Homepagina » Universum » Oog van gigantische zonnestorm richt blik op aarde
Oog van gigantische zonnestorm richt blik op aarde

Oog van gigantische zonnestorm richt blik op aarde

De kans op een verwoestende zonnestorm neemt toe. Een gigantische en zeer actieve zonnevlek keert zich naar de aarde en dreigt zeer krachtige zonnevlammen uit te spuwen richting onze planeet. Dat kan grote gevolgen hebben voor onze elektronica, vliegtuigen en satellieten.

Het gaat om de grootste en meest actieve zonnevlek van de afgelopen 24 jaar. Mocht het tot een uitbarsting komen, kan dat leiden tot stroomuitval, verstoorde communicatie en schade aan satellieten.

Een zonne-uitbarsting gaat vaak gepaard met een hete plasmawolk, een zogeheten coronale massa-ejectie (CME), die een zware aanval doet op de magnetosfeer van de aarde. Volgens The Conversation kan een dergelijke uitbarsting enkele minuten duren en 100.000 keer het totale energieverbruik van de totale mensheid in een jaar tijd leveren.

Zo’n zonnevlam kan tot 100 miljard kilo wegen en spuwt gas de ruimte in met snelheden tot 1000 kilometer per seconde. De geladen deeltjes in de gaswolk komen vervolgens in botsing met het magnetisch veld van de aarde.

De huidige zonnecyclus is in 2008 begonnen en duurt ongeveer 11 jaar. Deze 24e cyclus zou zeer actief worden. In de buurt van het maximum zouden er vele intense uitbarstingen van gassen en straling kunnen zijn, maar die zijn tot nu toe uitgebleven.

Deze uitbarstingen kunnen gevaar opleveren voor instrumenten die zich in een baan om de aarde bevinden. Een leuker gevolg is het poollicht, dat mogelijk tot in onze gebieden zichtbaar is.

[Webwereld]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hawks
Hawks
7 jaren geleden

Ooit, ooit leren we zulke uitbarstingen van energie op te vangen en aan te wenden voor eigen gebruik. Ik hoop dat ik dat nog mag meemaken.

Lyra
Lyra
7 jaren geleden

De zoveelste poging om ons bang te maken voor de Zon. In werkelijkheid is de Zon juist 1 brok positieve energie. Vandaar dat iedereen blij wordt als de Zon heerlijk begint te schijnen. We zouden de Zon moeten eren ipv de Zon te zien als een boosdoener.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Bij zulk een cosmische-natuur-RAMP zouden de ‘ Aliens ‘ ons wel eens mogen gaan helpen.

gonzo
gonzo
7 jaren geleden

Het is de 2e ronde van deze sunspot.
De eerste ong een maand geleden had meer dan 30 M en X flares,maar geen enkele CME impact,wat ook in de video mooi te zien is; alle plasma schiet terug in de sunspot.

De terugkeer nu aardegerichte zijde is wel even anders; hoewel nog steeds groot is de vlek in behoorlijk verval en tot nog toe geen enkele significante flare/CME geproduceerd.

Daarnaast ben ik het er mee eens dat de flares en CME’s een bewustzijnsveranderend effect hebben,voornamelijk opgevangen door de pijnappelklier en schildklier.

Voor degenen die up to date info willen over de zon;

http://www.solarham.net/

x

Check Also

aantal

Toenemend aantal doodgeborenen, deze specialist kreeg 4 meldingen in 1 week

Specialist postmortale zorg Edwin Spieard ziet een ...

vaccin

Toparts: 83% gevaccineerde zwangere vrouwen kreeg in eerste trimester miskraam

Health Ranger Mike Adams sprak onlangs met ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

11
0
We lezen graag je reactie!x