Homepagina » Gezondheid » Dubbele tegenslag voor Monsanto: superwormen en besmette honing
Superwormen versus Monsanto

Dubbele tegenslag voor Monsanto: superwormen en besmette honing

Agro-industrieel Monsanto heeft wereldwijd veranderingen doorgevoerd in de manier waarop ons voedsel wordt verbouwd.

Het chemische bedrijf brengt al decennialang genetisch aangepaste gewassen op de markt, maar nu willen de mensen weten wat er in hun eten zit.

Monsanto heeft maïs en sojabonen dusdanig gemodificeerd dat ze niet alleen bestand zijn tegen herbiciden en pesticiden, maar ze zelf ook kunnen produceren. Elke reactie heeft echter een natuurlijke tegenreactie. In dit geval in de vorm van superonkruid en superwormen.

Het Environmental Protection Agency (EPA) heeft een onderzoek ingesteld nu een ongekende kolonie superwormen zich door het Middenwesten van de Verenigde Staten verspreidt. Deze wormen zijn resistent geworden tegen de bestrijdingsmiddelen van Monsanto. Het Middenwesten is een laaggelegen landbouwgebied, de Corn Belt, met grote steden als Chicago, Detroit en Minneapolis.

Honing

De Europese Unie heeft deze week bepaald dat voedsel met sporen van genetisch gemodificeerde organismen niet langer zomaar verkocht mag worden op de Europese markt. De producten moeten eerst aan een uitgebreide controle worden onderworpen.

De uitspraak werd gedaan naar aanleiding van een zaak met Duitse imkers. Hun bijenkasten staan vlak bij een veld met genetisch gemanipuleerd maïs van Monsanto. De gewassen van de grootste zadenleverancier ter wereld zijn zo gemanipuleerd dat ze resistent zijn tegen agressieve bestrijdingsmiddelen, die kunnen zorgen voor bodemvervuiling. Door de uitspraak staat de wetgeving op losse schroeven.

Monopolie

In Zuid-Amerika, Afrika en China is Monsanto leider op de bestrijdingsmiddelenmarkt. In de VS zijn steeds meer boeren ontevreden over het monopolie en lopen er diverse rechtszaken tegen het bedrijf.

Intussen doet de lobby van bedrijven die handelen in genetisch aangepaste gewassen zijn uiterste best om in Europa voet aan de grond te krijgen. Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso probeert de wet al jaren tevergeefs te versoepelen, elf lidstaten zijn fel tegen.

Alexis Baden-Mayer van de belangenvereniging Organic Consumers Association vertelt in onderstaande video hoe Monsanto een maïscrisis kan veroorzaken en waarom het belangrijk is om te weten wat je eet.

Bron: YouTube/RTAmerica

Gerelateerd:

 Vind je dit belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. De mensheid moet verdwijnen en snel ook. Mon(ster)Santo.
  De elite verziekt alles en er komt echt niet meer eten, want ze willen er aan verdienen.
  Er is geen schaarste. De aarde groeit zelfs.

  0 likes
 2. Nu maar hopen dat Monsanto in rap tempo de deuren kan gaan sluiten!

  0 likes
 3. Het wordt tijd dat deze criminele organisatie wordt ontmanteld. We moeten terug naar biologische landbouw,

  dat is beproefd en gewoon het beste

  0 likes
 4. ja dat komt er van als je ligt te klooien krijg je het terug he .met zijn monster maais

  0 likes
 5. T’is de kosmische wet van ‘Oorzaak en Gevolg’.

  Monsanto eet nu een koekje van eigen Mais-Deeg!

  0 likes
 6. de natuur heeft haar eigen gen ialiteit om problemen op te lossen, zolang men een engeestig en manipulatief conceptaanhoudt mbt natuurlijke processen en men interfereerd om de onevenwichten ,die men zelf heeft gecreerd, te hereschikken, krijge men zware contrareacties vd natuur zelf.
  Monsanto krijgt de wind van voren, maarzal het focussen op de buiten mantel van dit bedrijf alleende basis van hun gedachtegoed transformeren?
  De media aandacht lijkt me soms gefocust op Monsanto alleen, een Usa bedrijf,

  Waarom verschijnen er bijna geen artikels over de andere hoofdspelers oa Bayer… die hebben hun eigen gmo agendaatje en actieve lobbymachine …

  0 likes
 7. volgens art 3 UDHR (universal declaration of human rights) en VN resolutie 2649. heeft elk mens op deze planeet het recht om zelf te bepalen of hij of zij, zijn of haar zaden koopt of zelf verzameld. Monsanto is in strijd met die wetten. sterker nog….. mjah men kent het verhaal onderhand denk ik. wordt het niet eens hoog tijd, zeker gezien alle schandalen rondom Monsanto dat met daar eens een eh “bom” naar binnen gooit? niet letterlijk natuurlijk maar meer gezien als een definitieve wereldwijde disclosure aangaande deze rotzakken

  0 likes
 8. Een koekje van eigen deeg !…
  Het zou eigenlijk verboden moeten worden 🙂

  0 likes
 9. [quote name=”john bussink”]volgens art 3 UDHR (universal declaration of human rights) en VN resolutie 2649. heeft elk mens op deze planeet het recht om zelf te bepalen of hij of zij, zijn of haar zaden koopt of zelf verzameld. Monsanto is in strijd met die wetten. sterker nog….. mjah men kent het verhaal onderhand denk ik. wordt het niet eens hoog tijd, zeker gezien alle schandalen rondom Monsanto dat met daar eens een eh “bom” naar binnen gooit? niet letterlijk natuurlijk maar meer gezien als een definitieve wereldwijde disclosure aangaande deze rotzakken[/quote]
  monsato heeft ook AGENT ORANGE uitgevonden dat is toen destijds in Vietnam gebruikt voor ontbladering van bomen

  0 likes
 10. monsato heeft ook AGENT ORANGE uitgevonden dat is toen destijds in Vietnam gebruikt voor ontbladering van bomen[/quote]

  Nietwaar…wél geproduceerd (evenalsDow chemicals) maar uitgevonden door:Agent Orange werd in begin 1940 door Arthur W. Galston, een graduate student plantenkunde aan de University of Illinois, ontdekt. Hij zag dat een synthetisch middel, de groei van planten bespoedigde. Echter, wanneer hogere concentraties werden gebruikt bleek het extreem toxisch te zijn, waardoor de bladeren van de planten vielen. Hij publiceerde de resultaten in 1943 in zijn thesis en ging toen in dienst van de Navy om het eind van WO2 mee te maken.
  Na de oorlog bleek dat militaire onderzoekers zijn thesis hadden gelezen en het gebruikten voor onderzoek, maar ook om krachtige herbiciden te ontwikkelen die in tijden van oorlog gebruikt konden worden

  0 likes
 11. MonSatan is the name. Hun einde is in zicht. De verandering is wel langzaam, maar zeer zeker

  0 likes
 12. De Europese Unie heeft deze week bepaald dat voedsel met sporen van genetisch gemodificeerde organismen niet langer zomaar verkocht mag worden op de Europese markt. De producten moeten eerst aan een uitgebreide controle worden onderworpen.

  -> Dit wil dus zeggen dat Colruyt in België geen vlees meer op de markt mag brengen, gezien het vleesverwerkingsbedrijf Vlevico (van Colruyt groep) hun beesten voedert met genetisch gemanipuleerde monsanto soja om de prijs te drukken.

  Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ze al het Colruyt vlees uit de Belgische rekken zullen halen.

  0 likes
 13. [quote name=”FantoomPeter”]De mensheid moet verdwijnen en snel ook. Mon(ster)Santo.
  De elite verziekt alles en er komt echt niet meer eten, want ze willen er aan verdienen.
  Er is geen schaarste. De aarde groeit zelfs.[/quote]

  Ja hoor van mij mag een groot deel van de mensheid verdwijnen. Wij ons druk maken over zuiverder eten en bij de buren bespuiten ze het straatje na de plantjes er al uit te hebben gehaald met Roundup. Ach de mensheid blijft voor het grootste deel een plaag. (met een plaat voor de kop). De Georgia guidestones zeggen (wees geen plaag !). Hoe minder mensen hoe minder ruzie !

  0 likes
 14. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”FantoomPeter”]De mensheid moet verdwijnen en snel ook. Mon(ster)Santo.
  De elite verziekt alles en er komt echt niet meer eten, want ze willen er aan verdienen.
  Er is geen schaarste. De aarde groeit zelfs.[/quote]

  Ja hoor van mij mag een groot deel van de mensheid verdwijnen. Wij ons druk maken over zuiverder eten en bij de buren bespuiten ze het straatje na de plantjes er al uit te hebben gehaald met Roundup. Ach de mensheid blijft voor het grootste deel een plaag. (met een plaat voor de kop). De Georgia guidestones zeggen (wees geen plaag !). Hoe minder mensen hoe minder ruzie ![/quote]
  Hoe minder mensen hoe minder vreugd.
  Ik ben blij met alla mensen om me hene en zou er geen 1 van willen missen. De wereld is groot genoeg voor ons alle.

  0 likes
 15. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”FantoomPeter”]De mensheid moet verdwijnen en snel ook. Mon(ster)Santo.
  De elite verziekt alles en er komt echt niet meer eten, want ze willen er aan verdienen.
  Er is geen schaarste. De aarde groeit zelfs.[/quote]

  Ja hoor van mij mag een groot deel van de mensheid verdwijnen. Wij ons druk maken over zuiverder eten en bij de buren bespuiten ze het straatje na de plantjes er al uit te hebben gehaald met Roundup. Ach de mensheid blijft voor het grootste deel een plaag. (met een plaat voor de kop). De Georgia guidestones zeggen (wees geen plaag !). Hoe minder mensen hoe minder ruzie ![/quote]

  Waarom ga jij niet als eerste ik bedoel geef het goede voorbeeld.Of is het alleen voor andere die dood mogen ?EN wil jezelf lekker in je blootje door het bos rennen zonder lastig gevallen te worden ? mmm Tsja wie wil dat nou niet .Maar goed vooruit laat het goede voorbeeld zien .Ik blijf hier nog wel even wachten 😉

  0 likes
 16. ik vind 80% uitroeing prima. in nederland is ongeveer 80% SUPERDOM en definitief gehypnotiseerd zonder kans op ontwaken,(want ze zijn al 11 jaar lang gehypnotiseerd) ik noem deze mensen ‘terminaal’dus dat komt mooi uit. als gewoon iedereen doodgaat die met fluor poetst en allemaal rotzooi eet dan ruimt het lekker op.Helaas geldt het ook voor mijn eigen familie.maar daar heb ik mij al bij neergelegd.ze denken dat ik gek ben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

puerto rico

2018: ‘Trump bood geen hulp na orkaan Puerto Rico!’ 2020: Puerto Ricanen doen deze schokkende ontdekking

De onthullingen in Puerto Rico enkele dagen ...

Australië

Bosbranden Australië leggen bouwwerken ouder dan de piramides bloot. Maar wat zijn het?

Het Budj Bim-landschap in het zuidwesten van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.