Natuur en Milieu

7 voorbeelden: wat is de echte grondslag van de angst die nu wordt gecreëerd

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

We móeten ons op dit moment zorgen maken over van alles en nog wat. De angst is ruim gezaaid, maar is hij ook gegrond?

Wij hebben het hele klimaat in onze handen en als we ons misdragen, worden we daar ook direct voor gestraft. Wat een hoogmoed, zegt emeritus hoogleraar Pierre Capel in een nieuwe video.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

1. Klimaatverandering

Het klimaat heeft iets te maken met de stand van de aarde ten opzichte van de zon, legt Capel uit. De aarde draait in een ellips om de zon, die gedurende 100.000 jaar groter en kleiner wordt.

Daarnaast heb je de wiebel van de aardas en dat is een cyclus van 41.000 jaar. Ten derde is er de precessie van de aardas. De periode van de precessie is 26.000 jaar.

“Deze cycli zijn enorm belangrijk voor het klimaat,” benadrukt Capel.

Hij wijst erop dat de Elfstedentocht altijd samenvalt met perioden met lage zonneactiviteit. “Als dat echt goed knalt, kun je je schaatsjes wel in het vet laten.”

2. Zeespiegelstijging

De zeespiegel volgt al meer dan een half miljard jaar een vast patroon: het ene moment is hij hoog, het andere moment laag. Op dit moment zitten we aan de bovenkant. “Dat gaat vanzelf.”

3. Pandemie

De bijdrage aan ziektes via een pandemie is bijna drie keer niks, zegt Capel. “Die van de laatste drie jaar, daar hebben we het al eens over gehad. Dat was niet helemaal natuurlijk.”

We moeten ons wel zorgen maken over de auto-immuunziekten. “Nu vliegt het om je oren. Er is één of andere rare behandeling die dat de laatste twee jaar stimuleert, één of ander prikkie. Daar moeten we ons echt zorgen over maken.”

4. Stikstof

De scheten van de koe beïnvloeden de hele wereld. “Tuurlijk.”

Stikstof (N2) is reukloos, reageert niet en vormt 78 procent van onze dampkring. Dat wordt opgenomen en omgezet in ammonium, nitraten en nitrieten, en dat is de voeding voor planten. Daarmee begint dus de voedselketen te draaien. “Dit is een gigantisch belangrijke cyclus. Stikstof is één van de grootste bronnen van het leven.”

“Dan zeggen ze ook nog dat dit broeikasgassen zijn. Onzinniger kan het niet.”

5. Opwarming

De temperatuur op aarde fluctueert al een miljoen jaar binnen relatief kleine marges. We zitten nu aan de bovenkant en als je aan de onderkant zit, is er sprake van een ijstijd.

6. CO2

CO2 loopt altijd achter de temperatuur aan, niet andersom. De temperatuur stijgt vóór de CO2-stijging, ook in onze tijd, stelt Capel.

7. Energie

Als we volledig willen overschakelen op ‘duurzame’ energiebronnen, hebben we een enorme hoeveelheid grondstoffen nodig. Tot nu toe is 700 miljoen ton koper gedolven. Voor zover bekend is er nog 880 miljoen ton in de bodem aanwezig. Dit draaien we er in een aantal jaar doorheen, merkt Capel op.

“Er wordt heel veel angst gebracht. Maar waarom?”

4.8 227 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Puntje puntje.........
Puntje puntje.........
10 maanden geleden

Sommige mensen zijn zo dom! Die kan je echt alles wijsmaken maken. Waarom willen de rijke nu allemaal een stuk grond hebben op Maui…? Daar rijst de zeespiegel zeker niet!?

Annette
Annette
10 maanden geleden

Inderdaad. Maar als je teveel angst gaat zaaien worden de mensen er ongevoelig voor. Dus er zal een keerpunt komen, waarin de mensen inzien hoe ze bespeelt worden

Thoughtful
Thoughtful
10 maanden geleden

“Er wordt heel veel angst gebracht. Maar waarom?”
Een vraag waar hij en wij het antwoord natuurlijk wel op weten.
Een vraag voor hen, voor wie het denkproces een moeizaam en mogelijk pijnlijk proces lijkt te zijn.

jacob
jacob
10 maanden geleden

helemaal gelijk Pierre

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x