Homepagina » Mens en Dier » En u dacht dat u als stemgerechtigde burger de baas was in dit land. Wat u (waarschijnlijk) nog niet wist over koningen en banken
people 3313748 1920
Foto: Pixabay

En u dacht dat u als stemgerechtigde burger de baas was in dit land. Wat u (waarschijnlijk) nog niet wist over koningen en banken

Door zakenmagnaat, financier en filantroop Hugo Salinas Price: Tot voor kort werd de mensheid overheerst door koningen. De wil van de koning was wet.

Aan een koning werd door priesters een goddelijke macht toegedicht, met als gevolg dat de gewone burgers koningen zagen als halfgoden.

Eén van de exclusieve rechten waar koningen over beschikten was geldschepping.

Heilige taak

Koning Croesus van Lydië, wat nu Turkije is, voerde rond 500 voor Christus geslagen gouden munten in om zijn soldaten te motiveren.

Goud werd door de mens gebruikt als eerste betaalmiddel omdat het in overvloed en in zo goed als pure vorm kon worden gevonden in rivierbeddingen.

Het slaan van gouden (maar ook zilveren) munten werd in de oudheid gezien als een heilige taak die uitgevoerd moest worden door een priesterschap.

Zo was de eerste politieke functie van Julius Caesar pontifex maximum (hoogste priester), die onder meer over geldschepping ging.

Vraagtekens

Pas aan het einde van de middeleeuwen in Europa werden er voor het eerst vraagtekens gezet bij het goddelijke recht waardoor koningen regeerden.

Na de uitvinding van de boekdrukkunst door Johannes Gutenberg kregen Europeanen opeens toegang tot boeken, die voorheen alleen werden gelezen door priesters en rijken.

Eén van de gevolgen hiervan was dat bepaalde denkers, met name Maarten Luther, begonnen te twijfelen aan de macht van de Rooms-Katholieke Kerk.

Luther wierp zich op als de vijand van de Kerk, wat leidde tot het ontstaan van het protestantisme.

Godsdienstoorlogen

Europa werd hierdoor meegesleurd in een aantal bloedige godsdienstoorlogen.

De positie van de koningen verzwakte omdat het de Rooms-Katholieke Kerk was die de Europese koningen het goddelijke recht gaf om te heersen.

Zo liet de Engelse militair en staatsman Oliver Cromwell in 1649 koning Karel I onthoofden.

In de 18e eeuw werden de Europese denkers het erover eens dat koningen helemaal geen goddelijk recht hadden om te regeren.

Internationale banken

Het gevolg van deze ‘Verlichting’ was de Franse Revolutie in 1789. De koning van Frankrijk, Lodewijk XVI, en zijn vrouw Marie Antoinette werden onthoofd.

De koningen van weleer maakten vervolgens plaats voor de internationale banken. Verder veranderde er vrijwel niets.

Presidenten komen en gaan, en worden vergeten; beleidsmakers komen en gaan, en worden vergeten; ministers komen en gaan, en worden vergeten, maar de internationale banken blijven.

Hun medewerkers komen en gaan, maar dat geldt niet voor hun belangen.

Monsters

Gedurende de 19e en 20e eeuw namen de banken langzaam maar zeker het stokje van de koningen over, en daarmee hun koninklijke recht om geld te scheppen.

Het zijn vandaag de dag de internationale banken die over de wereld heersen. Overheden zijn niets meer dan decoratieve instituties.

De internationale banken bepalen welk geld de wereld gebruikt. Zelf gebruiken ze het hoe ze maar willen om hun macht te vergroten.

Internationale banken zijn monsters en hebben geen oog voor het belang van de mensheid. Ze denken alleen aan zichzelf en proberen zoveel mogelijk macht te krijgen.

[Plata]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick s
Patrick s
10 maanden geleden

Wat is een koning willem alexander zonder land? zijn vrouw eigen woorden.

vladi
vladi
Reactie op  Patrick s
10 maanden geleden

zijn vrouw……de hoer van Babylon.

fff

bert s
bert s
10 maanden geleden

Internationale banken is een breed en waarschijnlijk een niet goed begrepen uitdrukking voor de joodse families die deze banken runnen. Deze joodse families hebben ook de UN en de EU opgericht om zo een fascistische wereldstaat te creëren die momenteel al volledig draait.
De enige mogelijkheid om deze fascisten nog enige pijn te doen is stoppen met stemmen en de bankrekeningen volledig leeg te halen. Geen geweld, geen urenlange demonstraties, alleen een beetje out of the box denken is meer dan genoeg om dit oneerlijke systeem te vernietigen.
Het koningshuis, de grote jatters van ons belastinggeld, welk mens krijgt bij ceremoniële werkzaamheden tientallen miljoenen euro’s terwijl Beatrix, hun moeder en oma, al miljarden bezit. Laat ze toch lekker opzouten naar een onbewoond eiland, misschien is Rottumerplaat iets voor ze.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  bert s
10 maanden geleden

Stoppen met stemmen? Dus weer een koning of despoot aan de macht? Bankrekening leeghalen? Haha, er is niet eens genoeg cash voor 1%.
Nee dat is te kinderachtig en zeker niet de oplossing. Sterker nog, dat is exact wat ze willen. Het levert chaos op, en de oplossing staat ook al klaar, namelijk domme buitenlanders, allochtonen die ze een politiepak met helm geven en er op los mogen slaan.
Nee, de oplossing ligt in het houden van het systeem maar de spelers uitwisselen. Transparantie inbrengen, en, een gezamenlijk doel stellen, over generaties heen tillen, doorgaan. Trias politica werkt wel, maar alleen als het politiek spel open en dynamisch blijft.

Willem
Willem
10 maanden geleden

Die familie heeft het recht op de troon verspeeld toen ze heldhaftig Nederland ontvluchtten in 1940, kan het niet vaak genoeg herhalen.
Maar zo de titel van het artikel beweert, ik heb nooit gedacht dat ik baas was omdat ik mocht stemmen.

vladi
vladi
Reactie op  Willem
10 maanden geleden

blijf herhalen.
grondwet art.21 geldende 1939

toen juliana terugkwam was zijn burger.

fff

Geen schaap
Geen schaap
10 maanden geleden

En is het DNA van Willy wel afkomstig van Willem van Oranje, Willem de Zwijger of Willem de derde ? Volgens mij zit er geen gemeen DNA in. Een test zullen ze automatisch laten weigeren.

dna
dna
Reactie op  Geen schaap
9 maanden geleden

En dan nog is er niets heiligs aan ze. Oranje is ook nep

André
André
10 maanden geleden

Het is afkomstig van ‘prins’ Bernhard. Je weet wel, die nazi.

René
René
10 maanden geleden

antwoord op @Gea (Antwoorden werkt niet goed op het moment via de site?)

Nou Gea, ga jij maar lekker leven in een cashloze maatschappij dan met steeds verder oplopende negatieve rente. Laat je maar beroven. En laat maar zien waar je, je geld aan uitgeeft; het wordt letterlijk gecontroleerd door bankmedewerkers, zonder je expliciete toestemming !!

Ga maar heerlijk ONVRIJ leven in je vermeende Trias Politica met al die D666 rechters en politieke spelletjes.
Toemaar, geef je macht maar af aan die minkukels die er alleen maar zitten voor eigen belang.

TACP
TACP
Reactie op  René
10 maanden geleden

@ Rene

De enige vrijheid die mensen hebben is spirituele vrijheid, iedereen die denkt dat hij op basis van door hen gecreëerde sociale (verdeel en heers) constructies zoals ras, nationaliteit of religie iets voorstelt is naief. Het zijn allemaal bedacht sociale constucties om mensen tegen elkaar op te zetten, zodat zij rustig hun gang kunnen gaan. Anno 2020 werkt die haat formule nog steeds prima, en dat is niet alleen bij het volk wat nog slaapt. Ook onder de groep die claimt ergens in de afgelopen jaren ontwaak te zijn staat bol van de haat richting de medemens (die net zo hard slachtoffer is van de elite). Doordat velen denken dat alleen de sociale groep(en) waar zij toe behoren of goedkeuren het enige slachtoffer zijn (op deze site barst tegenwoordig ook van die selectieve slachtoffers. Wat mij betreft is de hele “truth movement” dood met al dat religieuze, linkse en rechtse gepeupel wat sinds Fortuyn, Obama en Trump is ingestroomt, dat is inclusief al die gecontroleerde politeke verzet partijen uit populistische en links/rechts extremistische hoek. Die zogenaamd echt voor de mensen op komen; volg het geld, de familie connecties, de elitaire studenten clubjes waar zijn lid van zijn geweest en hun carrièress van de kopstukken uit die zogenaamde nieuwe volks partijen (of hoe men zich ook wil profileren/noemen). Je komt steevast uit bij hetzelfde elitaire tuig, die daarnaast net zoals de gevestigde (politieke) orde ook maar een half verhaal verteld.

Mensen denken dat er na de tweede wereld oorlog iets veranderd is, maar dezelfde adel, geestelijkheid en hogere koopvaardije/handels klasse die al tig jaren al het plebs op deze aarbol onderdrukte; zijn nog gewoon aan de macht gebleven. Eens in de zoveel tijd veranderen ze van naam, veranderen ze de namen van de politieke/economische systemen. Vernietigen ze landen, of laten ze reisen of creeren een nieuw land, pok al ben ik het wel met de strekking van jouw betoog eens, zolang de mens nog steeds denkt in selectief slachtofferschap zal er niets veranderen.

Ik word zo moe van dat zogenaamde ontwaakte gepeupel wat doet alsof het koloniale verleden niet zo erg was, of dat die landen en mensen vandaag de zogenaamd niet meer kampen met diverse sociale economische problemen ten gevolgen van die tijden. Tegelijkertijd word ik ook doodziek van al dat gepeupel die een hedendaagse blanke westerling verantwoordelijk houden voor de vreselijke misdaden die toen begaan zijn, maar met geen woord reppen over het feit dat in die tijden het blanke plebs net zo goed beestachtig behandeld en uitgebuit werden. Overigens in dat licht bezien snap ik ook helemaal niets van nationalisme (ongeacht het land), maar goed; persoonlijk ben ik van mening dat het plebs (blank, zwart, religieus of wat dan ook) de ellende enig sinds verdient. Natuurlijk zie ik ook het liefst een wereld waarin de mensheid zicht echt over elkaar bekommerd, maar ik kan het de elite niet meer kwalijk nemen dat zo misbruik maken van de domheid en egoisme van de schaapjjes; maar ook van die hele grote groep zogenaamd ontwaakte mensen die zo selectief als de pest zijn in hun ontwaking.

TACP
TACP
Reactie op  TACP
10 maanden geleden

LOL, “anno 2020” moest natuurlijk “anno 2019” zijn.

ronjaspers
ronjaspers
10 maanden geleden

Europa wordt geregeerd door de nazi bilderberg groep.Regeringen en politici hebben niets te vertellen.Politici worden omgekocht of gechanteerd (denk aan epstein) en voeren braaf de N.W.O. agenda van de satanische globalistische elite uit.

dna
dna
9 maanden geleden

Hoofd van de kerk komt gewoon ook uit die inteelt families. Paus is hun keizer, onder zijn paraplu. Elkaar geld doneren en mensen (voor hun zijn we beesten) weer sturen in geloof van hun eigen creeërde illusies. Babylon

x

Check Also

koning

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

who

WHO-directeur voor Europa wil dat overheden stoppen met lockdowns

Overheden moeten stoppen met het afkondigen van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x