Homepagina » Binnenland » ‘Er is door Rutte en z’n demissionaire club een staatsgreep gepleegd’
rutte
Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘Er is door Rutte en z’n demissionaire club een staatsgreep gepleegd’

De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de toepassing van artikel 57 van de Grondwet, dat bepaalt dat een minister niet tevens lid kan zijn van de Tweede of Eerste Kamer, schrijft politicus en ex-VVD’er Geert Dales op zijn website.

Veel experts hebben inmiddels uitgelegd dat de benoeming van staatssecretarissen Dennis Wiersma, Steven van Weyenberg en Dilan Yesilgöz-Zegerius, op 17 maart gekozen tot lid van de Tweede Kamer en op dat moment nog geen lid van het – demissionaire – kabinet, ongrondwettelijk is. Bij hun benoeming hadden zij hun Kamerlidmaatschap moeten opgeven, maar Rutte oordeelde anders.

De Tweede Kamer heeft de Raad van State nu om spoedadvies gevraagd. Dales klaagt dat dit het karakter krijgt van een staatsgreep, ‘temeer daar het kabinet al op 15 januari van dit jaar zijn ontslag heeft ingediend’. “Waar is de koning als je hem nodig hebt?” vraagt hij.

Rutte en zijn coalitiepartners slopen de democratie

Hij kan rekenen op veel bijval. “Wanneer gaan de koning of de Raad van State nu eindelijk eens ingrijpen? Iemand?” vraagt politicus Eelco van Hoecke.

Musicoloog Kees Vlaardingerbroek voegt toe: “Genoeg is genoeg! Rutte en zijn coalitiepartners slopen de democratie en de rechtsstaat. Ook (oud-)VVD’ers Frans Weisglas en Geert Dales beginnen het in te zien.”

Het IS een staatsgreep

Oud-brandweercommandant Wim Junte twittert: “Er is door Rutte en z’n demissionaire club daadwerkelijk een staatsgreep gepleegd in Nederland. Ondanks overtredingen (grondwet) blijft hij zitten.”

“In ieder land gaat het anders, maar zoals ik uitleg in mijn boek: het IS een staatsgreep,” voegt politiek econoom en schrijver Kees van der Pijl hieraan toe.

4.8 138 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Natuurlijk is het een auto-coup, echter deze is al voor 17 maart j.l. gepleegd en goedgekeurd op 17 maart j.l. door de massa.

Geen schaap
Geen schaap
3 maanden geleden

Koning krat zal het een worst zijn. Macht heeft kat nep koningshuis allang niet meer. Ze zijn er voor de show en kunnen net zo goed opgedoekt worden. Dat scheelt de burger weer vele miljoenen aan belastingen betalen.

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
3 maanden geleden

Oke, duidelijk.. een staatsgreep.. maar wie kan er wat aan doen? De Rutte Fuhrer en consorten wanen zich onaantasbaar, en de Koning luistert naar Maxima die goed bevriend is met Klaus Schwab… dus wat gaat er gebeuren om dit wanbeleid te stoppen? Hoeveel mensen heb je nodig om deze zooi ongeregeld wat zich demmisioneer noemt op te ruimen?

Roadie
Roadie
3 maanden geleden

Zolang wij het dulden gaat hij gewoon zijn gang.Totdat wij massaal zeggen tot hier en niet verder!!!

x

Check Also

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

vvd

Voormalig VVD-fractievoorzitter: ‘Wat ben ik blij dat ik op tijd uit deze sekte ben gestapt’

In een interview op het VVD-congres zei ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

142
0
We lezen graag je reactie!x