Homepagina » Mens en Dier » Ab Osterhaus wil totale lockdown: ‘Die man deugt niet’
ab osterhaus
Foto: WAidid CC BY 3.0

Ab Osterhaus wil totale lockdown: ‘Die man deugt niet’

Viroloog Ab Osterhaus maakt zich grote zorgen over het aantal coronabesmettingen in Nederland. Volgens hem nemen de aantallen niet sterk genoeg af en is het tijd voor een totale lockdown, zei hij dinsdagavond in de talkshow Op1.

“Ik denk dat het zo niet verder kan. We ziens enigszins een afvlakking, maar we moeten een daling zien. Daarvoor moeten andere dingen gebeuren,” zei Osterhaus. Hij waarschuwde dat er ‘hoe dan ook’ een lockdown komt. “Hoe eerder we die krijgen, hoe beter. Ik maak me grote zorgen. Ik voorspel: als we niks doen, dan zien we de lijn verder omhoog gaan.”

Volgens Ab Osterhaus heeft Nederland ‘een eindstrategie’ nodig. “Die hebben we nu niet. Op een gegeven moment, met de mentaliteit die de mensen hebben, komt het virus weer omhoog.”

Aan alle kanten is duidelijk dat de man niet deugt

De meeste mensen hebben onderhand hun buik vol van deze tv-viroloog. “Als zelfs mijn extreem gezagstrouwe schoonmoeder al naar me appt om haar irritatie te uiten over de angstzaaierij van dit drietal vanavond, dan maak je het wel erg bont. En dan krijg ik hoop,” schrijft Annelies.

Criticaster1960 voegt toe: “Ik heb iets tegen die man. Ab dreigt zelfs dat er ‘Italiaanse en Braziliaanse toestanden komen’ als we geen strenge lockdown doen. Wat een nare man.” Ze vindt dat hij berecht moet worden.

“Een crimineel van de bovenste plank en hij mag al jaren ongehinderd zijn gevaarlijke nonsens spuien op de kijkbuis,” reageert architect Wico Valk.

Eddie Rieswijk stelt: “Aan alle kanten is duidelijk dat de man niet deugt, belangen heeft in de farmaceutische industrie, er faliekant naast zat 11 jaar geleden ten tijde van de Mexicaanse griep, maar wat doet de NPO? ‘Gewoon’ uitnodigen.”

4 4 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Michel Roofthooft
Michel Roofthooft
4 maanden geleden

Waar blijven de juristen in Nederland om dit aan te pakken?

Joanna
Joanna
Reactie op  Michel Roofthooft
4 maanden geleden

Er zullen hoogstwaarschijnlijk een paar juristen zijn die rechtsmaatregelen willen treffen, maar als de rechtspraak op voorhand een andere koers vaart?

Rob
Rob
Reactie op  Michel Roofthooft
4 maanden geleden

Wat moeten juristen aanpakken? De mening van Ab?

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Rob
4 maanden geleden

Terrorisme wetgeving zal wel eens van toepassing kunnen zijn.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Michel Roofthooft
4 maanden geleden

Het zal wel onder het hoofdstuk: “Vrijheid van meningsuiting”vallen. Jammer dat andere meningen van geen belang zijn

Jan V
Jan V
Reactie op  Eelke Piers
4 maanden geleden

Ik zou eerder denken aan “opruiing met terroristische motieven”. Dat zou wel eens strafbaar kunnen zijn. Wilders werd voor minder vervolgd met zijn Marokkanen oproep. Die stelde slechts een vraag.

exegese
exegese
Reactie op  Michel Roofthooft
4 maanden geleden

@Michel Roofthooft
Waarom wordt zo’n man niet terstond geconfronteerd met vergelijkbare griepcijfers van voorgaande jaren, toen corona zogenaamd nog niet bestond ? Waarom wordt het gemiddelde sterftecijfer van 0,13 % procent wat vergelijkbaar is met de gewone griep er niet bijgehaald ? Elk jaar stierven er gemiddeld 6500 mensen aan de griep met uitschieters naar 9 a 10 duizend. Er zijn dit jaar minder dan 7000 mensen overleden aan griep en corona samen.
Er zijn geen juristen nodig om de man en public
de mond te snoeren met hun eigen cijfers. Het zijn hun eigen cijfers die ons vertellen dat er helemaal niets anders plaats vindt dan in voorgaande jaren en absoluut geen reden om het algehele volk te beknotten in al hun vrijheden en ze bovendien beletten hun kost te verdienen. Er is geen enkele reden om de economie totaal te verwoesten. Dus dienen die lui met onmiddellijke ingang onschadelijk gemaakt te worden. En wel heel snel !
Dat kunnen wij zelf doen door massaal niet meer mee te werken aan dit soort vernietigende onzin. Mondkapjes verbranden, social distancing vergeten en horeca open, dag en nacht, allemaal. Boetes niet meer betalen en opkomen voor elkaar ipv de corrupte overheid !

Gied
Gied
Reactie op  exegese
4 maanden geleden

dat laatste, was dat maar waar

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Michel Roofthooft
4 maanden geleden

“Met de mentaliteit die “de mensen” hebben komt het virus weer omhoog”!!! Dus u en ik krijgen weer de schuld. I.p.v. die Chinezen aan te pakken die het hebben losgelaten, worden wij gemuilkorfd.

mikkie
mikkie
Reactie op  Michel Roofthooft
4 maanden geleden

Nadat wij verplicht een maand binnen zitten SCHREEUWT iedereen of ze ALSJEBLIEFT EEN VACCIN MOGEN KRIJGEN om deze opsluiting niet nog een keer te hoeven beleven.
Wedden?

Catharina
Catharina
Reactie op  Michel Roofthooft
3 maanden geleden

Die zijn bang voor hun geweldige carriere….of omgekocht, zoals ze hier in nederland iedereen omkopen die dwars gaat liggen

Marcel
Marcel
4 maanden geleden

Ab (waar is de whiskeyfles) Osterhaus groot aandeelhouder big-farma !

Pete Del Fina
Pete Del Fina
Reactie op  Marcel
4 maanden geleden

Haha, ik ben fan van Jensen ( al jaren lang), maar vind Oberleutnant Ab altijd leuke tv opleveren.

jack
jack
Reactie op  Marcel
4 maanden geleden

nee joh groot aandeel houder bij Jameson Irish whiskey

sjef smeets
sjef smeets
4 maanden geleden

Kunnen we die man niet voor een half jaar in een totale Lockdown zetten en dat wel in volledige afzondering zonder contact met de buitenwereld. Dat is toch wat hij graag met ons wil doen. Kijk nog eens terug naar de Mexicaanse griep in 2009 waar dit heerschap er ook mijlenver naast zat.

Ziekmakend manneke is het.

Frans
Frans
4 maanden geleden

Ab O-haus. Is een Judas.
Hij leent zich prima voor de SPIN-doctors en de 30 Zilverlingen.
En… die lockdown zal er wel komen.
Huisarrest voor allen.
Het was al voorgesmeed
door Rutte die de Hamer wil gebruiken.
Het script wordt uitgevoerd en wij moeten er blijkbaar in passen.
De Amerikaanse (internet)Lockdown komt ook.
Het duister komt in het licht te staan en zijn daarmee zichtbaar met hun gruwelijkheden.
Dus tijdens de komende lockdown binnen zitten en radio aan . Ook tv?
Om de komst vd bevrijders af te luisteren met ons oor tegen de luidspreker.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Frans
4 maanden geleden

En het licht uit. 😁

jack
jack
Reactie op  Frans
4 maanden geleden

in het spoor van de Yankees. yeh yeh jump wanneer ik zeg jump.

Jerrel
Jerrel
4 maanden geleden

Een werkelijk absurd figuur. Opsluiten in een inrichting met verplicht onderwijs over immunologie van emeritus hoogleraar Prof. dr. Pierre Capel.

Paul H
Paul H
Reactie op  Jerrel
4 maanden geleden

Dat zou ik Pierre Capel zo’n domme leerling niet willen aandoen.

Anne
Anne
4 maanden geleden

Weg met Ab, crimineel is het. Ik kan die vent niet meer luchten of zien. Oppakken samen met die anderen. Voor hun telt alleen maar geld, geld, geld. Hun worden wel betaald door de farmaceutische industrie.
Allemaal belangenverstrengelingen.
Oprotten Ab de griezel. BAH.

Marc Tetteroo
Marc Tetteroo
4 maanden geleden

Deze man praat enkel voor eigen gewin en hoeveel mensenlevens dat kost omdat velen dan geen reguliere zorg meer krijgen boeit hem niet, die psychopaat.

Roberto
Roberto
Reactie op  Marc Tetteroo
4 maanden geleden

Lock down zorgt dat je geen zorg meer krijgt? dacht dat het net anders om was, er is nu geen volledige lockdown de ziekenhuis lopen vol en de regulier zorg wordt afgeschaald. Of mis ik hier iets?

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Roberto
4 maanden geleden

Omdat dan Corona voor gaat en de behandeling van alle andere kwalen en ziektes wordt dan uitgesteld.

Als lockdown ook maar enigszins had geholpen, dan had ik het wel begrijpelijk gevonden, maar het tegendeel blijkt. Besmettingen lopen dan juist op, omdat veel mensen dan binnen zitten en ongezond gedrag gaan vertonen.

Roberto
Roberto
Reactie op  Pieternella
4 maanden geleden

Wie was er eerder de kip of het ei?

We hebben toch helemaal geen lockdown gehad in Nederland. Iedereen kon nog allerlei dingen doen en lekker naar buiten gaan. In Italie was een lockdown, mocht je nauwelijks naar naar buiten (alleen voor het roodnodige). Het lijkt me niet dat als je een paar weken niet naar de kroeg/bios/werk/sportschool/school/etc mag, dat hier meteen een ziekenhuis opname op volgt. Mijn kinderen hebben er van genoten, lekker thuis les, leek wel vakantie.

Jos Beurskens
Jos Beurskens
Reactie op  Roberto
4 maanden geleden

jij slaapt nog Roberto, word een wakker man

Juriaan
Juriaan
4 maanden geleden

Hij zal wel een wiskey feestje gehad hebben, met z’n knijter besmetting. Slecht mens jaag hem weg

andré
andré
4 maanden geleden

Wat zou het toch fijn zijn als de TV uit de lucht gaat en internet en natuurlijk de kranten ! Kunnen we weer rustig adem halen …Gewoon een week geen info gewoon het leven zelf de realiteit.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  andré
4 maanden geleden

Nou ja, ik bekijk uitsluitend documentaires die ik bovendien heb opgenomen. Daardoor kan ik zowel reclame als propaganda eenvoudig doorspoelen. Verder puilt mijn boekenkast uit. Veel lezen, bijvoorbeeld over de fraude van heer Pasteur op basis waarvan een mondiale miljarden business uit de grond is gestampt en waardoor u en ik thans kapot worden gemaakt. We kunnen het heel simpel houden. Het is niet mogelijk elkander in het normale menselijke contact te besmetten. Daarop berust nu juist de fraude door Pasteur ooit verzonnen. Helaas was bijvoorbeeld mijn eigen huisarts tijdens haar opleiding waarschijnlijk veelvuldig ziek thuis. (met een virusje) Uitleggen hoe het werkelijk zit helpt helaas niet bij dat soort mensen. Begrijpend horen is het probleem. Samengevat: niet meedoen met de gekte en de ‘maatregelen’ en je medemens proberen met concrete feiten en bewijzen de ogen te openen. En…relativeren. Kwaad straft zichzelve … Voila.

Rokit
Rokit
Reactie op  andré
4 maanden geleden

Doe Maar zong het al. Er zit een knop op je tv.

(En ook op je laptop)

Gewoon uitzetten. Kijken en ergeren is beide niet verplicht.

Henk
Henk
4 maanden geleden

Jammer dat alleen dit soort mensen uitgenodigd worden bij op 1 . Beter zouden ze een hoogleraar immunologie als Pierre Capel hier aan tafel laten aanschuiven. Als straks helemaal geen tegengeluid wordt geduld (met dank aan arjan lubach ) zal deze meningen ook van you tube gecensureerd worden.

x

Check Also

vaccin

Er woedt een (des)informatieoorlog over het coronavaccin

Goed nieuws, mensen! Ze hebben een wondervaccin ...

clinton

Voormalig Clinton-adviseur: Amerika verandert onder Biden in ‘totalitaire staat’

Voormalig Clinton-adviseur Naomi Wolf waarschuwde deze week ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

92
0
We lezen graag je reactie!x