Bewustzijn

“Dromers kunnen gedachten lezen en toekomst voorspellen”

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen zijn altijd al gefascineerd geweest door dromen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan om dit buitengewone fenomeen te doorgronden. We bespreken enkele wetenschappelijke studies waaruit zou blijken dat dromers de gedachten van anderen opvangen of de toekomst kunnen voorspellen.

In 1962 werd in het Maimonides Medical Center in Brooklyn onderzoek gedaan naar telepathie. Proefpersonen die geen kennis hadden van buitenzintuiglijke waarneming of ESP, maar er wel in geloofden bleven overnachten in een laboratorium. Op een aantal meter van een slapende deelnemer nam iemand plaats op een stoel. Deze persoon kreeg een willekeurig schilderij op ansichtkaartformaat voor ogen. De gekozen schilderijen waren erg verschillend van elkaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Tijdens de remslaap van de ene persoon moest de ander zich concentreren op het schilderij. Eenmaal wakker geworden deed de proefpersoon verslag van de dromen. Onafhankelijke waarnemers vergeleken de afbeelding van het schilderij met de dromen van de deelnemers. In tien gevallen was sprake van duidelijke overeenkomsten, in twee gevallen kwamen de droom en het schilderij niet met elkaar overeen. De studie is getiteld Extrasensory Communication and Dreams.

Eén van de proefpersonen was een jonge lerares. De persoon die in de andere kamer op de stoel zat hield een afbeelding van het schilderij ‘Dieren’ van Rufino Tamayo in zijn handen. Op het schilderij staan twee blaffende honden die hun tanden laten zien. Om de dieren heen liggen een paar botten en op de achtergrond is een zwarte rots te zien.

De jonge vrouw droomde over het eten van vlees, in dit geval spareribs. Ze had tijdens de sessie ook een droom over een fictieve plaats genaamd Black Rock (zwarte rots) Vermont. Ze zat op één van de rotsen bij het strand en zei: “Ik voelde me als die zeemeermin van Black Rock.”

Een man droomde over een ‘Franse wijk’ of een oud dorpje met een vreemde architectuur. Het deed hem denken aan het schilderij Mardi Gras van de Franse kunstschilder Paul Cézanne. Hij droomde ook over bijen die over de bloemen vlogen. Het corresponderende schilderij was van Marc Chagall en toonde een kleurrijk Parijs met bloemen op de voorgrond.

Dr. Gary Schwartz gaf aan de Yale-universiteit les in psychiatrie en psychologie en is nu professor aan de Universiteit van Arizona. Hij werd benaderd door Christopher Robinson, die zei dat hij aan de hand van dromen de toekomst kan voorspellen. De twee reisden af naar verschillende locaties en Robinson moest in zijn dromen voorspellen wat hij op de plekken zou zien. Robinson meende uit één van zijn dromen op te maken dat hij naar het Kitt Peak National Observatory in Arizona zou gaan. Daar staat de grootste zonnetelescoop ter wereld. Robinson droomde ook dat hij twee kranten in zijn hand had, The Sun en The Mirror. Hij rolde ze op als telescopen en tuurde ermee naar de hemel. Hij zag tijdens zijn droom ook apparatuur, beeldschermen en een berg.

“Als wetenschapper kun je alleen maar de conclusie trekken dat Christopher geen oplichter is, dat dit geen cold reading is, dat het geen toeval of vage informatie is,” zei Schwartz. “Christopher krijgt specifieke, gedetailleerde informatie die je niet kunt verklaren door toeval. De vraag is waar deze informatie vandaan komt. Dat weten we niet. Op dit moment kunnen we alleen maar speculeren.”

Schwartz zei dat we open moeten staan voor een superieure intelligentie om de bron van deze informatie te kunnen achterhalen. Hij vroeg zich ook af waarom deze informatie wordt gegeven en waarom specifiek aan Christopher. Dit heeft volgens hem te maken met het feit dat Robinson een sociale verantwoordelijkheid voelt en niet in de belangstelling hoeft te staan.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
10 jaren geleden

Hij werd benaderd door Christopher Robinson, die zei dat hij aan de hand van dromen de toekomst kan voorspellen.

en…

Dit heeft volgens hem te maken met het feit dat Robinson een sociale verantwoordelijkheid voelt en niet in de belangstelling hoeft te staan.

ik zeg: LOL!

Nestor Cappaert
Nestor Cappaert
10 jaren geleden

Ik ben wat dat toekomstvoorspellen betreft, een andere mening toegedaan. Men verwart oorzaak en gevolg. De toekomst ligt niet vast en kan dus niet voorspeld worden. We zijn wel in staat met onze gedachten de toekomst te beïnvloeden en te krijgen wat we wensen. “The secret” komt daarbij dichter in de buurt met mijn ervaringen.

IIS
IIS
10 jaren geleden

Er zijn dromen die je snel weer wilt vergeten en er zijn dromen die je wilt koesteren. Dromen zijn als een rommellade, er zit veel troep tussen die vullen de boel en tussen de rommel duikt er af en toe ook iets moois en waardevols op wat een herinnering kan oproepen of zelfs iets kan vertellen over de toekomst.

Het zijn dromen die iets vertellen, maar soms ook helemaal niets en zelfs al als dromen iets vertellen dan hoeft dat nog niet per se iets belangrijks te zijn en kan de droom soms erger zijn dan de -toekomstige- realiteit. Dromen kunnen ook vertellen wanneer een vervelende ervaring of periode begint, maar ook wanneer een vervelende ervaring of periode stopt.

Te veel naar je dromen luisteren kan denk ik ook slecht zijn, omdat een droom vaak de realiteit overschaduwd en ik denk zelfs dat mensen die zich dromen niet kunnen herinneren in de regel beter af zijn dan mensen die te veel of te levendig dromen. Niet alles wat je droomt is prettig en niet alle dromen zijn nuttig voor de dagelijkse gang van zaken.

Te veel toegeven aan dromen en gevoelens is niet goed en wie zegt uiteindelijk dat een droom of gevoel het altijd bij het rechte eind heeft? Een droom of gevoel kan ook misleidend zijn en je totaal op het verkeerde been zetten. Droom je droom, voel wat je voelt, maar blijf met beide benen in de realiteit want dat is uiteindelijk de wereld waarin je zaken moet doen en klaren.

Overigens zou het me niet verbazen als een mens beschikt over telepathische energieën die via golven uitgewisseld kunnen worden. Dromen kunnen wellicht overgebracht worden via energiegolven net als gedachten.

kengai
kengai
10 jaren geleden

Heb best vaak negatieve dromen en dat is niet leuk, want dat negatieve blijft je overdag ook vaak volgen en dus ga je ook weer negatief dromen en dan word het best moeilijk om positief te worden en te blijven.
Overdag word je ook vaak bestookt met negatieve dingen die mensen doen en het positieve komt vaak niet naar voren, vooral in de media niet.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x