Buitenland

Terwijl alle ogen gericht zijn op Oekraïne, creëert de NAVO nog een oorlog in Europa

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De NAVO heeft 700 extra militairen naar het onrustige Kosovo gestuurd. Zeker 30 militairen van het bondgenootschap raakten maandag gewond bij botsingen tussen Servische Kosovaren en de politie.

Nog een extra NAVO-bataljon van enkele honderden militairen heeft de opdracht gekregen zich op legering in Kosovo voor te bereiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dit is niet iets lokaals. Dit is een gevaarlijke uitbreiding van het conflict tussen de Verenigde Staten/Europese Unie en Rusland/China, stelt journalist Joost Niemoller. Tot die conclusie komt ook de Chinese krant Global Times.

Verergerd

De spanningen namen toe nadat Albanese burgemeesters werden geïnstalleerd in het noorden van Kosovo, waar etnische Serviërs een meerderheid vormen. Dat gebeurde na verkiezingen in april die de Serviërs hadden geboycot.

Kosovo was oorspronkelijk een autonome provincie van Servië in het voormalige Joegoslavië. Met de hulp van de Verenigde Staten en het Westen streeft Kosovo ernaar een onafhankelijke staat te worden.

De betrokkenheid van de NAVO heeft de spanningen tussen Kosovo en Servië verergerd, wat geleid heeft tot militaire conflicten, en de vrede en eenheid van de westelijke Balkan ondermijnt.

Geholpen om de Serviërs te onderdrukken

Het valt volgens de Global Times te betwijfelen of de NAVO echt een einde wil maken aan het conflict. De NAVO-militairen werden in vier gemeenschappen in Kosovo ingezet om ‘gewelddadige demonstraties’ in de kiem te smoren.

De versterkte militaire aanwezigheid lijkt erop te wijzen dat de NAVO tijd rekt om Kosovo te bewapenen, zeggen analisten. De NAVO en andere westerse landen kunnen zich simpelweg niet houden aan de belofte om de Serviërs in Kosovo te beschermen.

Song Zhongping, een Chinese legerexpert, zei tegen de Global Times dat de NAVO-militairen niet de rust bewaren in Servië en Kosovo, maar Kosovo hebben geholpen om de Serviërs te onderdrukken.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nieuwe oorlog

De kans bestaat dat het conflict op de Balkan weer aanwakkert. Omdat het conflict tussen Oekraïne en Rusland de VS niet het gewenste resultaat heeft gebracht, moet Washington een nieuwe oorlog creëren op het Europese continent, zei Song.

Washington heeft baat bij chaos, aangezien de VS geen verenigd en sterk Europa willen. Op deze manier hoopt het land de Russische invloed in Servië en op de Balkan te verminderen. Servië en Rusland zijn bondgenoten van elkaar.

4.8 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hugo
Hugo
10 maanden geleden

Laten we ons bevrijden van die oorlogszuchtige Amerikanen. Laten wij Europa samen met de Russen en Chinezen de Amerikanen de oorlog verklaren…. Kijken of ze nog zo,n grote mond opzetten. Smerig crimineel volk. En laten we al die Europese handlangers van Amerika oppakken en veroordelen..

Rinus
Rinus
10 maanden geleden

Goh stuurde Hitler ook niet zijn troepen om burgers te onderdrukken, mag hopen dat China en Rusland de serven bij staat en de nazi euhh nato troepen veel verliezen krijgen

Avax
Avax
10 maanden geleden

Opgedonderd USA en EU, en al hun bijkomende criminele organisaties!

Thoughtful
Thoughtful
10 maanden geleden

Hoe zouden die yanks het vinden als er een Russische burgermeester in new york werd geïnstalleerd?

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x