Mens en Dier

Steeds meer Spaanse ouders geven kinderen thuisonderwijs

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan 2000 Spaanse gezinnen geven hun kinderen zelf les. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging voor een Vrije Opvoeding Onderwijs (ALE).

Omdat sommige gezinnen al aangeklaagd werden, vragen ze de overheid deze groeiende onderwijsvorm nu te gaan regelen.

Isabel Rodríguez haalde haar zoon Ulises van school toen hij negen was om hem zelf les te geven. Hij is intussen 17 jaar oud en wil grafisch ontwerper worden. Rodríguez vindt dat scholen de kinderen geen ideale opvoeding geven. “Het zijn de ouders die het onderwijs moeten organiseren op het ritme en volgens de behoeften van hun kinderen,” zei ze.

Ongerechtvaardigde straf

Sommige gezinnen zijn aangeklaagd door de overheid omdat ze hun kinderen niet naar school sturen, maar zo’n zaak komt zelden voor de rechter. Wettelijk gezien moeten Spaanse kinderen 10 jaar onderwijs krijgen, maar nergens staat dat thuisonderwijs niet mag.

De ouders vragen nu om erkenning van de overheid. Ze willen ook dat hun kinderen op hun zestiende een diploma kunnen krijgen, zodat ze verder kunnen studeren. Nu moeten ze tot hun achttiende wachten. “Dat is een totaal ongerechtvaardigde straf,” zei leraar Manel Moles, auteur van het boek ‘Ik wil niet naar school’. “Door een puur bureaucratische procedure kunnen ze niet beginnen met studeren.”

Wettelijk kader

Moles pleit voor een wettelijk kader om de gezinnen die deze onderwijsvorm kiezen te beschermen. Hij wil dat er een einde komt aan de vervolging waar sommigen het slachtoffer van zijn.

In Europa is thuisonderwijs al geregeld in Oostenrijk, Ierland, Denemarken, Italië, Frankrijk en Portugal. In Zweden en Duitsland is het echter verboden.

Bron: Ipsnews.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mirakel
mirakel
9 jaren geleden

In Nederland geld ook dat je kind verplicht wordt om onderwijs te krijgen….maar dat hoeft niet percee op een school, staat weer niet in de wet.

zan
zan
9 jaren geleden

[quote name=”mirakel”]In Nederland geld ook dat je kind verplicht wordt om onderwijs te krijgen….maar dat hoeft niet percee op een school, staat weer niet in de wet.[/quote]
nee maar je moet onderwijsbevoegdheid hebben (hbo pedagogie) en dan ook nog de juiste voor de juiste klasse / leeftijd

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Thuis leren is altijd nog beter dan door een gehaktmolen worden gehaalt.Met hun wil opleggingen over de te leren stof die berust op wat regeringen wensen.Alsof het robots zijn.Pink Floyd http://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U Another brick in the wall.

ss
ss
9 jaren geleden

scholen van de overheid zijn gebasseerd en geprogrammeerd door de illuminatie,scholen zijn ook verantwoordelijk voor de hoge antaal cijfers van atheisten en ongeloofheid,de illuminatie willen ook via de scholen de Homoseksualiteit stimuleren

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x