Buitenland

“F*ck it. Ik stap op”: Verslaggeefster neemt live ontslag om te vechten voor vrijheid

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“F*ck it. Ik stap op.” Met die woorden heeft verslaggeefster Charlo Greene in een rechtstreekse uitzending op de Amerikaanse tv haar baan vaarwel gezegd. De reden? Ze is een fervente voorvechter van het legaliseren van cannabis in Alaska en vond dit niet langer verenigbaar met haar werk als journaliste.

Alaska is één van de Amerikaanse staten waar door burgers zal worden gestemd over de versoepeling van het cannabisbeleid. Medicinale cannabis is al op recept verkrijgbaar, maar voor veel inwoners van de staat gaat dat niet ver genoeg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het opmerkelijke stukje televisie was rechtstreeks te bekijken op KTVA, een zender in de Amerikaanse staat Alaska. Nadat Greene een item over een club voor medisch cannabisgebruik had afgekondigd, verraste ze iedereen door als voorstander van het legaliseren van de drug naar voren te treden.

“Ik, de ware eigenaar van de Alaska Cannabis Club, zal al mijn energie gebruiken om voor vrijheid en eerlijkheid te vechten,” zei ze. “Dat begint met het legaliseren van cannabis hier in Alaska. Wat betreft deze baan – tja, niet dat ik een keus heb, maar f*ck it. Ik stap op.”

Een volkomen verbouwereerde collega bood vervolgens stotterend haar excuses aan voor het taalgebruik van Greene. KTVA meldde na de uitzending via Twitter dat Greene is ontslagen. De Alaska Cannabis Club had haar volgers eerder al opgeroepen naar de uitzending te gaan kijken.

Greene werkte bijna een jaar voor KTVA Alaska. Ze is op de crowdfundingsite Indiegogo een campagne gestart om geld in te zamelen voor haar Cannabis Club. Ze had 5000 dollar nodig, maar er is al ruim 6300 dollar gedoneerd. “Ik heb net live op tv ontslag genomen en aangekondigd dat ik me volledig richt op een falend drugsbeleid, dat in Amerika al te veel levens heeft verwoest,” staat in de toelichting.

[Alaska Dispatch News, De Redactie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

Lezen we volgende week dat ook dit in scene is gezet?

pablo
pablo
9 jaren geleden

Eindelijk top notch t.v. goede zaak.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Meerdere journalisten zouden Charlo Greene moeten navolgen.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Ik geloof haar en als ik haar kan steunen doe ik het ! Zo dapper om op nationale TV dit te doen Petje af ! Maaer horen we nog van haar ???

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x