Homepagina » Archeologie » Een gigantisch stedelijk netwerk in niemandsland: mythische ‘verloren stad van Goden’ ontdekt in Cambodjaanse jungle
Een gigantisch stedelijk netwerk in niemandsland: mythische 'verloren stad van Goden' ontdekt in Cambodjaanse jungle

Een gigantisch stedelijk netwerk in niemandsland: mythische ‘verloren stad van Goden’ ontdekt in Cambodjaanse jungle

Een stad waar experts al jaren naar zochten, is nu ontdekt in de jungle van Cambodja. Dat schrijft de Daily Star.

De oude stad Mahendraparvata, wat Koning van Goden betekent, was zo’n duizend jaar geleden nog bewoond en kan naar verluidt worden gezien als de eerste hoofdstad van het Khmer-rijk.

Tot voor kort speurden wetenschappers tevergeefs naar de resten van de mysterieuze stad.

Opvallend weinig aandacht

Wetenschappers gebruikten geavanceerde scantechnieken om de exacte locatie te achterhalen van de stad, die dateert van de negende eeuw en gelegen is ten noordoosten van Angkor.

“De bergachtige regio Phnom Kulen heeft tot dusver opvallend weinig aandacht gekregen,” merkte archeoloog Jean-Baptiste Chevance van de Britse Archaeology and Development Foundation op.

“[De regio] is op vrijwel geen enkele archeologische kaart terug te vinden,” vervolgde hij.

Dichte bebossing

De oude Khmer bouwden op grote schaal tempels, maar de interessante plekken zijn door de dichte bebossing lastig te vinden, aldus Chevance.

Dankzij lasertechnologie kon het team dwars door de vegetatie heen kijken en de resten van de stad opsporen.

Gigantisch stedelijk netwerk

Ze zagen een gigantisch stedelijk netwerk in de jungle dat zich uitstrekt over ruim 50 vierkante kilometer.

De onderzoekers wisten dammen, muren, tempels en zelfs een koninklijk paleis te onderscheiden.

[Daily Star]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Er zijn zelfs nog meerdere ondergrondse steden en netwerken van ‘meer recentelijke en hedendaagse Godinnen, Goden & Aliens’, die verder nog meer gezocht en ontdekt moeten worden in de meer bebouwde (stedelijke)infrastructuren van onze planeet.

  4 likes
 2. Helemaal geen paleis, was een lokaal winkelcentrum inclusief roltrap

  4 likes
 3. tja wat we allemaal nog niet wisten over deze aardbol en zijn geschiedenis

  2 likes
 4. Wat we het meest tref in de moderne archeologie, is dat men altijd uitgaat van historisch/culturele waarde. Dit, i.p.v. de parallel trekken met de absurditeit van gevestigde macht. Technisch gesproken, is er geen reet veranderd. Als ze over 2000 jaar het monumentje voor de MH17 opgraven of de boom in de Bijlmer, die alles zag, dan hebben ze het weer over die meelevende leiders. Het feit, dat we de Maya’s begrijpen, om hun opofferingen, zou genoeg moeten zeggen. In mijn ogen was het gewoon barbarisme, niet meer of minder. Een schilderij van Napoleon, is geadopteerd tegen betaling. Tel nu 100 jaar verder, dan is het enige schilderij van AH ook gewoon te koop. Laten we nu allemaal een poster van de JSF aan ons plafond hangen. Archeologie is niet zo onschuldig, als dat men zich voordoet. Aannames en verbloeming van een stinkende wond. Ze durven nog maar sinds kort de leer van de kerk in twijfel te trekken, maar het heil van de staat is ze heilig. Pas ver na hun pensioen stapt is iemand naar voren. Wat vervolgens geen enkel effect heeft op het grote publiek. En Caesar, die lacht nog steeds.

  3 likes
  • Tja jeff jonguh, stilaan begin je mij wel te welgevallen. Een romance zit er niet in, nee.
   Maar een nuchtere kijk op dingen en weten te formuleren naar toch redelijk goed werkende
   visie op dingen, bevalt mij wel.

   Die Ceasar da was gene verkeerde he, da konde ge ene stevige pint mee drinken

   0 likes
 5. Mensen zijn in werkelijkheid ook goden, ze kunnen van alles scheppen,van voor handen in de materiële stoffelijke wereld van de grondstoffen,dus scheppen mensen ook vandaar uit alles wat hem zichtbaar is,ook in de oude tijden waren er mensen genaamd koningen of koninginnen , die zichzelf tot een god uitroepen over een volk ,en ja dat werd dan als een god gezien,wat nu goden genoemd worden, natuurlijk zijn het mensen,gewoon mensen geweest meer niet, maar ze hadden een Aanzien van het volk wat nu nog steeds is koningsdag is er een van, en deze dag is een soort aanbidding van een koning meer ook niet, nu gaat het met vlaggetjes en kleurtjes muziek gepaard,en dan word gevierd met het volk ,zoveel verschil zit er niet in alles wat we hebben is wat meer materieel het stoffelijke om meer er uit te halen wat toen des tijds niet was en voor handen is om het te scheppen en te creëren. maar ook op geestelijk gebied schept men vormen wat niet is ,maar wel bestaat in het domein van de geest, en daar kan men natuurlijk nog veel meer scheppen ,en daarin is fantasie en werkelijkheid nog weleens mistig, natuurlijk het is ook geen materiaal ,het zijn gewoon beelden waar werkelijkheid en fantasie samen opgaan, eigenlijk kan een geest niet zonder materie, zonder materie is het gewoon een niets voorstellend iets.maar de denkgeest kan natuurlijk veel dingen een naam geven, het zijn dan ook maar namen ,en de naam is niet het verschijnsel.
  zelf.vandaar ook dat veel de naam krijgt van mysterieus en het mysterie is dan ook de denkgeest zelf die alles benoemd, maar ook alles weer net zo vlug alles weer veranderd in een fantasie van werkelijk of niet werkelijk. de stad word dan ook mythische genoemd, en nu kan men de fantasie van een ieder de denkgeest erop loslaten . zonder materie kan de denkgeest dan ook niets,of zelfs heeft het gewoon geen bestaan.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wetenschappers ontdekken gigantische Mayastad onder de jungle. Welke geheimen liggen hier verborgen?

Wetenschappers ontdekken gigantische Mayastad onder de jungle. Welke geheimen liggen hier verborgen?

Op internet circuleert momenteel een video over ...

Mythische stad Atlantis gevonden in de woestijn? Video van waarheidszoeker gaat viraal

Mythische stad Atlantis gevonden in de woestijn? Video van waarheidszoeker gaat viraal

Jimmy Bright, eigenaar van het YouTube-kanaal Bright ...