Mens en Dier

Terwijl armoede om zich heen slaat, vliegt koning Willem-Alexander voor bijna 100.000 euro tijdens vakantie

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

De koninklijke familie heeft deze zomer niet bepaald stilgezeten. Ze hebben er inmiddels twee retourtjes Athene en een retourtje Pisa opzitten. De kosten van de vliegreizen bedragen in totaal 84.015 euro, becijferde journalist Menno Swart. “Your tax dollars at work,” twittert hij.

Koning Willem-Alexander vloog afgelopen zondag met het regeringstoestel van Athene naar Schiphol. De heenreis was op 8 juli. Op 14 augustus vloog de koninklijke familie naar Pisa en weer terug. Dat zijn in totaal zes vakantievluchten. De koning heeft een budget van 880.000 euro per jaar voor tickets, privéjets en helikopters.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
41.500 kilogram

Het regeringstoestel verbruikt gemiddeld 40 kilogram kerosine per minuut. Een vluchtje naar Athene neemt ongeveer twee uur en drie kwartier in beslag. Heen en terug zijn dat 330 minuten. Dat komt neer op 13.200 kilogram brandstof. De verbranding van één kilogram kerosine levert een uitstoot op van 3,14 kilogram CO2. Die 13.200 kilogram brandstof levert dus een CO2-uitstoot op van 41.500 kilogram, berekende de stichting SchipholWatch. Ter vergelijking: de gemiddelde uitstoot van een Nederlands gezin is 7,5 ton per jaar.

Voor het eerst

Eind vorig jaar wees Willem-Alexander voor het eerst in zijn kersttoespraak op klimaatverandering. “Die hebben we zelf gecreëerd en daarvan ondervinden we nu aan den lijve de gevolgen,” beweerde hij. “Daar samen iets aan doen […] ook dat kan een deel van ons verhaal zijn. De invloed van ieder van ons is groter dan we vaak denken.”

Vorig jaar zei de koning tijdens zijn speech in de Duitse Bondsraad dat Nederland en Duitsland ‘echt al ons technisch vernuft, al onze politieke en maatschappelijke capaciteiten nodig hebben’ om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Do as I say, not as I do.

4.8 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

173 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Vive la république!

Moon
Moon
1 jaar geleden

Het geldt niet voor de uitverkorenen. Die mogen vliegen, kopen straks de CO2 op van een armen.

jopie
jopie
1 jaar geleden

Ja natuurlijk, hij wel. Hoeft geen rekening te houden met CO2. ?? Het is zooooo krom als de neten.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Totaal niet interessant. Van mijn part ontvangt hij hiervoor 2 miljoen per jaar.

Hij heeft maar één taak: het volk beschermen het Totalitaire Regimes door in ieder geval geen Totalitaire wetgeving te ondertekenen nota bene afkomstig van onze eigen Totalitaire regering .

Back to top button
173
0
We lezen graag je reactie!x