaties’

Door de regeringsmaatregelen lijkt de menselijkheid uit ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x