Homepagina » Gezondheid » Brits brood boordevol pesticiden
Brits brood boordevol pesticiden

Brits brood boordevol pesticiden

Ruim 63 procent van het brood dat in Groot-Brittannië wordt verkocht bevat pesticiden. In een kwart van de broden zit meer dan één soort bestrijdingsmiddel. Dat blijkt uit onderzoek van het Pesticide Action Network (PAN) UK.

De meest voorkomende pesticide in brood was glyfosaat, het werkzame bestanddeel van onkruidverdelgers als Roundup van Monsanto. Ook werden chloormequat – een plantgroeiregelaar – en malathion – een wereldwijd gebruikt insecticide – in het brood aangetroffen.

Brood bevat vaker bestrijdingsmiddelen dan andere onderzochte levensmiddelen. Pan UK pleit ervoor dat de Britse overheid laat onderzoeken of de pesticiden negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

“Het is mogelijk dat de inname van lage doses pesticiden schadelijk is,” zei Nick Mole van Pan UK. “Niemand heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van cocktails van pesticiden waar we allemaal aan worden blootgesteld. Er wordt op ons geëxperimenteerd, zonder dat we daar toestemming voor hebben gegeven.”

Het blijkt dat het Britse brood al meer dan een decennium besmet raakt met pesticiden. Ondanks een nationaal actieplan voor bestrijdingsmiddelen, worden steeds meer gewassen ermee behandeld. Volgens Mole spelen de pesticidenmakers, de overheid en de nationale boerenvereniging onder één hoedje.

[The Guardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Geef het volk (besmet) brood en (gemanipuleerde) spelen…

  Bio is zeker beter, en smaakvoller

  6 likes
 2. Heb jaren in Engeland gewoond en ik heb er een vreemde herinnering van meegenomen, nl.
  het brood bleef weken vers en in de supermarkten stonden rijen stellingen met snoep,koek en chocolade.
  De zuivel afdeling, met o.a. melk, karnemelk en kaas, was minuscuul klein en de groente en fruit afd. dito.
  De zoutjes afd. daarentegen weer uit de kluiten gewassen.
  Dit was enige jaren geleden, dus in die tijd hebben de mensen daar heel veel slechte zaken gegeten, o.a. ook dat SUPER verse brood. Lijkt mij niet zo vreemd dat er daar zo’n hoog percentage obesitas voorkomt en dat er allerlei gerelateerde ziekten voorkomen. Hoe het er nu is …? Dat weet ik niet, hopelijk toch wat verbeterd.

  5 likes
 3. Nee, biologisch is echt niet beter…..

  Het is toch van de gekke hoe de media wegkomen met het grootschalige verspreiden van zulke onzin. En hoe heet ze ook alweer, mevrouw hoogleraar en op de loonlijst bij unilever als ik me niet vergis, die zich daarbij zelfs durft te beroepen op de wetenschap….

  4 likes
 4. De illusie leeft ook hier voort.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

agent

Het moet niet veel gekker worden. Agent richt PISTOOL op boer die naar de Mac wil

De media berichtten gisteravond dat een agent ...

jesse klaver

‘Jesse Klaver is een slecht mens. Hij verkondigt willens en wetens leugens’

Kandidaat-Kamerlid Femke Marije Wiersma van de BoerBurgerBeweging ...