Homepagina » Buitenland » Steenrijke Rockefellers keren olie-industrie de rug toe en investeren in schone energie
Steenrijke Rockefellers keren olie-industrie de rug toe en investeren in schone energie

Steenrijke Rockefellers keren olie-industrie de rug toe en investeren in schone energie

De Amerikaanse familie Rockefeller, die steenrijk werd dankzij de olie-industrie, keert de oliesector de rug toe en kiest resoluut voor duurzame energie. Dat meldt een woordvoerder van de familie.

Het filantropische fonds van de familie Rockefeller, het Rockefeller Brothers Fund, haalt samen met ruim 800 andere investeerders en organisaties zijn geld uit de oliesector weg en investeert voortaan in duurzame energie. De sterk vervuilende olie- een steenkoolindustrie loopt hierdoor in totaal 50 miljard dollar mis. Tegen december volgend jaar moet die ‘desinvestering’ zijn opgelopen tot het driedubbele.

Het idee komt van milieugroep 350.org. Die wil stichtingen, bedrijven en universiteiten zo ver krijgen om te desinvesteren in de 200 bedrijven met het grootste aandeel steenkool- en aardolievoorraden, waaronder Exxon Mobile.

De keuze voor duurzame energie is van groot symbolisch belang. Volgens de woordvoerder stemt de beslissing overeen met wat de overleden oliemagnaat John D. Rockefeller zou hebben gewild. Dat is opvallend, want de familie Rockefeller is rijk geworden in de olie-industrie. “We zijn ervan overtuigd dat als John vandaag zou leven, hij in schone energie zou investeren,” zei voorzitter Stephen Heintz van het fonds van de Rockefellers.

“Een gezonde planeet in stand houden is een morele plicht,” zei Valerie Rockefeller Wayne, achter-achter-kleindochter van Rockefeller en één van de curatoren van het fonds. Het Rockefeller Brothers Fund moet niet worden verward met de grotere Rockefeller Foundation.

Rockefeller overleed in 1937. Hij was de belangrijkste pionier van de Amerikaanse olie-industrie. Met zijn bedrijf Standard Oil verdiende hij in de 19e eeuw miljarden, waardoor hij gold als de rijkste man ter wereld. In 2001 werd geschat dat zijn vermogen 200 miljard dollar zou bedragen. De filantropische organisatie van de Rockefellers is in 1940 opgericht door de zonen van John D. Rockefeller.

[De Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Je moet deze op winst beluste veelvraten eigenlijk gewoon aansprakelijk stellen voor de geleden schade voor het TEGEN HOUDEN van de schone energie.
  Ze hebben jarenlang het onderzoek naar schone energie tegengewerkt en daarom moeten we,als schadevergoeding, ze een paar TRILJOEN afhandig maken en dat compleet in de milieuvriendelijke energie en het onderzoek ernaar steken….
  NIKS investeren…Inleveren en snel een beetje !
  Laat ze eerst maar eens investeren in het opruimen van alle vervuiling die de olieindustrie veroorzaakt,
  als teken van GOODWILL !

  36 likes
  • Dat tegenhouden is ze dan niet goed gelukt. De technologie is nu dusdanig gevorderd dat het commercieel aantrekkelijk is.

   Denk eerder dat ze op dat moment hebben gewacht.

   Ben het in die mate met je eens dat als deze mensen 50 jaar geleden waren begonnen met substantieel investeren in duurzame toepassingen, dat de energie-revolutie dertig jaar geleden al was begonnen. In die zin hebben ze het dus zeker niet aangemoedigd. Maar dat geldt voor veel grootverdieners uit de fossiele branche. Shell is nu in alle haast allerlei fabrieken voor zonnepaneelgrondstoffen aan het bouwen en/of op te kopen. Amerikaanse bedrijven als Chevron (vml. Texaco) en Exxon Mobil lopen daarentegen behoorlijk achter. Die laatste twee bedrijven zijn dan ook de grondleggers en financiers voor de “klimaatontkenningsindustrie”, iets waar deze site ook sympathie voor lijkt te hebben.

   6 likes
   • Eigenaar Bank of England: Rothschild.
    Rothschild’s Barings financierde de Chinese opiumhandel en de Afrikaanse slavenhandel.
    Meerderheidsaandelen in de meeste centrale banken van de wereld.
    Royal Dutch Shell, Imperial Chemical Industries, Lloyds of London, Unilever, Barclays, Lonrho, Rio Tinto Zinc, BHP Billiton en Anglo American DeBeers
    Het domineert de wereldvoorraad aardolie, goud, diamanten, en veel andere vitale grondstoffen.
    DUS…Rothschild bepaald de priijzen EN de Bank van Amerika is ook “in the pocket “…beroerd is wel voor de VS dat Rusland en China enorme bedragen tegoed heeft van de VS en als, als ijk me niet vergis , in Oktober de nieuwe begroting niet acceptabel is, zijn de VS failliet en kunnen Rusland en China grote delen van de VS hun eigendom noemen…( http://www.usdebtclock.org/ )…de staatsschuld van de VS 177525594.500 Dollar…en oplopend !
    De VS doet dus precies wat de bank wil…en dat zijn mensen die hun fortuin verdienen door oorlogen te financieren…en kunnen op eenvoudige wijze ervoor zorgen dat er geen honger, dood en verderf meer is….die moet ej gewoon zo ver mogelijk bij je vandaan houden…het liefste van de planeet af…maar de gehele inteelt clan is zo wijd vertakt dat je hele extreme maatregelen zou moeten nemen om de mensheid tegen dit kwaad te beschermen…nou zeg ik absoluut niet dat dit geweldadig moet zijn, maar als je je echt verdiept in die materie dan kom je tot de conclusie dat het fraaie clubje diep geworteld is in de vrijmetselaars…en met het grootste plezier satanische rituelen bedrijven en echt gevaarlijk en medogeloos zijn….zie dat maar weg te krijgen…dat gaat niet zonder vonnis uit Den Haag of een andere Rechtbank die ze instaat van beschuldiging stelt….Ik kan wel een uur tikken en dan ben ik nog niet uitgesproken dus laat ik maar even stoppen…NIET de macht laten pakken in een energievorm die de wereld kan laten herstellen !..NOOIT ten koste van wat dan ook ..er zijn zat vormen bekend…en amateurs die al heel erg ver zijn !

    6 likes
  • Ik lees net dit:
   Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.

   Tegenwoordig kunnen ze a là Wendy van Dijk iemand zo veranderen dat hij/zij op een ander lijkt….
   Deze NEP heer Rothschild met latex gezicht maskertje en een duur kostuum, en dan met auto en chauffeur langs de favoriete bank en de bankzaken even regelen…wat zal hij ZUUR kijken als het ineens weg is !

   0 likes
 2. In goed initiatief maar bij de naam Rockefeller denk ik allereerst nog aan de addertjes onder het gras.

  27 likes
  • Als uiteindelijk de Rothschild-clan (en daar horen de Rockefellers ook bij zoals je weet) al het geld beheren, maakt het voor hun natuurlijk niet zo héél veel uit, uit welke hoek er nog meer bij komt. Het enige waar zij belang bij hebben is dàt er geld wordt verdient. Bakken vol met geld verdient met olie. Begint een beetje op te raken dus wordt de volgende energie-vorm de melkkoe. Best een logische zet.
   Net zoals het financieren van beide kanten van welke oorlog dan ook sinds Napoleon. Dat spelletje is begonnen door Nathan Rothschild via de oorlog van Engeland met de kleine baas. Wereldwijd als verdienmodel neergezet om gegarandeerde dikke omzetten en bijbehorende winsten te behalen. Easy does it.

   2 likes
 3. Nou thoriumcentrales en zonneenergie dan maar Rockefeller en geen flauwe lelijke windmolensen al helemaal geen biobrandstoflandbouw. Als CO2 uitstoot de reden is dan doet ook Rockefeller mee met de CO2-leugen die zogenaamd klimaatveranderign veroorzaakt. CO2 is namelijk goed voor planten en die geven er zuurstof voor terug. Als er al klimaatverandering is dan is dit niet door de mens veroorzaakt maar door de zonneactiviteit. Vroeger vernderde het klimaat ook wel eens en toen was er geen industrie en geen auto’s.

  12 likes
  • Toen ging die verandering lang niet zo snel als nu. En je moet je ook bedenken dat gekeken naar de diameter vd planeet de atmosfeer maar 0,1% betreft. Dat is dus een ontzettend dun schilletje (zeg maar de dikte vd verflaag op een globe) daar kunnen we prima invloed op uitoefenen. Fluctuaties in zonneactiviteit moeten trouwens prima kunnen worden afgevangen door de buffers die de aarde kent (denk met name aan de zeestromingen en de invloed daarvan op het aardse klimaat).

   Maar we moeten idd echt af vd energie industrie. Energie is gratis, het universum voorziet daarin. Prima dat er fabrikanten van bv nulpunt apparaten over blijven maar het betalen voor energie zelf moet echt eens verleden tijd worden en snel ook.

   2 likes
   • Weer zo eentje die hardnekkig blijft vastklampen aan de leugen van “door mensen veroorzaakte klimaatverandering”. De temperatuur is al 15 jaar niet gestegen. Maar het is voor velen natuurlijk moeilijk om zelf te denken en niet de domme schaapachtige meerderheid na te papegaaien. De CO2-leugen is om de duistere agenda 21 te doen invoeren. Agenda 21 streeft naar een asgrauwe groene dictatuur waarbij alle menselijke activiteiten langst de CO2-meetlat worden gelegd. Een beetje plezier maken zoals met een motorbootje varen en daarna een lekker biefstukje eten is er dan niet meer bij want dat is “schadelijk” voor moeder aarde. Ook oud worden is “schadelijk” voor moeder aarde. Kil gezegd een dode stoot geen CO2 meer uit. Leuke middenklassehobbies zoals paardje rijden of met vliegvakantie gaan naar verre streken vergeet het maar. De middenklasse is sterk verarmd want een arme stoot minder CO2 uit dan een middenklasser met een auto. Al deze asgrauwe regeltjes gelden uiteraard niet voor een kleine steenrijke elite die het er lekker van neemt.

    5 likes
 4. Laten ze dan maar direct investeren in het ontwikkelen van Vrije Energie.

  19 likes
 5. Dit is allemaal schijnvertoon van de Rockers. Ik denk dat zij dat al van plan waren aangezien China en Rusland Amerika voorbij aan het vliegen zijn betreft valuta, olie, gas etc. En nu steeds meer mensen inzien dat er meer is dan gas en olie willen de Rockers sowieso vooraan staan betreft nieuwe ontwikelingen (eigenlijk oud) zodat ook dat gemanipuleerd en gecontroleerd kan worden. De Rockers zijn net als een virus, een ziekte die zich op verschillende manieren een weg baant naar iets dat kan uitbloeien tot iets moois zich vervolgens daaraan vastklampt en nooit meer loslaat. Zoals Arnold al zegt, hier zit een adder onder het gras. Eens een dief altijd een dief.

  15 likes
 6. Jaaaaaa waarschijnlijk is de olie een beetje op en……..je moet toch je centjes verdienen want….. je hebt nog niet genoeg ! Tuurlijk zit er een adder onder het gras ! Of zijn gehersenspoeld maar ja lijkt me heel onwaarschijnlijk maar je weet maar nooit misschien is er in deze familie ook nog goed zaad terecht gekomen !

  2 likes
  • Kan meekomen met de eerste zin (“… is de olie een beetje op…”), voor de rest moet je er volgens mij helemaal niet zo veel achter zoeken.

   Natuurlijk willen deze mensen veel geld blijven verdienen. De duurzame energiemarkt is wereldwijd nog onontgonnen gebied en daar is zeker bij het aanleggen van de infrastructuur, veel geld mee te verdienen.

   Een slecht motief (geld verdienen) gebruiken voor het leefbaar houden van de Aarde lijkt me een prima combi. Beter dan alles wat er voor die tijd is gedaan.

   4 likes
   • @Days of our live

    Ik kan ver meegaan in jouw reactie. Waar ik moeite mee heb is dat vrije energie in het verleden zo is tegengewerkt maar omdat deze zakenlieden over zoveel geld beschikken kan het ineens wel.

    Snap je wat ik bedoel. Nogmaals, ik ben absoluut voor schone energie maar ook voor eerlijke handel waar de burger ook voordeel van heeft.

    Ik lees jouw reacties graag. Je schopt af en toe graag maar bent wel eerlijk en tot the point. Dat waardeer ik.

    2 likes
    • Ik snap best wat je bedoelt hoor. Ikzelf ben ook zeer verbaasd om oude satellieten uit de jaren ´60-´70 te zien met zonnepanelen, en dat dat blijkbaar een probleem was om dat op Aarde te gebruiken. Verschil was natuurlijk dat satellieten op fossiele energie snel zouden uitwerken, en dan is het verderfelijke product zonnepanelen ineens toch interessant.

     Ik was ook erg verontwaardigd bij het zien van deze documentaire (wat mij betreft een complottheorie die hout snijdt): http://www.imdb.com/title/tt0489037/
     Er waren gebruikers die tonnen wilden betalen voor het behoud van zo’n auto, maar de fabriek wilde ze koste wat het kost allemaal vernietigen. Ze moesten verdwijnen.

     En verder: de wereld zit vol met rottige mensen en instanties. Maar we kunnen wel proberen het los van die instanties gezellig met elkaar te hebben. Dat is soms al een probleem zoals je ziet. 🙂

     2 likes
     • @Days of our live

      Dat van die zonnepanelen en satelieten wist ik helemaal niet. Ben weer wat meer wakker geworden ;-). De link ga ik bekijken!

      Je slaat de spijker op zijn kop met jouw laatste zin. Laten we er inderdaad met zijn allen het beste van maken.

      Ik wens je alle goeds toe. Succes met de discussies 🙂

      0 likes
    • Niet handig om jezelf als burger neer te zetten.

     0 likes
  • De olie is helemaal niet op. Voor de kust van Angola staat voor 5 miljard aan olieplatforms. Die stonden er 10 jaar geleden nog niet. In Australie is een enorme oliereserve ontdekt wat grotendeels in de media is stilgehouden. Rockefeller steunt agenda 21 die gebaseerd is op de CO2 leugen. Volgens die leugen is CO2 schadelijk maar keer het om en dan is de waarheid dat CO2 goed is voor planten die er zuurstof voor terug geven. Dus meer CO2 doet planten sneller groeien. In kassen in het Westland wordt CO2 in kassen gespten om de planten sneller te doen groeien. Speciaal hiervoor is een CO2 pijpleiding aangelegd onder de Nieuwe Waterweg door. Vaak wordt de waarhedi 180 graden omgedraaid om een leugen te maken die dan door vele domme schapen wordt nagepapegaaid. Het vervelende is dat de domme massa mensen die zelf denken ook in de ellende storten omdat de domme massa smeekt om strengere maatregelen tegen het zogezegde CO2-probleem (wat er niet is) en zo de maatschappij in een afschuwelijke rotdictatuur trekt waarbij pleziertjes uitgesloten zijn want plezier maken is zogenaamd schadelijk voor moeder aarde. Dingen als auto rijden, lekker speklapje eten, bootje varen, vissen, reizen, uit eten gaan, motor rijden, open haard zijn dan uit den boze want dat stoot CO2 uit en dat is zogenaamd schadelijk voor moeder aarde. Die hele new age is ook een instrument om mensen de religie van moeder aarde aan te praten. New agers zijn de gevaarlijkste mensen die ik ooit ben tegengekomen.

   3 likes
 7. Heb geen idee waarom ik dit denk.. maar heb het gevoel dat dit te maken heeft met de oorlog die er aan zit te komen.

  5 likes
 8. Schone energie is voor de Rockefellers allang achterhaald, want zij beschikken al heel lang over VRIJE energie. Een technologie dat iedereen van gratis en schone energie voorziet. Deze technologie hebben ze altijd voor zichzelf gehouden en de mensheid onthouden.
  Maar ik moet zeggen dat deze mededeling een verassing is, al ben ik nog voorzichtig om te zeggen dat deze mededeling een stap in de goed richting is want het blijft een grote familie binnen de illuminati. En die hebben de mensheid nog een hoop uit te leggen en te verantwoorden wat ze ons allemaal hebben aangedaan.

  5 likes
 9. Blijkbaar is het nu verstandig om je investeringen uit de olie-industrie veilig te stellen, waarom zou de familie Rockefeller anders hun geld uit de oliesector terugtrekken. Blijkbaar verwachten ze dat er nu nieuwe schone energiebronnen op gaan duiken waar ze geld aan kunnen verdienen en waardoor de waarde van de oliefondsen in de nabije toekomst gaan teruglopen. Bij de nieuwe energiebronnen kan je denken aan de thoriumcentrales, de Energy Catalyzer (E-Cat) en waterstof (energiedrager) via de brandstofcel. Zonne-energie en windenergie zijn tussenoplossingen voor de uiteindelijk oplossing en zullen na verloop van tijd weer uit het landschap verdwijnen.

  3 likes
 10. Grappig hè, wordt er geïnvesteerd in schone energie, is het nog niet goed.. 🙂

  3 likes
 11. “In 2001 werd geschat dat zijn vermogen 200 miljard dollar zou bedragen”…wat een lariekoek zeg.

  Als je in de 19e eeuw al miljarden hebt, dan vermenigvuldig je het met de inflatiecorrectie alleen al en kom je minimaal al uit op 360 miljard, als je uitgaat van 10 miljard in 1850.
  Dan onderneem je verder niks, je investeert niet in WO2, hebt geen extra expansiedrift en noem maar op.
  Blablabla…right. Alsof de rijkste man ter wereld geen plannen zou hebben.

  De familie heeft naar men calculeerde 250.000 miljard in bezit.

  0 likes
  • dat lijkt me wel wat zoveel geld hebben 250.000 miljard. dan kocht ik alle regenwouden ter wereld en daar bleef men dan vanaf (genoeg gekapt) en een leger bewaakte de boel. En dan had ik nog 90 % van dat geld over voor pleziertjes. John di Liu werd in permanente dienst genomen om gedegradeerde landschappen op te gaan knappen voor mens, dier en plant. Nou ja en een autoverzameliong is ook leuk en een jacht met helicopterdek ook. kastelenverzameling en zo

   3 likes
 12. This depends on the ongoing financial war. On that front, the demise of the Cabal petro-dollar is becoming increasingly obvious. First of all, none of the oil producing countries in the Middle East supports the Obama governments’ bizarre ISIS campaign. This means the oil producing countries of the Middle East no longer support the Federal Reserve Board cabals’ petro-dollar or the Obama regime. This is most likely why The Rockefeller Brothers Fund announced last week they were getting out of the oil business and into renewable energy.
  http://hipknowsys.blogspot.de/2014/09/benjamin-fulford-september-22-2014.html

  2 likes
 13. Dit soort mensen investeerd alleen maar in schone energie om er zelf 100 maal beter van te worden en bij voorkeur over de kop van de burger.

  Vrije enerie voor hun, peperdure energie voor de burger alleen anders verpakt. Steeds meer mensen hebben dit spelletje door… Gelukkig 🙂

  2 likes
 14. Na olie als uitmelkmiddel nu ‘schone energie’ als uitmelkmiddel.

  Deze flop komt er waarschijnlijk weer op neer dat de gewone man veel meer geld uit is aan duurzame energie.
  Misschien gaan de Rockefellers de boel wel dwarsbomen door verder onderzoek naar duurzame energie tegen te houden.
  Ik vertrouw het zaakje niet.

  2 likes
 15. Gewoon een poging om de controle vast te houden thats it

  2 likes
 16. Die zout-water-electrische auto voor de autobahn was al een seintje.

  1 likes
 17. De Rockefellers en in vestering in schone energie? Is dat werkelijk de waarheid of……iets anders met een dubbele agenda?

  Schone energie is al jaaaaaren bekend….zo nu waarom de speciale “aandacht” van de Rockefellers voor dit? Misschien ben ik achterdochtig en zoek ik te ver maar ik denk dat dit meer vingers in de pap heeft dan menig een zou denken…maar goed, ik zou er naast kunnen zitten….(alhoewel ikzelf dat betwijfel…gezien de belangen die op hetspel staan)……

  1 likes
 18. ZE ZITTEN ER AL TOT OVER DE OREN IN !

  The Rockefeller family, which made its fortune from oil, is to sell its investments in fossil fuels and put money into clean energy (bbc.com)..!!!!!!!!
  Rockefeller en Rothschils is family…

  Ik heb even snel wat controleerbare feiten opgezocht.
  Rothschild zit al MINIMAAL vanaf 2007 ( openlijk ) stevig in de ” schone “..nou ja..Energie ~!
  Afvalverwerking en de pharmaceutische industrie word door het bedrijf in èèn noemer genoemd,
  en dan moeten de alarmbellen al afgaan.
  Hier een kort lijstje van de instellingen waar hij openbaar genoemd mee verbonden is:
  Stevig de markt in handen…en al;s eigenaar van de Bank of England en de Bank Of America bepaalt je nog net niet welke kant de zon om draait.

  Akuo Investment Management
  Rothschild Inc. and Winslow Management Company
  Nanuk Asset Management
  Clean Energy Pipeline
  WINSLOW MANAGEMENT CO. AND ROTHSCHILD INC.RENEWABLE ENERGY
  Tamar Energy LTD ( Prins of Wales, Jacob Rothschild en J Sainsbury, )
  RIT Capital Partners,clean energy, pharmaceuticals, natural resources and brands.
  Opvallend is de investering in China…en de samenwerking of betrokkenheid van de Prins of Wales…die wil dus ook nog even meesnoepen.
  Ofschoon alleen al het onroerend goed een geschatte waarde heeft van 7,3 biljoen POND is investeren natuurlijk een grappige bezigheid…
  Hoe komt de mensheid onder de wurggreep van de Rockefelllers en de Rothschilds uit??…

  1 likes
 19. sja, het lijkt mij ook dat dit gewoon een insteek is naar monopolie op de schone energie nu de fossiele brandstof schaarser wordt. en dan langzaam aan bezitten ze alle schone energie bedrijven en kan de wereldbevolking daar al hun geld aan besteden. maargoed we zullen zien

  1 likes
 20. Als alle leugens eenmaal aan het licht zijn gekomen is de goedgelovige wereldbevolking wel in zo’n enorme shock dat het dan echt gedaan is met de ‘rich and unassailables’. Schone energie gaat ons geen cent kosten. Het nieuwe tijdperk zal er totaal anders uitzien dan wij ons nu voor kunnen stellen, het wachten is op de grote opruiming van dat gewetenloze uitschot.

  1 likes
 21. Ik wil een – min of meer vraag – stellen…of neerleggen waar erg makkelijk als “niet relevant” op gereageerd kan worden maar ik ga het toch maar even schrijven !

  “Zou het kunnen zijn dat een ons allemaal zeer belangrijk stuk informatie…NIEUWS, onthouden word en dat op een dusdanige wijze gebeurt dat we totaal niet in de gaten hebben wat er momenteel op
  wereldniveau gebeurt? ”
  Zou het zo kunnen zijn dat als je er echt tijd insteekt en de juiste bron aanboort om de informatie te ZIEN, je je werkelijk rot schrikt en je je realiseert dat de mensheid in extreem gevaar is?
  Ik ga er bij zeggen dat ik absoluut geen doorgeslagen idioot ben die een obsessie heeft !
  Zou het dan zo kunnen zijn dat er dan meer mensen gaan kijken hoe ernstig bepaalde zaken zijn en tot de conclusie komen dat we iets moeten doen om nog meer mensen te informeren??

  Ik realiseer me dat het wellicht vaag overkomt, maar ik wil dit zinnetje dan nog maar eens aanhalen:
  ” ZOU HET ZO KUNNEN ZIJN ?? “…
  Ik zal een paar kernwoorden toevoegen:
  ISIS = C.I.A. Obama wil 500 miljoen voor ISIS….USA..”Bill of Rights” buiten werking gezet Obama..geen enkel overleg met congres..inval onwettig !…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jensen

Jensen: ‘Ze willen coronacrisis gebruiken om wereldregering te installeren’

De Rockefeller-familie, meer specifiek de Rockefeller Foundation, ...

rijkste mannen

De 5 rijkste mannen van de 20e eeuw. Bezos en Gates vallen in het niet bij dit lijstje

Wat hebben John D. Rockefeller, Nicolaas II ...