BlogFinancieel

Vermijd deze fouten bij Bitcoin trading

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bitcoin-handel is een online activiteit waarmee je gemakkelijk winst kunt maken door bitcoins te verkopen en te kopen. Maar het is een riskante activiteit, aangezien een klein foutje ervoor kan zorgen dat je een enorme hoeveelheid geld verliest. Je kunt deel uitmaken van de bitcoinsystem-app en enorme winsten gaan verdienen. Dus voordat je begint met het verhandelen van bitcoins, moet je de handelsfouten kennen die je moet vermijden. Sommige heb je mogelijk al gezien in het Bitcoin-nieuws, maar ook de onderstaande fouten moet je zien te voorkomen bij Bitcoin trading.

Laag verkopen, hoog kopen

Bitcoin trading is geen gemakkelijke taak en er zijn verschillende fouten die bijna elke handelaar maakt. Een daarvan is het kopen van bitcoins tegen een hoge prijs en verkopen tegen een lagere prijs. De prijs van Bitcoin blijft fluctueren, waardoor het moeilijk is om er winst mee te maken. Wanneer de prijs plotseling crasht, raken de meeste handelaren in paniek en beginnen hun investering zelfs tegen een lagere prijs te verkopen. Het is een grote fout en een volkomen dwaze mentaliteit. Met zo’n mentaliteit kun je geen succesvolle handelaar worden. Je moet je concentreren op het langetermijndoel en de investering vasthouden, zelfs als de BTC-koers crasht, want vroeg of laat zal deze zich herstellen en je winst opleveren. Er zijn twee regels die je in gedachten moet houden bij het handelen in bitcoins; koop nooit bitcoins tegen een hoge prijs en verkoop ze nooit tegen een lagere prijs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Handelen met emoties

Een van de meest voorkomende fouten die bijna elke bitcoin-handelaar in het begin maakt, is handelen met emoties. Het belangrijkste wat je nodig hebt om een ​​succesvolle cryptohandelaar te worden, is om je geest te kalmeren en je emoties onder controle te houden. Bitcoin-handel kan een reis zijn met ups en downs en als je je geest niet onder controle houdt, zullen je emoties je ertoe aanzetten meestal verkeerde beslissingen te nemen. Je moet je dus niet laten beïnvloeden door emoties; in plaats daarvan moet je beslissingen nemen op basis van diepgaand onderzoek en analyse. Als je je emoties betrekt bij het nemen van handelsbeslissingen, zul je meestal verliezen lijden.

Geen logboek

Een logboek is een document waarin je al je transacties kunt noteren voor een betere analyse en onderzoek. Het is best handig voor winstgevende bitcoin-handel, maar de meeste bitcoin-handel houdt geen handelsdagboek bij. Het is een fout die je ten koste van alles moet vermijden, want zonder een logboek kun je je fouten niet leren kennen en ze in de toekomst vermijden. Je moet een handelsdagboek bijhouden, omdat je hiermee je fouten kunt identificeren, ervan kunt leren en ervoor kunt zorgen dat je ze in de toekomst niet herhaalt. Het is cruciaal als je je vaardigheden en kennis wilt vergroten en een betere handelaar wilt worden zodat je meer winst kunt maken met Bitcoin trading.

Geen stop loss

Er zijn tal van risico’s verbonden aan het handelen in bitcoins en het is van groot belang om de risico’s efficiënt te beheren, anders kun je grote verliezen lijden. De meeste bitcoinhandelaren verliezen namelijk een enorm deel van hun geld omdat ze zich niet concentreren op risicobeheer. Er zijn verschillende tools voor risicobeheer, zoals stop losses en winstdoelen. Als je ze niet gebruikt tijdens het handelen, maak je een fout. Handelen zonder een stop loss te gebruiken stelt je bloot aan verschillende risico’s, zoals hoge prijsvolatiliteit en maakt het moeilijk voor je om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Gebruik dus een stop loss zodat je zoveel mogelijk winst kunt boeken of de verliezen juist kunt minimaliseren.

3 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eppo
Eppo
2 jaren geleden

Vooral contra handelen als je crypto nieuws leest. Dus als er geschreven wordt stijgen en whalesaankopen en upgrades .
Bijna 95% kan je er dan van op aan dat daalt .

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x