Binnenland

CDA (2030 is niet heilig) stemt tegen motie die kabinet oproept 2030 ‘niet heilig’ te verklaren

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Het kabinetsdoel om in 2030 in Nederland de uitstoot van de stikstof met de helft te hebben gereduceerd is voor coalitiepartij CDA ‘niet heilig’. “Er is een herstart nodig van het proces. En daarbij zijn er geen dogma’s, 2030 is voor ons niet heilig,” zei partijleider Wopke Hoekstra afgelopen vrijdag in een interview met het AD.

Hoekstra laat daarmee een belangrijke coalitieafspraak los. D66-leider Sigrid Kaag zei vervolgens tegen hem dat ‘er geen vertrouwen meer is’. Premier Rutte zei dat de uitspraken ‘staatsrechtelijk op het randje zijn’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Kansloos

Maandag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de stikstofuitspraken van Hoekstra. Na een debat van 12 uur werden alle ingediende moties verworpen. Het Haagse raadslid Ralf Sluijs vat samen: “Geen asielstop, geen koopkrachtmaatregelen, geen steun voor de boeren. De coalitie heeft de rijen gesloten en strompelt als aangeschoten wild verder naar de volgende crisis. Kansloos.”

Eén van de moties, die was ingediend door BBB-voorvrouw Van der Plas en PVV-leider Wilders, riep het kabinet op om het halen van de stikstofdoelen voor 2030 ‘niet heilig’ te verklaren. Opmerkelijk genoeg stemde het CDA tegen deze motie.

Tijdens het debat vroeg Wilders CDA-fractievoorzitter Heerma tot drie keer toe wat het CDA gaat doen als het kabinet toch vast blijft houden aan 2030. Stapt de partij dan uit de coalitie? Heerma gaf wel antwoord, maar volgens Wilders niet op zijn vraag.

Voor de bühne

Heerma herhaalde de woorden van Hoekstra in het AD, namelijk dat 2030 niet heilig is voor het CDA. “Wij laten ons niet van dit pad afbrengen,” zei hij.

“Ondanks dat het CDA wel 100 keer ‘2030 is niet heilig’ zegt in de eigen termijn, stemmen ze tégen de motie die het kabinet daartoe oproept. Het was dus gewoon gebakken lucht. Voor de bühne. Helaas,” reageert Tom de Nooijer, gemeenteraadslid in Oldebroek.

4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
1 jaar geleden

Hahahaha wat hadden jullie gedacht, dat er wat ging verbeteren…. Slaap rustig verder dan. Ze zitten er allemaal bij in en ze spelen gewoon theater voor het goyem. Agenda gaat gewoon door!

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Opvallend is het jaar. 2030. Dat zogenaamde “heilige jaar”.
Het zelfde jaar dat momenteel in 24174714 complottheorieën benoemd wordt.
Zal allemaal wel “toeval” zijn.

jopie
jopie
1 jaar geleden

Helaas , kaag niet aanwezig bij het stikstofdebat. Ziek, onwel, ziekenhuis ???? Nu al weer aan het werk.
Klinkt allemaal een beetje ongeloofwaardig.

Jan
Jan
1 jaar geleden

Weg met die kliek, en wel zo snel mogelijk.

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x