Binnenland

‘Stop de leugen’ gaat stempassen verbranden

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanmiddag organiseert de beweging ‘Stop de leugen’ een manifestatie in Utrecht, waarbij onder meer stempassen worden verbrand.

De betogers doen dat, omdat het volgens hen niets uitmaakt of iemand wel of niet gaat stemmen. Een stem heeft in het huidige systeem geen enkele zin, aldus ‘Stop de leugen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De beweging roept zoveel mogelijk mensen op om mee te lopen vanaf het Jaarbeursplein naar de Neude, middenin het centrum. Daar zijn verschillende sprekers te horen en worden workshops gegeven. Onder meer worden workshops motto’s op shirts, creatieve destructie van je stempas (origami, vuurspuwen), autonomieverklaring en mindfulness gegeven.

Ingedamd

“Je kunt je afvragen hoeveel invloed je hebt op politici in het huidige systeem. De invloed van de kiezer op de Tweede Kamer is door het kiesstelsel behoorlijk ingedamd,” legt organisator Dhjana Samshuijzen uit. “Bovendien is het maar de vraag hoeveel invloed politici hebben op bedrijven en dergelijke.”

De beweging strijdt tegen de uitwassen van het kapitalisme. De organisatie maakt niet alleen bezwaar tegen de huidige inrichting van het kiesstelsel, maar zet ook vraagtekens bij de invloed van corporaties op de politiek.

Signaal

“Het is geen signaal naar de politiek, die illusie hebben we niet,” zei Samshuijzen. “Het is een signaal naar de mensen zelf. We nodigen dan ook iedereen uit om zijn stempas mee te nemen en mee te doen.”

In een eerdere versie van dit bericht stond onterecht dat de manifestatie was georganiseerd door de Occupy-beweging. ‘Stop de leugen’ is een organisatie van individuen, waar iedere Occupy-groep los van staat, aldus Occupy Utrecht.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martina
Martina
11 jaren geleden

als je er toch niks mee bereikt en zij doen achter je rug gewoon hun zin , dan begrijp ik dit wel .het schijnt toch al dat zij gemeen doen als alles voorbij is regeringen zijn er om mensen te helpen maar dit is de laatste 10/15 jaar ver te vinden ze troggelen alleen geld van mensen af . regeringen MOETEN naar de MENSEN luisteren en niet anders om wat nu wel het geval is wij moeten wel op treden willen of niet met alleen liefde sturen bereik je wel wat mee maar niet alles blijf met je benen op de grond .want op deze manier sorry dat ik dit moet zeggen over win je het ook niet op treden is de boodschap en zo veel door geven

karel Appel
karel Appel
11 jaren geleden

super idee, ik stem al 15 jaar niet meer om dezelfde reden.
Mocht iedereen dit doen dan heeft de politiek geen macht meer over de mensen.

tomaat
tomaat
11 jaren geleden

niet meer stemmen of met 50.0000 mensen naar Den haag en Brussel gaan om daar het zegje doen .zal beter zijn mensen moeten eens goed door schemeren welke partij zij willen het besten is totaal anderen nieuwen partijen met anderen gezichten want heb ook al gehoord dat Wij in de toekomst worden in gezet voor oorlog in het universum ze willen als god zijn dit kan toch niet .

Gaatjeniksaan
Gaatjeniksaan
11 jaren geleden

Wat een domme gekkies toch weer. Als je niet stemt gaat je stem uiteindelijk naar de grootste partij, hiermee bereiken zij dus helemaal niets alleen dat hun stem dan naar de grootste partij gaat. Ze hadden beter kunnen afspreken om blanco te stemmen met z’n allen of om op 1 partij te stemmen die het dichst bij staat qua idealen. Aleen als heel nl. zijn stempas zou verbranden heeft het zin, dit initiatief van Occupy slaat nergens op.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x