Gezondheid

Dubbele tegenslag voor Monsanto: superwormen en besmette honing

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Agro-industrieel Monsanto heeft wereldwijd veranderingen doorgevoerd in de manier waarop ons voedsel wordt verbouwd.

Het chemische bedrijf brengt al decennialang genetisch aangepaste gewassen op de markt, maar nu willen de mensen weten wat er in hun eten zit.

Monsanto heeft maïs en sojabonen dusdanig gemodificeerd dat ze niet alleen bestand zijn tegen herbiciden en pesticiden, maar ze zelf ook kunnen produceren. Elke reactie heeft echter een natuurlijke tegenreactie. In dit geval in de vorm van superonkruid en superwormen.

Het Environmental Protection Agency (EPA) heeft een onderzoek ingesteld nu een ongekende kolonie superwormen zich door het Middenwesten van de Verenigde Staten verspreidt. Deze wormen zijn resistent geworden tegen de bestrijdingsmiddelen van Monsanto. Het Middenwesten is een laaggelegen landbouwgebied, de Corn Belt, met grote steden als Chicago, Detroit en Minneapolis.

Honing

De Europese Unie heeft deze week bepaald dat voedsel met sporen van genetisch gemodificeerde organismen niet langer zomaar verkocht mag worden op de Europese markt. De producten moeten eerst aan een uitgebreide controle worden onderworpen.

De uitspraak werd gedaan naar aanleiding van een zaak met Duitse imkers. Hun bijenkasten staan vlak bij een veld met genetisch gemanipuleerd maïs van Monsanto. De gewassen van de grootste zadenleverancier ter wereld zijn zo gemanipuleerd dat ze resistent zijn tegen agressieve bestrijdingsmiddelen, die kunnen zorgen voor bodemvervuiling. Door de uitspraak staat de wetgeving op losse schroeven.

Monopolie

In Zuid-Amerika, Afrika en China is Monsanto leider op de bestrijdingsmiddelenmarkt. In de VS zijn steeds meer boeren ontevreden over het monopolie en lopen er diverse rechtszaken tegen het bedrijf.

Intussen doet de lobby van bedrijven die handelen in genetisch aangepaste gewassen zijn uiterste best om in Europa voet aan de grond te krijgen. Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso probeert de wet al jaren tevergeefs te versoepelen, elf lidstaten zijn fel tegen.

Alexis Baden-Mayer van de belangenvereniging Organic Consumers Association vertelt in onderstaande video hoe Monsanto een maïscrisis kan veroorzaken en waarom het belangrijk is om te weten wat je eet.

Bron: YouTube/RTAmerica

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
FantoomPeter
FantoomPeter
9 jaren geleden

De mensheid moet verdwijnen en snel ook. Mon(ster)Santo.
De elite verziekt alles en er komt echt niet meer eten, want ze willen er aan verdienen.
Er is geen schaarste. De aarde groeit zelfs.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Nu maar hopen dat Monsanto in rap tempo de deuren kan gaan sluiten!

Biff
Biff
9 jaren geleden

Het wordt tijd dat deze criminele organisatie wordt ontmanteld. We moeten terug naar biologische landbouw,

dat is beproefd en gewoon het beste

Martina
Martina
9 jaren geleden

ja dat komt er van als je ligt te klooien krijg je het terug he .met zijn monster maais

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x