Wetenschap

VIDEO: “De wereld die je om je heen ziet is niets meer dan een illusie”

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wereld die je om je heen ziet is niets meer dan een illusie. Dat zegt althans cognitief wetenschapper Donald D. Hoffman van de Universiteit van Californië – Irvine in gesprek met Quanta Magazine. Hij claimt dat we voor de gek worden gehouden.

Professor Hoffman stelt dat alles wat we om ons heen zien simpelweg een façade is waarachter een complexe en verborgen matrix schuilgaat. Als je een tomaat ziet liggen of een glas wijn ziet staan, zijn dat niets meer dan symbolen die ontworpen zijn om een actie of emotie uit te lokken, aldus de wetenschapper.

Snelkoppeling

Galileo schreef ooit: “Ik denk dat smaken, geuren, kleuren, enzovoorts zich in het bewustzijn bevinden. Zonder het levende wezen zouden ze niet kunnen bestaan.” Hoffman is het tot op een bepaalde hoogte eens met deze uitspraak.

Tijdens een TED-lezing lichtte hij zijn theorie toe aan de hand van een blauwe, vierkante snelkoppeling. Betekent dit dat het bestand op de computer ook blauw en vierkant is? Natuurlijk niet. “De snelkoppeling staat er niet om je de realiteit van de computer de laten zien. Hij staat er om die realiteit te verbergen,” zei Hoffman.

Complexe realiteit

De blauwe, vierkante snelkoppeling stuurt je gedrag en verbergt een complexe realiteit waar je niets over hoeft te weten. “Tijdens de evolutie zijn onze percepties gevormd zodat we konden overleven,” aldus Hoffman. “Dingen die we niet hoefden te weten werden verborgen.”

“En dat is bijna de hele realiteit, wat de realiteit ook moge zijn,” besloot hij.

[Quantamagazine]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
6 jaren geleden

Definitie van illusie.

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid.
Interessant, dan zijn de volgende zaken zeker een illusie aangezien we een onjuist idee van de werkelijkheid hebben.
Democratie (politiek), financieel stelsel, 911 aanvallen, real soap tv, mainstreammedia, Joris Demnink, atheïsten, vaccinatie-zijn-goed-voor-je gedachte en …… Shit zeg, ze hebben gelijk, we leven in een illusie, de werkelijkheid(waarheid) wordt voor ons verborgen.

atomnics
atomnics
6 jaren geleden

In mijn perceptie zijn wij allemaal oneindige multi dimensionale zielen wezens wat geen begin heeft en geen eind heeft. We zijn fysiek vlees en bloed aanwezig in de 3de dimensie een aardse realiteit die ook nog eens in harmonie dualistisch van aard blijkt te zijn. illusie? haha natuurlijk niet, alles wat moeder aarde te bieden heeft is zo echt als maar kan zij is de vergeten Princess. velen zijn haar vergeten namelijk maar hebben altijd die connectie gehad met haar en ze is er nog steeds als je met haar contact maakt vanuit je hart. de aarde is een levend wezen en heeft ook een ziel ook zij is multi dimensionaal geen illusie dus en ik spreek uit eigen ervaring. dit is wat men ons niet wil doen realiseren dat we weer de connectie aangaan met het levende (organische) moeder aarde, vader zon en het universum die 3 zijn levende wezens en multi dimensionaal. en gaan met elkaar in harmonie in co creatie samenwerkend aan de slag. door te zeggen dat alles om ons heen een illusie is zeggen ze eigenlijk ik wil weg hier van de aarde ik hoor hier niet thuis etc etc calimero slachtoffer gel*l.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Zo krijgt Plato nog gelijk

Deneb
Deneb
6 jaren geleden

Realiteit is zo persoonlijk waardoor het door anderen geobserveerd een illusie lijkt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x