Mens en Dier

Fluorescerende schapen gefokt in Uruguay

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Uruguay zijn voor het eerst schapen geboren die oplichten onder ultraviolet licht. De dieren werden genetisch gemodificeerd met een fluorescent gen van een kwal.

Dat heeft een groep Uruguayaanse wetenschappers samen met het Pasteur-instituut in de hoofdstad Montevideo bekendgemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De geboorte van fluorescente schapen is een primeur in Zuid-Amerika. De genetische modificatie had geen specifiek doel, de wetenschappers wilden alleen kijken hoe effectief het zou zijn om een vreemd gen in het DNA van de dieren te plaatsen.

Oplichten

Fluorescerende schapen gefokt in UruguayDe schapen werden in oktober vorig jaar ter wereld gebracht. Ze groeiden normaal op. Het enige verschil met normale schapen is dat ze oplichten onder ultraviolet licht.

Tijdens de bekendmaking zeiden de wetenschappers dat ‘het genetisch modificeren van schapen nog niet eerder was gedaan in Zuid-Amerika’. “Dit succes plaatst Uruguay op het hoogste niveau in de wetenschapperlijke wereld,” luidde het.

Menselijke eiwitten

In Zuid-Amerika veranderden wetenschappers eerder al de genen van geiten in Brazilië en van koeien in Argentinië. Als gevolg van de aanpassing maakten de dieren menselijke eiwitten aan.

Bron: Standaard.be via AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Noumoe
Noumoe
11 jaren geleden

Nounou wat lache joh! lekker dollen met de natuur. Zodra ik van die wetenschappers kwallen kan maken met mijn gedachten op afstand zal ik het ook niet laten.

Gert
Gert
11 jaren geleden

Mensen worden met de gekker….wat is in vredesnaam hiervan de bijdrage?
Het is geen kwaadheid die het oproept, maar moedeloosheid…..leren ze dan nooit?
Ander deel van de mensheid crepeert van de honger en in allerlei ellendige omstandigheden en hier zijn een stelletje gekken bezig, eerstens geld te verknoeien en anderzijds het leven……maar misschien is het ze daar wel om te doen.

Eden
Eden
11 jaren geleden

Mooi! Handig voor in het donker! Ik zou alleen de melk of het vlees niet willen consumeren.

Linda
Linda
11 jaren geleden

Plaatsvervangende schaamte. Het dier als speelgoed, thuislabje. God vergeef het ze, ze weten niet wat ze doen. Je zou er religieus van worden.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x