Gezondheid

Brits brood boordevol pesticiden

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim 63 procent van het brood dat in Groot-Brittannië wordt verkocht bevat pesticiden. In een kwart van de broden zit meer dan één soort bestrijdingsmiddel. Dat blijkt uit onderzoek van het Pesticide Action Network (PAN) UK.

De meest voorkomende pesticide in brood was glyfosaat, het werkzame bestanddeel van onkruidverdelgers als Roundup van Monsanto. Ook werden chloormequat – een plantgroeiregelaar – en malathion – een wereldwijd gebruikt insecticide – in het brood aangetroffen.

Brood bevat vaker bestrijdingsmiddelen dan andere onderzochte levensmiddelen. Pan UK pleit ervoor dat de Britse overheid laat onderzoeken of de pesticiden negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

“Het is mogelijk dat de inname van lage doses pesticiden schadelijk is,” zei Nick Mole van Pan UK. “Niemand heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van cocktails van pesticiden waar we allemaal aan worden blootgesteld. Er wordt op ons geëxperimenteerd, zonder dat we daar toestemming voor hebben gegeven.”

Het blijkt dat het Britse brood al meer dan een decennium besmet raakt met pesticiden. Ondanks een nationaal actieplan voor bestrijdingsmiddelen, worden steeds meer gewassen ermee behandeld. Volgens Mole spelen de pesticidenmakers, de overheid en de nationale boerenvereniging onder één hoedje.

[The Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
7 jaren geleden

Nee, biologisch is echt niet beter…..

Het is toch van de gekke hoe de media wegkomen met het grootschalige verspreiden van zulke onzin. En hoe heet ze ook alweer, mevrouw hoogleraar en op de loonlijst bij unilever als ik me niet vergis, die zich daarbij zelfs durft te beroepen op de wetenschap….

Femke
Femke
7 jaren geleden

Geef het volk (besmet) brood en (gemanipuleerde) spelen…

Bio is zeker beter, en smaakvoller

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

De illusie leeft ook hier voort.

Huisheks
Huisheks
7 jaren geleden

Heb jaren in Engeland gewoond en ik heb er een vreemde herinnering van meegenomen, nl.
het brood bleef weken vers en in de supermarkten stonden rijen stellingen met snoep,koek en chocolade.
De zuivel afdeling, met o.a. melk, karnemelk en kaas, was minuscuul klein en de groente en fruit afd. dito.
De zoutjes afd. daarentegen weer uit de kluiten gewassen.
Dit was enige jaren geleden, dus in die tijd hebben de mensen daar heel veel slechte zaken gegeten, o.a. ook dat SUPER verse brood. Lijkt mij niet zo vreemd dat er daar zo’n hoog percentage obesitas voorkomt en dat er allerlei gerelateerde ziekten voorkomen. Hoe het er nu is …? Dat weet ik niet, hopelijk toch wat verbeterd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x