Mens en Dier

Kuipers: ook nadat 80% gevaccineerd is, gaan we niet terug naar normaal

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Even een coronaprik halen en we kunnen met z’n allen weer terug naar normaal. Toch? Gaat niet gebeuren, zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Over de langere termijn zei hij dat het coronavirus niet meer weggaat. Ook niet als het grootste deel van de bevolking is gevaccineerd.

“Het coronavirus is onder ons, gaat niet weg, zal terugkomen bij mensen die niet gevaccineerd zijn om wat voor reden dan ook, maar het kan ook zo zijn bij mensen die wel gevaccineerd zijn, maar minder goed beschermd,” aldus Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
‘Nieuw ziektebeeld’

Volgens hem kunnen er ook mutanten onze kant op komen, waar de vaccinaties minder goed tegen beschermen. “Dat zijn allemaal mogelijkheden waar we rekening mee moeten houden. Dat betekent niet dat op het moment dat wij 60 procent of 80 procent van de bevolking gevaccineerd hebben, zeggen: en nu is alles weer normaal.”

“Covid zal ook dan echt wel weer terugkomen,” zei Kuipers. “Hopelijk niet op hetzelfde niveau. Hopelijk niet opnieuw met 750 mensen op de IC. Maar er zullen zeker patiënten komen.” Hij sprak van een ‘nieuw ziektebeeld’ dat een plaats opneemt in de Nederlandse zorgwereld.

Labrat

Eerst moesten we de curve afvlakken. Toen keken we niet meer naar de sterftecijfers, maar naar de ziekenhuisopnames. Het vaccin zou de redding zijn. Vaccineren en terug naar normaal. We keken niet meer naar ziekenhuisopnames, maar naar besmettingen. Eén prik was niet genoeg, we zouden twee prikken krijgen. We keken vervolgens niet meer naar besmettingen, maar naar mutanten.

Sommige mensen bleken nog een derde prik nodig te hebben. De avondklok zou als eerste worden afgeschaft, maar geldt nog steeds. En nu zegt Kuipers dus dat we zelfs niet teruggaan naar normaal als 80 procent is ingeënt. Er gaan al stemmen op om ieder jaar te vaccineren tegen corona, net als bij de griep.

Podcastmaker Jorn Luka:

4.8 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

186 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frank
Frank
3 jaren geleden

Blablablablabla

Woekja
Woekja
3 jaren geleden

Stelletje nazi’s

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Kon je op wachten.

De viroLOGEN ( ze hebben gelogen )
De viroLOGEN ( ze hebben gelogen )
3 jaren geleden

Dat er eerst eens wetenschappelijk wordt aangetoond dat dit covid-19 virus bestaat.
Vaccineren tegen een onbestaand virus is toch wel opmerkelijk te noemen..
Zou het een longbacterie zijn i.p.v. een virus?

Back to top button
186
0
We lezen graag je reactie!x